Faianta/gresie pentru bai

Vrei sa vezi colectiile de gresie si faianta in SHOWROOM?
Suna un agent dedicat cu care poti vizita showroomul din Cluj!

0731 357 986

Filtru Brand

  • toate firmele (99)
  • Casalgrande Padana, Italia (25)
  • FAP Ceramiche, Italia (50)
  • Saime, Italia (7)
  • Supergres Ceramiche (17)


Ghid achiziție gresie și faianță pentru baie

Fără doar și poate, gresia și faianța reprezintă elementele cheie în ceea ce privește amenajarea băii dumneavoastră. Fiind atât de importante, este absolut necesar să parcurgeți anumiți pași și să luați în calcul anumite aspecte atunci când alegeți gresia și faianța din baie. Astfel, în acest ghid veți putea găsi cele mai importante aspecte, care trebuie luate în considerare înainte de a achiziționa cele două materiale.

1.      Culoarea

Dacă vorbim de gresie și faianță, atunci culoarea este cel mai important element atunci când vreți să faceți alegerea potrivită pentru baie. La fel ca și în cazul căzii sau chiuvetei, dar poate cu un mai mare impact, culoarea acestor elemente este definitorie pentru ambianța băii dumneavoastră. În acest sens trebuie să aveți în vedere culorile predominante din locuința dumneavoastră pentru a alege ceva în ton cu nuanțele din casă. Un alt element pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când alegeți culoarea,este luminuozitatea de care beneficiază baia dumneavoastră. În cazul în care doriți să oferiți un aer calm și liniștit băii, atunci e de preferat să optați pentru culori calde, liniștite. Dacă vă doriți să creați o explozie de culoare, atunci puteți opta pentru nuanțe mai stridente, sau de ce nu pentru o multitudine de culori. Totuși aveți grijă să le îmbinați într-un mod plăcut.

2.      Stilul

Stilul depinde într-o oarecare măsură de culoare. Totuși aici ne raportăm și la dimensiunea plăcilor sau la model. În cazul în care sunteți adepți ai clasicului atunci ar fi indicat să optați pentru plăci de dimensiuni reduse într-una sau maxim 2 culori. Dacă vă doriți ceva diferit atunci puteți alege plăci de dimensiuni mai mari, cu modele diferite de cele obișnuite, fie că vorbim de forme geometrice, sau de ce nu chiar amprente florale.

3.      Materialul

În ceea ce privește materialul fie optați pentru ceramică, care este materialul cel mai frecvent utilizat, fie în cazul în care vă permiteți, alegeți marmură. În acest caz, opțiunile dumneavoastră în ceea ce privește jonglarea cu design-ul sunt puțin mai limitate.

4.      Prețul

Acest aspect este probabil extrem de important atunci când vine vorba de alegerea gresiei și faianței din baia dumneavoastră. Este evident faptul că dacă alegeți un stil clasic, în culori relativ obișnuite, fără un design deosebit, prețurile vor fi mult mai accesibile. Totuși în cazul în care vă doriți ceva cu totul special, atât din punct de vedere cromatic cât și stilistic, atunci prețurile sunt la un nivel puțin mai ridicat. Dacă sunteți fan al marmurei, și vă doriți să aveți o baie ornată cu așa ceva, atunci mai mult că sigur prețul nu este un element important in alegerea dumneavoastră.

Gresia și faianța influențează radical felul în care va arată baia dumneavoastră. Luați în calcul aspectele prezentate în acest ghid însă este evident faptul că pricipalul element care o să vă influențeze alegerea este gustul dumneavoastră. Astfel că este indicat să consulatati cât mai multe opțiuni înainte de a lua decizia finală.