Ghid de achiziție a mobilierului de baie

Presupunem că deja sunteți hotărâți fie să schimbați mobila din baie, fie să vă cumpărați mobila pentru baia nou construită. În acest caz este absolut necesar să aveți în vedere o serie de aspecte în alegerea mobilei din baia dumneavoastră, deoarece este o achiziție pe termen lung.

Înainte de toate trebuie să vă hotărâți asupra următoarelor aspecte:

1.      Stilul mobilei

2.      Spațiul disponibil

3.      Rolul mobilei

Odată trecute în revistă cele trei puncte importante în alegerea mobilierului de baie ne îndreptăm către 3 întrebări pe care le veți avea înainte de a achiziționa orice fel de mobilă de baie.

Care este preţul mobilierului preferat?

Prețul este un aspect important, și variază în funcție de ceea ce vă doriți de la mobila dumneavoastră. Stilul și materialul sunt principalele elemente care determină variația prețurilor. În cazul în care vă doriți ceva mai special, bugetul va trebui să fie puțin mai mare, pe de altă parte, în cazul în care optați pentru un stil mai clasic, prețurile sunt mult mai accesibile.

 

Care este trendul în materie de mobilier de baie?

Dacă vorbim de trend, trebuie neapărat să ne referim la stilul scandinav apărut în urmă cu aproximativ 70 de ani în țările nordice. Acest stil se caracterizează prin simplitate, minimalism și funcționalitate. Astfel având în  vedere nopțile lungi din nord, albul este culoarea predominantă în acest stil. În materie de cromatică, culorile sunt fie alb fie apropiate de alb pentru a da o notă relaxantă. Lemnul este materialul dominant. Utilizat în culoarea lui naturală, lemnul are toate caracteristicile necesare pentru a schimba aspectul băii. De asemenea dacă sunteți adepți ai stilului rustic, lemnul este alegerea perfectă. Totuși în cazul în care aveți un buget limitat, concentrați-vă mai mult pe culoare și achiziționați mobilier din materiale mai ieftin.

 

Cum gestionez spațiul din baie?

Este clar faptul că, un element vital în alegerea mobilei de baie este spațiul pe care îl aveți la dispoziție. În funcție de acesta puteți să alegeți mobilier mai spațios, în cazul în care aveți mult spațiu la dispoziție sau un mobilier mai mic pentru a crea mai mult spațiu în baia dumneavoastră. Dacă vorbim de mobilierul pentru lavoar, în cazul în care aveți spațiu la dispoziție optați pentru un mobilier stativ. În cazul în care doriți să câștigați spațiu, ar fi bine să alegeți un dulap suspendat deasupra lavoarului deoarece induce ideea de spațiu mai mare. Indiferent de spațiu este necesar să aveți în vedere și numărul de persoane care utilizează baia, în cazul în care sunteți mai mulți, aveți nevoie de un mobilier mai spațios care să vă ajute la gestionarea lucrurilor pe care le aveți în baie.

Indiferent de opțiunile dumneavoastră întrebările de mai sus vă vor fi de mare folos în procesul de alegere al mobilierului pentru baia dumneavoastră. Indiferent de preț culoare sau stil aveți posibilitatea să găsiți mobilierul perfect pentru gusturile dumneavoastră.