Despre mobilierul de baie

Mobilierul de baie și obiectele sanitare ideale variază în funcție de gusturile și nevoile personale. Totuși, există câteva caracteristici comune, pe care le-am observat de-a lungul anilor: gradul ridicat de igienă, utilizarea ușoară, curățarea facilă, economia de apă și spațiu, confortul ridicat, soluțiile pentru nevoi speciale, și formele estetice și designul inovator. În acest sens, Jolly vă oferă seturi de mobilier de baie, care îmbină calitatea cu originalitatea și eleganța atemporală.

Mobilierul de baie suspendat vs. Mobilierul de baie stativ

 Mobilierul suspendat

Este perfect pentru băile moderne, în care funcționalitatea și estetica primează. Acest tip de mobilă de baie cuprinde elemente precum: dulapuri blat pentru lavoar, dulapuri tip bază pentru lavoar, dulapuri tip mască pentru lavoar, dulăpioare și dulapuri pentru baie, tip coloană, 2 în 1 - dulap cu oglindă.

Principalul atu constă în eliberarea spațiului de pe pardoseală. Curățenia se face mult mai ușor, iar baia pare mai aerisită.

 Mobilierul stativ

Acesta se așază direct pe pardoseală, iar principalul atu se referă la susținerea obiectelor grele. Mobila stativă e perfectă pentru băile de serviciu, pentru depozitarea produselor voluminoase, cu o greutate mai mare (Ex. soluții și detergenți de curățenie).

Se recomandă alegerea mobilierului stativ într-o baie spațioasă. Altfel, există riscul să încarce vizual încăperea.

Mobilierul de baie, în funcție de lavoar

 1. Set de mobilier baie cu lavoar

Soluția completă, care îmbină utilul cu modernul.

 • Lavoarele compatibile cu același mobilier pot fi de 2 feluri:

 • Lavoare cu vas dreptunghiular (cu o înălțime de 14 cm)

 • Lavoare slim (cu o înălțime de 3,4 cm)

 • Brandul KOLO propune seturi de mobilier de baie cu lavoar. Mai mult decât atât, puteți opta pentru un pachet cu dulap stativ înalt în 2 uși, cu 2 rafturi reglabile în partea de sus și 2 rafturi reglabile în partea de jos, și cu o oglindă cu poliță și sistem de iluminare; sau pentru setul de mobilier de baie cu lavoar, cu un dulap lateral jos și oglindă.

 • Dulapurile cu ușă pot fi dotate cu un sertar (tip Cargo), sau cu 2 sertare.

 • KOLO vă oferă posibilitatea de a cupla două lavoare și două oglinzi, prin intermediul unui singur blat. Această opțiune e perfectă pentru băile de familie.

 • Mobilierul de baie discret și elegant, tocmai datorită particularităților mânerelor sale metalice. Spațiile de depozitare sunt generoase.

 • Seturile de mobilier Lara, produse de Cersanitsunt realizate din pal laminat, cu finisaj alb, sau din nuc. Dispun de 2 sertare cu închidere lentă și mânere cromate, și sunt alegerea perfectă dacă bugetul dumneavastră e unul restrâns. Mobila de baie e disponibilă în 3 dimensiuni: 60, 80, respectiv 100 cm.

 • În colecția Crea, realizată de Cersanit, frontul mobilierului e fabricat din MDF, corpul din PAL, iar finisajele pot fi alb lucioase, gri mate, sau de nuanța stejarului. Mecanismul de ajustare a suspensiei permite reglarea precisă a poziției mobilierului, care e disponibil în dimensiunile de 50, 60, 70 și 100 cm.

 • Mobilierul Joy, creat de brandul italian RAK, prezintă eleganță și calitate. Pe lângă Pure White, seturile de mobilă de baie sunt disponibile în nuanțele Grey Elm, Scandinavian Oak sau Urban Grey.

 • Mobilierul poate fi suspendat sau stativ și se livrează montat.

 1. Măști pentru lavoare

Perfecte pentru a optimiza spațiul din baia dumneavoastră. Aceste piese de mobilier sunt mai mari decât lavoarul, oferind loc de depozitare și pe lateralele acestuia.

 • Mobila de baie din gama Selnova Square, Geberit, prezintă canturi rontujite și se pretează la băile mici și la cele pentru musafiri. Se fabrică pentru lavoare de mai multe dimensiuni (36, 45, 50, sau 60 cm) și sunt disponibile în 3 finisaje: lava (antracit), vopsit mat, sau alb.

 • Colecția Premium Blanche realizată de Kolpa-San, propune mobiliere de baie compuse din mască și blat, lavoarul fiind realizat dintr-un material compozit (cast marble). Masca e fabricată din MDF special, material ce oferă mobilierului durabilitate în timp și rezistență la umiditate. Masca e acoperită cu folie 3D, și e disponibilă în finisajele alb și antracit. Și blatul și lavoarul sunt disponibile în 2 modele: blat alb cu lavoar alb, sau blat alb cu lavoar antracit. Mobiliere de baie se pot monta suspendat sau pe picioare.

 • Gama Malaya, Kolpa-San, e una spectaculoasă. Finisajele Natur Oak, Dark Grey și Beige Plaster combină deosebit rusticul cu modernul. Blatul cu lavoare integrate e fabricat din Kerrock (cast marble), iar materialul din care e realizată masca e MDF acoperit cu folie 3D. Dulapurile sunt cu deschidere push și închidere Soft Close, mânerele sunt metalice, iar sertarele sunt dotate cu închidere lentă. Montajul e reversibil, cu deschidere spre stânga sau dreapta. Mobila de baie din colecția Malaya cuprinde și organizatoare pentru sertare.

 1. Mobilier pentru lavoare pe blat

 • Gama Moduo, fabricată de Cersanit, propune mobilă de baie pentru lavoare pe blat. Regăsiți blaturi de diferite dimensiuni, cu finisaje în nuanțe de stejar deschis; modul sub blat cu poliță; modul sub blat cu 2 sertare Soft Close; dulăpioare reversibile; dulăpioare deschise cu poliță, dulăpioare cu oglindă și dulapuri suspendate sau stative, tip coloană.

 

Mobilă pentru băi mici

 • Dacă sunteți deținătorul unei băi mici și sunteți în căutarea unui mobilier de baie ieftin, colecția Rekord reprezintă soluția economică oferită de KOLO. Colecțiile de mobilier sunt disponibile la dimensiuni de 40 sau 50 cm. Montajul este reversibil, ceea ce înseamnă că ușa se poate monta pe stânga sau pe dreapta, și toate ușile sunt cu închidere lentă. Mobila de baie poate fi suspendată sau stativă, și dispune de un spațiu generos de depozitare.

 • Și seturile de mobilier de baie Sati, produse de Cersanit, reprezintă o opțiune mai mult decât favorabilă. Sunt fabricate din pal vopsit și sunt disponibile în 3 dimensiuni: 40, 50 și 60 cm. Albul lor e ușor de integrat în diverse decoruri, oferind impresia de luminozitate și spațiu generos.

Despre oglinzile de baie

Ce oglindă alegem pentru baie e un alt aspect de luat în calcul în momentul alegerii pieselor de mobilier. În funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, bugetul, dar și stilul pe care vreți să îl abordați, vă propunem o gamă largă de oglinzi simpleoglinzi cu iluminare, sau oglinzi cu dulăpior.

 

 • Oglinzile din colecția Selnova Square marca Geberit cuprind fie un dulăpior cu o ușă și raft închis, fie 2 uși și o poliță. Montajul e reversibil, iar produsele vin asamblate.

 • Puteți opta și pentru oglinzi iluminate din două părți cu LED, disponibile în aceeași gamă.

 • Colecția Autonomy a brandului Hatria cuprinde produse ergonomice, necesare unei băi destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii. Printre acestea, se remarcă și oglinzile speciale, cu ramă mobilă, care se pot înclina în funcție de nevoile utilizatorului.

Accesorii mobilier baie

La comandă, puteți opta pentru:

 • Set picioare mobilier baie;

 • Module de divizare a sertarelor;

 • Element de priză;

 • Oglindă cu mărire a imaginii;

 • Bandă luminoasă pentru sertar.

Tehnologii folosite pentru mobilierul de baie

 • Aqua Safe: tehnologia prezintă proprietăți anti-funingine și un grad ridicat de protecție împotriva umezelii;

 • Dulap cu deschidere Push;

 • Dulapuri și sertare cu retragere automată și închidere silențioasă (Soft Close);

 • Oglinzi de baie cu acționare prin atingere (touchscreen), intensitate ajustabilă (dimmer), dezaburire, și temperatură de culoare comutabilă.