Pandemia ne-a modificat total percepția cu privire la confortul din casa noastră, iar tendințele de amenajare sunt într-o continuă schimbare. Specialiștii anunță că anul acesta designul unei băi se va concentra pe: stilul Japandi, paleta de culori neutre, accente de negru și îmbinarea obiectelor sanitare cu natura.

Cât de mult te bucuri de spațiul din baia ta?

Baia este locul unde îți începi dimineața sau te revitalizezi după o zi obositoare, este spațiul unde te bucuri de puțin timp pentru tine. Cu siguranță îți dorești ca spațiul din baie să fie intim, confortabil, funcțional și cu personalitate.

  1. Stilul Japandi

Este o tendință hibridă care include principiile cheie de design ale altor două tendințe consacrate, japoneză și scandinavă. Stilul acesta are linii drepte sau curbate, curate care se îmbină cu o paletă de culori neutre și materiale naturale. Astfel, dacă dorești să adopți acest stil îți recomandăm cada freestanding, Aura New, de la brandul Florida. O vei găsi atât în dimensiunea de 150 cm, cât și 170 cm.

cada freestanding aura new
Cadă freestanding, Florida, Aura New

Tot în acest stil găsești și lavoarele din colecția Collaro (dreptunghiular sau rotund) de la brandul Villeroy & Boch care se îmbină perfect cu oglinzile iluminate de la brandul Fluminia.

amenajează-ți baia tendințele 2022
sursa: pinterest.com

Stilul Japandi este o alegere excelentă dacă îți dorești amenajarea unui spațiu relaxant și exotic.

2. Culorile neutre – posibilități infinite

În anul 2022, designul băii se concentrează și asupra culorilor neutre. Folosindu-le creezi un spațiu senin, relaxant și confortabil. Mai multe detalii privind amenajarea băii în culori neutre, găsești în acest articol.

lavoar pe blat rak feeling
Lavoar pe blat, RAK, Feeling

amenajează-ți baia tendințele 2022

 

3. Negrul – o alegere misterioasă

Negrul rămâne dominant și în anul 2022. Ramele negre subțiri din jurul paravanelor de duș, articolele sanitare din alamă neagră se pot integra cu ușurință în baia ta.

amenajează-ți baia tendințele 2022
sursa: behance.net

Paravanul de duș walk-in rămâne în topul preferințelor, deoarece este versatil, potrivindu-se în orice baie indiferent de dimensiunea acesteia sau stilul în care este amenajată. În plus, este și ușor de curățat și întreținut.

Dacă deții deja o cadă și îți dorești să schimbi înfățișearea băii, poți achiziționa un paravan de cadă.

amenajează-ți baia tendințele 2022
sursa: pinterest.com

Alte accente negre pe care poți să le adaptezi cu ușurință în baia ta sunt bateriile, seturile de duș sau accesoriile de baie. Alegând dușurile și robinetele Hansgrohe, care sunt echipate cu tehnologia EcoSmart, vei consuma cu până la 60% mai puțină apă decât produsele convenționale. Pentru mai multe detalii cu privire la tehnologiile Hansgrohe, găsești aici.

4. Plantele din baie 

Nu este un secret pentru nimeni că plantele au devenit din ce în ce mai populare în designul băilor. Nimic nu se compară cu senzația de bine pe care ți-o conferă o baie în care sunt integrate elemente florale. Serile vor deveni prilejuri de bucurie și relaxare. Le poți integra cu succes pe rafturi sau dulapuri. De asemenea, pot fi așezate și lângă cada de baie. În plus, plantele pe care le alegi oferă și beneficii precum: purificarea aerului și reglarea nivelului de umezeală.

amenajează-ți baia tendințele 2022
sursa: pinterest.com
amenajează-ți baia tendințele 2022
sursa: pinterest.com

Indiferent de ce tendințe dorești să adopți, la Jolly găsești o gamă variată de obiecte sanitare și accesorii care se vor potrivi în baia ta.