Aurul definește luxul, eleganța și distincția. În articolul de astăzi, îți vom prezenta modalități despre cum să încorporezi corect obiectele sanitare aurii. Fiind piese îndrăznețe, acestea vor da personalitate spațiului, creând un aspect elegant și opulent. Utilizarea elementelor aurite ( sau mai nou a bronzului) a devenit un trend care în prezent continuă să se consolideze.

Atragem atenția că denumirea de finisaj GOLD (aur), este generică. Anumite piese sunt realmente acoperite cu aur, iar altele folosesc aliaje care sunt aurii (se aseamănă cu aurul). Culoarea aurului este determinată de tipul metalului cu care este aliat și de procentajul lui în raport cu cel al aurului. În cazul bijuteriilor deosebim 3 culori fundamentale: aur alb, aur galben și aur roz.

coletie aur kludi
Faimoasa colecție de baterii “Kludi 1926”, placată cu aur 23kt.

Piesele folosite în băi se realizează de obicei în nuanțe care se extind de la culoarea aurului gălbui până la galben roz.

Un prim exemplu, este imaginea de mai jos, în care accentul este pus asupra cabinei de duș, cu profile subțiri, fine, de eleganță maximă. Un alt accent este și oglinda ce are cadrul auriu fiind o piesă de excepție în baie, aceasta creând iluzia unui spațiu mai mare. Pentru a achiziționa cabina de duș poți accesa acest link, iar pentru bateriile de baie accesează acest link.

elemente aurite

Un alt exemplu este în imaginea alăturată. Ambianța rece a băii din imagine este încălzită de notele aurii menținute de lumina caldă din jurul obiectelor. Cu ajutorul sistemului de iluminat amplasat la baza obiectelor se creează o atmosferă plăcută și senzația că acestea plutesc pe un piedestal de lumină. Toate produsele (mobilier, cadă, baterii) sunt de producție Villeroy&Boch, colecția Finion.

 HansGrohe produce mai multe game complete de baterii și de instalații în 2 variante: auriu lucios (gold optic), iar pentru auriu mat propune nuanța bronz mat periat. În dorința de a satisface cererile clienților, compania Alcadrain finisează piesele de instalații în 4 nuanțe de aur sau auriu.

  • G-P – gold-lucios
  • G-B – gold-mat periapt
  • RG-P – red gold-lucios
  • RG-B – red gold-mat periat

Pentru a avea aceeași nuanță de aur în baie, recomandăm să achiziționați toate piesele de la același furnizor, iar dacă asta nu este posibil, atunci comparați nuanțele diferitelor piese în Showroom. Un exemplu ar fi finisajul profilelor cabinei de duș cu nuanța bateriei de duș.

Ține cont că este important să găsești un echilibru și să nu exagerezi cu elementele aurite/aurii. Folosind prea mult poate arăta copleșitor și strident, fiind opusul eleganței. De asemenea, este important să folosești finisaje de înaltă calitate, deoarece acestea vor rezista mai bine în timp și își vor menține strălucirea. Pentru a crea un aspect dinamic și sofisticat, îți propunem un contrast ce are culori închise. Este important să te asiguri că stilul băii tale se potrivește atât cu stilul casei tale, cât și cu preferințele personale.

Îți aducem la cunoștință că acoperitea unor piese mari cu aur (profilele cabinelor de duș, ramele oglinzilor) duce la costuri extreme de mari. În acest caz, se folosesc piese realizate din aliaje care seamănă cu aurul (sunt aurii).

Cum să cureți obiectele sanitare aurii

Dacă te-ai decis să îți amenajezi baia cu obiecte sanitare aurii/aurite, trebuie sa ții cont că este important să folosești soluții și metode de curățare potrivite. Dacă nu sunt îngrijite corect, acestea se pot coroda în timp, lucru pe care nimeni nu și-l dorește.

Pentru a te putea bucura de ele pentru cât mai mult timp, ține cont de următoarele aspecte:

  • Evită soluțiile de curățare cu substanțe chimice acide. Evită soluțiile pe bază de clor sau amoniac
  • Folosește soluții de curățare blânde. Orientează-te spre produsele de curățare pe bază de săpun, împreună cu cârpă moale sau o cârpă din microfibră
  • Nu folosi soluții sau materiale abrazive. Deși este o metodă rapidă, acestea vor curăța suprafețele prea agresiv, lăsând zgârieturi
  • Curăță obiectele cu finisaj auriu cu grijă și răbdare

Având în vedere aceste recomandări, ești gata să încorporezi corect accentele aurii sau aurite care îți vor contura baia, aducând o notă de eleganță.