Modele de băi faianțate

Baia este cel mai privat spațiu din casă, motiv pentru care este o camera importantă. Așa că, recomandăm să creezi un mediu cât mai plăcut și relaxant, fiindcă o bună parte din timp îl petreci în baie. De cele mai multe ori când vine vorba de amenajarea unei băi, cele mai multe gânduri se îndreaptă spre culorile și texturile de faianță care s-ar potrivi. În acest articol vom explora diverse idei și sugestii pentru amenajarea unei bai moderne cu faianță. Un material durabil și ușor de întreținut, faianța este foarte populară. Mai mult de atât, ea poate fi disponibilă într-o gamă extrem de largă de culori, nuanțe, texturi și modele 3d. Alegerea culorilor și a modelelor de faianță constituie primul pas în amenajarea băii. Iluminarea naturală în baie poate fi un criteriu în alegerea culorii fiindcă lumina naturală scoate în evidență designul și nuanța faianței, așa că ține cont de cantitatea de lumină naturală care iți pătrunde în baie. Pentru băile slab iluminate se recomandă faianța în culori luminoase, nuanțe calde, plăcute.

Pe baza trendurilor anului 2023 îți propunem câteva idei de amenajare baie cu faianță și îți prezentăm 18 modele de băi cu faianță din care să te inspiri.

Amenajare baie în culorile pământului

Nuanțele alb, maro deschis, negru, notele de caramel, tonurile de cafea se potrivesc deosebit de bine cu stilul minimalist și oferă o atmosferă caldă.

 

 

 

Plăci ceramice mari

Oferă băii tale senzația unui spațiu mare și aerisit, amenajând-o cu plăci de format mare cu o latură de cel puțin 60 cm. Se curăță mult mai ușor, având mai puține rosturi, iar ținând cont că trendul anului 2023 este despre minimalism, simplu, curat și aerisit, plăcile ceramice mari sunt alegerea perfectă.

Amenajare baie cu faianță cu efect de marmură

Marmura va rămâne întotdeauna simbolul rafinamentului. Folosește armonia dintre marmura și obiecte sanitare cromate, aurii sau negre mat (baterii, sisteme de duș, accesorii) pentru a crea un design contemporan elegant.

https://www.saimeceramiche.com/

Băi faianțate în stil monocrom

O alegere inspirată pentru persoanele adepte stilului modern.

Alege plăcile ceramice și mobilierul în culori și texturi similare pentru a crea o unitate vizuală și un aspect plăcut și liniștitor.

https://ro.pinterest.com/pin/733946070502224687/

O baie, mai multe stiluri de faianță

Amândoi doriți să vă lăsați amprenta asupra designului băii? Combinați stilul vostru într-unul singur pentru a oferi băi un design distractiv și deloc plictisitor.

https://ro.pinterest.com/pin/837388124452367221/

Băi în stil boho

Stilul boho-chic îmbina mai multe culturi și modele, fiind un stil caracteristic persoanelor libertine, cu personalitate nonconformistă. Inspirate din natura și folclor, băile faianțate boho-chic sunt spectaculoase. Amenajează baia cu faianță cu modele folclorice și adaugă acel element boho-chic.

https://pl.pinterest.com/aleksaswierz/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creează-ți propriul design din faianță. Urmărește articolul Folosirea gresiei şi faianţei pentru a crea un design al băii si inspiră-te din metodele propuse de noi pentru a-ți crea propriul artă in baie.
Urmări-ți articolul 6 Combinații de Faianță și Gresie Pentru Băi pentru și mai multă inspirație.

Baie faianțată în culorile pământului.
Baie faianțată în culorile pământului
https://ro.pinterest.com/pin/733946070502224687/
https://ro.pinterest.com/pin/733946070502224687/
https://www.pinterest.co.uk/pin/796433515347655412/
https://ro.pinterest.com/pin/691935930232187772/
Baie faianțată cu plăci mari
Baie faianțată cu plăci mari
https://ro.pinterest.com/sbastiendermont/
https://www.pinterest.fr/pin/800163058805148818/