Îmbină funcționalitatea cu estetica în baia ta deoarece aceasta îndeplinește o funcție fundamentală de igienă, dar și de relaxare. Este camera cheie din locuința ta.  Indiferent dacă baia pe care o renovezi are 20 mp sau 5 mp, aceasta are aceleași componente. Dacă ești în situația de a renova o baie mică, avem deja un articol pregătit special pentru tine.

Chiar dacă modernizezi sau contruiești totul de la 0, este o sarcină serioasă și complicată. Este nevoie de timp, efort și bani. Planifică-ți întregul proiect de la început până la sfârșit cu toate detaliile. Acordă-ți timp să te hotărăști asupra tuturor aspectelor de amenajare a băii, chiar și asupra instalațiilor sanitare. Aceastea îți pot afecta alegerile și costurile.

Contează cum așezi obiectele sanitare într-o baie?

Deși nu există o regulă universală cu privire la amplasarea toaletei, bideului, lavoarului, dușului/căzii și a altor accesorii de amenajare în baie, este esențial să-i găsești locul potrivit. Găsirea echilibrului optim între funcționalitatea și designul băii este complex. În principiu, trebuie să ai în vedere forma, dimensiunea încăperii și nevoile funcționale ale celor care trăiesc în casă.

Dincolo de măsurile și dimensiunile obiectelor sanitare, există câteva considerații practice. De exemplu, bideul este recomandat să fie poziționat mereu lângă toaletă, iar ambele trebuie amplasate cât mai departe de celelalte elemente. Lavoarele sunt amplasate de preferință pe peretele mai lung pentru a permite o utilizare mai ușoară.

În general, o baie pătrată îți oferă mai multă libertate în amenajarea obiectelor sanitare, pe când într-o baie dreptunghiulară, sanitarele sunt amplasate pe pereții opuși. Dacă ai de-a face cu forme neregulate, ai nevoie de un strop de creativitate pentru a te folosi în mod inteligent de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Chiar și plănuind totul în detaliu pot apărea anumite greșeli atunci când îți renovezi baia. Așadar, îți recomandăm să citești acest articol pentru a le evita.

Ca să îmbini funcționalitatea cu estetica, primul pas e să efectuezi o revizie completă asupra instalațiilor sanitare. Aceasta este o problemă serioasă, deoarece funcționalitatea băii va depinde de sistemul de conducte. Ține cont că singurele instalații care pot fi repoziționate sunt cele pentru apă. Așadar, pentru a avea o bună funcționare, este indicat să angajezi un instalator profesionist care să se ocupe de secția de instalații sanitare.

Baia de serviciu /de oaspeți

Locuințele care dispun de mai mult spațiu, au adesea astfel de toalete. Acestea sunt echipate cu un wc, lavoar simplu, o oglindă, opțional un duș, eventual un dulăpior în care sunt depozitate obiectele esențiale. Dacă deservește drept baie de serviciu, atunci în locul dușului este amplasată deseori o mașină de spălat.

Spațiul mic nu permite montarea multor lucruri, dar fiind o baie secundară, nu vor fi probleme. De cele mai multe ori, remodelarea acesteia poate fi lăsată spre finalul renovării. Având în vedere că obiectele nu vor fi folosite zilnic, materialele pot fi mai slabe calitativ pentru a te putea încadra în bugetul stabilit.

 

 

Baia matrimonială

 

Deservește exclusiv dormitorului matrimonial și poate avea acces și din dressing. Este echipată cu wc, bideu, lavoar simplu/dublu, cadă de baie și/sau cabină de duș în funcție de modul de utilizare. Obiectele sanitare sunt în funcție de dimensiuni și de modul de dispunere în încăpere. Dimensiunile obiectelor sanitare sunt standardizate, existând mici diferențe în funcție de model sau design.

 

Pe site-ul Jolly îți punem la dispoziție o varietate de wc-uri și bideuri atât pe pardoseală, cât și suspendate cu diferite aspecte cromatice. Asemănător este și în cazul lavoarelor și a mobilierelor. Găsești în stoc diverse modele potrivite pentru baia ta.