Te-ai gândit să îți renovezi baia? Te-ai decis asupra majorității obiectelor sanitare, mai puțin a zonei dușului? În ziua de azi ai o mare varietate de cabine de duș, căzi și paravane. În acest articol îți prezentăm soluția optimă pentru orice baie – paravanul de duș Walk- IN. De ce este special? Deoarece se încadrează în orice spațiu, indiferent de dimensiunea băii.

Paravanele Walk-IN sunt din ce în ce mai folosite în amenajarea băilor, deoarece sunt versatile și aduc o notă estetică inedită.

paravan-walk-in
sursa: pinterest.com

Avantajele Paravanului Walk-IN

Primul avantaj îl reprezintă designul atemporal, datorită căruia se maximizează spațiul băii și oferă o accesibilitate mai mare în duș. Dacă optezi doar pentru un paravan walk-in clasic, realizat doar din sticlă, cromatica faianței nu va fi întreruptă. O recomandare de paravan walk-in clasic este Foxy de la brandul Mediterraneo, pe care îl găsești în mai multe dimensiuni. Dacă îți dorești să ai inserții negre, îți recomandăm paravanul Black 4 sau Black 8.

Un alt avantaj îl reprezintă montajul facil. Walk- in-urile sunt de obicei montate direct pe pardoseală sau pe o cădită de duș la nivelul pardoselii. Prin urmare, nu au bariere arhitecturale și sunt recomandate în mod deosebit pentru persoanele în vârstă sau persoanelor cu mobilitate redusă. Acesta este o soluție atât pentru băile mici, cât și pentru cele de mari dimensiuni.

Ușurința de curățare reprezintă al treilea avantaj. Față de cabinele clasice de duș, panoul de sticlă este dintr-o singură bucată. Se poate șterge ușor cu orice soluție pentru geamuri. Astfel, dispui de o întreținere simplă și de durabilitate.

Ce trebuie să iei în calcul atunci când alegi un paravan walk-in?

Singurul lucru de care trebuie să ții cont atunci când montezi un paravan de duș de tip walk-in este instalarea unui sistem de scurgere și aerisire adecvat. O cădită de duș la nivelul pardoselii are întotdeauna înclinarea potrivită pentru ca apa să se scurgă, dar la fel de important este să te asiguri că si aerisirea este optimă. În timpul dușului se formează mult abur și umiditate, deoarece aerul cald se răspândește aproape nestingherit în întreaga încăpere.

ambienta-baie-paravan-walk-in
sursa: pinterest.com

Completează-ți zona dușului

Pe site-ul Jolly găsești diferite modele de baterii și dușuri cu diferite funcții și culori. Pentru ca baia ta să aibă un design modern, îți recomandăm rigola de duș care preia rolul sifonului.