Învață cum să îți faci baia să pară scumpă

Nu vei avea nevoie de fiecare dată de un buget mare pentru a redecora baia, astfel încât aceasta să pară una luxuriantă, dacă știi și stăpânești câteva secrete. Învață cum să folosești vopseaua în avantajul tău și accesoriile astfel încât să creezi o baie superbă, la costuri reduse.

Schimbare modului în care este luminată baia este una dintre cele mai simple căi prin care vei putea transforma un spațiu simplu și banal într-unul de mare clasă și stil. Regândește modul în care lumina este utilizată într-o toaletă, pentru a adăuga un plus de design și de aspect. Spre exemplu, în loc de becul sau neonul clasic, ce se găsește cel mai adesea montat deasupra oglinzii, încearcă să fixezi două corpuri de iluminat, unul pe stânga și celălalt pe dreapta acesteia. Dacă spațiul îți permite, poți alege modele pandante, simetrice, pentru un plus de efect.

Pe lângă corpul de iluminat, mergi pe mâna unor oglinzi ceva mai deosebite, precum oglinzile Artemob sau cele KolpaSan, și a feroneriei de calitate, care te vor ajuta să schimbi total aspectul băii. Nu ezita să urmărești trendurile în ceea ce privește iluminatul camerelor, pentru a fi la curent cu tot ce este nou în domeniu. Nu știi niciodată ce ți s-ar potrivi ție.

Alte modele de oglinzi deosebite poți și si la următoarele branduri pe care le recomandăm:

  • Oglinzi de baie Arthema
  • Oglinzi de baie Cersanit
  • Oglinzi de baie Fluminia

Decorează baia în alb pentru o eleganță simplificată

Cabinetele și rafturile albe creează fundalul unei băi simple și elegante. Utilizează o culoare neutră pentru a vopsi pereții și alege covorașe de baie albe, pentru a crea o toaletă asemănătoare cu cele întâlnite în hotelurile de 5 stele.

O baie casual poate părea mult mai scumpă dacă prosoapele pe care le utilizezi înăuntru și pe care le ai atârnate de agățători sunt unele noi, pufoase și albe. Toate acestea vor face pereche perfectă cu accesorii de culoare neutră.

Băile gri reprezintă frumuseți clasice

După decenii de băi albe sau care vin cu tonuri lemnoase, culoarea gri a luat cu asalt design-ul acestor încăperi, în ziua de astăzi ea fiind cea mai des utilizată de către designerii interiori din întreaga lume occidentală.

Motivele pentru care te sfătuim și pe tine să alegi gri drept culoarea de bază în renovarea propriei băi sunt aerul liniștitor oferit de aceste tonuri și faptul că poți asorta nuanța cu o mulțime de alte culori. Spre exemplu, griul cald, care mai poartă și denumirea de greige, te poate ajuta să creezi o încăpere călduroasă, plus că se va potrivi foarte bine cu finisajele lemnoase și feroneria argintie. Utilizează accesorii și lumini care să dea un aer de high-end camerei.

Creează-ți o baie călduroasă monocromatică cu efect de SPA

Cele mai scumpe și impresionante băi sunt, de regulă, cele care sunt inspirate după SPA-uri. Culorile și materialele simple sunt cele mai des utilizate în construirea unor astfel de camere, datorită calităților lor relaxante. Poți crea și tu la tine acasă același efect de SPA, folosindu-te de un plan de culori monocromatic. Nu trebuie să alegi culori neutre. Spre exemplu, culorile albastru și aqua se vor potrivi de minune și vor oferi un aer incredibil de relaxant.

Este foarte ușor să creezi o schemă de culori monocromatică. Trebuie să te axezi asupra unui ton care ți-ar plăcea, să adaugi nuanțe mai închise și mai deschise ale aceleiași culori, aplicând-o în mai multe straturi, pentru a crea un plus de efect și de adâncime încăperii.

Aduna natura în noua ta baie

Cele mai scumpe băi incorporează natura și elementele naturale în design-ul lor. Pentru renovarea băii tale, caută moduri prin care să aduci și tu cât mai multă verdeață în încăpere: ferestre mari, prin care să poți vedea grădina din jurul locuinței, decorează baia cu plante mici și foarte intens colorate sau montează pe pereți tablouri care înfățișează natură vie.

Toate aceste elemente vor da un aer Feng Shui întregii încăperi.

Mobila vopsită creează un stil de baie high-end

Câteodată, tot ce îți trebuie pentru a crea o baie cu un aspect unic este să aplici unul sau două straturi de vopsea. Dacă te și pricepi puțin la lucrul manual, poți face această operațiune chiar de unul singur, pe internet găsind o mulțime de filmulețe care te vor învăța tot ce trebuie să știi în domeniul DIY (do it yourself). În felul acesta, vei transforma un dulap vechi și ponosit în piesa centrală a băii.

Folosește culori pe care să le poți repeta în proiectul de renovare al încăperii, cum ar fi pentru accesorii, prosoape etc.

Regândește finisajele albe, pentru băile masculine

Dacă îți place ideea unui look puternic și masculin al pereților și podelelor închise la culoare, nu este nici un motiv să strici acel stil cu finisaje albe. Este drept că pereții de culori închise pot fi puși în evidență foarte bine de culoarea albă, însă pentru un look de o eleganță mai subtilă, tonurile puternice de albastru închis, gri cărbune sau maro închis se potrivesc excelent cu finisaje de culori neutre, cu tonuri medii.

Dacă dorești să mergi pe mâna unor culori puternice, va trebui să ai mare grijă la partea de iluminat. Fii sigur că experimentezi suficient de mult în ceea ce privește puterea becurilor și alege acele variante care pun în evidență tonurile alese.

Adaugă un plus neașteptat de culoare

Băile albe, simple, pot primi un impuls instant folosind culori îndrăznețe cu care să vopsești ușile cabinetelor și rafturile din cameră. Spre exemplu, un albastru marin se potrivește de minune cu o cameră albă. Iar un makeover rapid al băii tale nu va avea nevoie de o mulțime de timp sau de o cantitate mare de culoare. Prin simpla adăugare a culorilor, tot aspectul general al toaletei se va schimba.

Secretul folosirii culorilor este acela de a le repeta. Alege covoraș care să aibă aceleași tonuri și de ce nu, chiar și alte accesorii, cum ar fi suportul pentru periuțe de dinți sau cel al săpunului. Chiar și rama oglinzii poate fi vopsită, pentru un plus de efect.

Folosește faianță de culori diferite

Cu toate că așa ne-am obișnuit, faianța nu trebuie să vină în culori simple, banale și neutre. Multe dintre spațiile scumpe folosesc diverse tonuri de faianță, care oferă un aer incredibil de frumos încăperilor în care sunt montate.

Pentru renovarea toaletei proprii, folosește faianță de diferite culori, care să fie asortate cu restul elementelor din încăpere. Nu utiliza mai mult de două tonuri și folosește-ți cât mai mult imaginația.

În mod cert și tu ai crezut că pentru a te putea bucura de o baie identică cu cele din filme, trebuie să cheltui o mulțime de bani și de timp pentru a o putea construi. Ei bine, punând în aplicare sfaturile din acest articol, lucrul acesta va fi posibil fără să îți lase o gaură prea mare în buget și chiar fără să trebuiască să modifici prea multe lucruri la baia deja existentă.