Iată că a venit momentul de a-ți renova baia, dar nu știi exact ce accesorii să alegi. Mai precis, te-ai săturat de vechea cadă din fontă, dar parcă nici ideea unei simple cabine de duș nu îți surâde. Este drept că nu ești cel mai mare fan al bălăcelilor lungi, dar parcă totuși, atunci când vii obosită de la muncă, îți place să te așezi într-o cadă de baie și să lași apa să curgă pe tine. Este unul dintre modurile prin care reușești să scapi de grijile cotidiene și de toți nervii acumulați la job.

Dar ce ai zice dacă ți-am spune că în ziua de astăzi, la cât de mult au avansat tehnologiile, nici nu va mai trebui să optezi între o cadă și o cabină de duș? Ți-ar surâde această idee?

Cabine de duș cu hidromasaj și cadă

Ei bine, în acest articol vom discuta despre o struțo-cămilă dacă vrei. O variantă care combină atât plăcerea de a face un duș reconfortant, cât și confortul oferit de o cădiță. Datorită panelului cu hidromasaj, toate grijile cotidiene vor dispărea. Totodată, când te vei simți prea obosită pentru a sta în picioare, te vei putea așeza în cadă, lăsând apa din jurul tău să te înmoaie bine.

Dacă ți-am atras atenția cu acest produs, în continuare vom prezenta câteva aspecte de care ar fi bine să ții cont, înainte de a achiziționa o astfel de cabină de duș.

Materialul din care este fabricat cadrul cabinei

În funcție de preferințele fiecăruia, vei avea de ales între următoarele variante:

  • Acrilic, care este cel mai ieftin, dar și cel mai puțin rezistent și cu un aspect care de multe ori nu impresionează;
  • Aluminiu, ce este în mod cert mai rezistent decât acrilicul și care se prezintă și mai bine din punct de vedere vizual, cu toate că prețul de achiziție va fi mai mare față de varianta precedentă;
  • Metalul cromat – cea mai scumpă opțiune disponibilă, dar care arată foarte bine; în plus, acest material este extrem de durabil, nu ruginește și se potrivește unei multitudini de designuri interioare.

 

Materialul din care sunt fabricați pereții cabinei

Din nou, alegerea va ține de ceea ce preferi, însă vei avea de optat între:

  • PVC – o variantă destul de ieftină, ce nici nu se prezintă excelent însă care își va face treaba de a bloca apa în interiorul cabinei, dacă dispune de chedere de calitate;
  • Sticlă – noi sugerăm ca de fiecare dată când te gândești să folosești sticlă în interiorul unei băi să ai grijă și să te orientezi asupra variantei securizate. Niciodată nu se știe cum aluneci și este bine să ai siguranță că, în caz că va cădea ușa peste tine și se va sparge, nu te va tăia în sute de locuri. Sticla securizată vine cu grosimi cuprinse între 3 și 8 mm, desigur, cu cât este mai groasă este și de mai bună calitate, dar și mai scumpă.

 

Materialul din care va fi construită cada

Așa cum probabil că te aștepți și singură, inclusiv materialul din care vor fi fabricate căzile va diferi. Iată care sunt variantele din care poți opta:

  • Acrilic
  • Marmorită
  • Compozit
  • Ceramică
  • Piatră naturală

Desigur că principalul aspect de care trebuie să ții cont înainte de alegerea cădiței este bugetul personal. Degeaba te orientezi după o cadă din piatră naturală, dacă banii alocați renovării băii abia îți permit achiziția unei variante din acrilic.

Pentru mai multe idei despre alegerea unei căzi, poți vizita și articolul ”CELE MAI CUNOSCUTE TIPURI DE CĂZI ȘI MATERIALUL DIN CARE SUNT FABRICATE” de pe blogul nostru. Acolo, pe lângă principalele materiale folosite în construirea lor, vei găsi și majoritatea tipurilor de căzi folosite de designeri din întreaga lume.

Panelul de duș

În funcție de cabina de duș asupra căreia te decizi, vei avea și diverse sisteme de hidromasaj. Principalul aspect de care ar trebui să ții cont la acest capitol ar fi numărul duzelor cu care panelul este dotat. Evident, cu cât numărul lor este mai mare, cu atât și eficiența masajului oferit în timpul dușului va fi mai ridicată.

În plus, unele dintre paneluri vin cu luminițe LED, funcții radio, diverse etajere pe care să îți poți așeza săpunul și șamponul etc. Trece în revistă și aceste, hai să le numim extra-uri, înainte de a te decide asupra unui model anume.

Dimensiunea cabinei de duș


Nu în ultimul rând, un punct critic de care va trebui să ai grijă este dimensiunea cu care vin aceste cabine de duș. Pe piață, vei vedea că există foarte multe opțiuni, așa că măsoară foarte bine spațiul unde ai vrea să o montezi, iar apoi optează pentru varianta preferată.

În ceea ce privește construcția lor, există modele dreptunghice, pătratice sau semirotunde. Oricare dintre ele se potrivește pentru anumite tipuri de design-uri și băi. Tot aici trebuie să amintim și de modul în care se vor deschide ușile. Vezi care dintre opțiuni se potrivește cel mai bine cu spațiul și arhitectura din baia ta.

Sperăm ca acest articol să îți servească drept un ghid de achiziție pentru aceste cabine de duș cu hidromasaj și cadă.