Când vine vorba de renovarea locuinţei sau construcţia acesteia de la zero, părinţii au grijă să-și amenajeze casa în așa fel încât să îi ajute şi să îi protejeze pe cei mici de posibile accidente. Nevoile copiilor sunt diferite de ale adulților, de aceea este esenţial să le oferim o atenţie deosebită. În acest sens, nu trebuie să uităm că și baia trebuie să le ofere siguranță celor mici și trebuie amenajată astfel încât riscul accidentelor să fie minim.

Trebuie să le oferim copiilor noștri tot confortul de care au nevoie, de aceea dacă în viitor urmează să vă reamenajați baia astfel încât să fie cât mai sigură pentru piticii voştri, pe site-ul Jolly veţi găsi o gamă diversă de produse dintre care puteţi alege pentru a crea o baie utilă întregii familii. 

Siguranța este pe primul loc

Primele aspecte care trebuie luate în considerare se referă la suprafețele pe care cei mici pot să alunece. Pentru mai multă siguranță, se pot instala pardoseli și căzi antiderapante. Plăcile mici de gresie tind să creeze podele mai puțin alunecoase datorită liniilor numeroase. Astfel, plăcile de mozaic pot fi o alegere inspirată. 

Pe lângă utilitatea lor, modelele variate în care sunt disponibile pot face baia copiilor mai interesantă și mai atractivă. Luciul este un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi gresie pentru baia copiilor. Plăcile lucioase tind să fie alunecoase atunci când se umezesc, în timp ce plăcile texturate au o suprafață mai aspră care poate preveni alunecările. 

Accesibilitatea copiilor este importantă

Deoarece înălţimea e o problemă când vine vorba de prichindei, aceştia pot avea dificultăți în ceea ce privește accesul la anumite facilități din baie. Este important să ne ajustăm baia astfel încât cei mici să aibă acces la elementele importante. O scară de dimensiunea copiilor sau un scăunel mic pot fi instrumente care să îi ajute pe copii să ajungă mai ușor la cadă sau chiuvetă. Păstrează un scaun în interiorul unuia dintre dulapuri pentru a ajuta copiii să ajungă la toalete și chiuvete. Mai mult decât atât, poţi transforma un sertar mic într-o treaptă glisantă. Când copiii dumneavoastră vor crește, acesta poate fi folosit din nou pentru depozitare.

Pe lângă oferirea accesului la anumite facilități necesare, trebuie să ai în vedere și la ce anume nu dorești să aibă acces copiii. Păstrarea produselor de curățenie sau a medicamentelor în locuri sigure îi va împiedica pe cei mici să le ingereze accidental.

Dulapuri speciale pentru copii

Produsele destinate copiilor trebuie să fie păstrate în locuri special amenajate pentru aceştia, astfel încât să nu se amestece accidental cu produsele de îngrijire sau cosmeticele adulţilor. 

Adăugați găletușe, coşuleţe sau saci desemnați special pentru fiecare copil și apoi păstrați-i la vedere sub un dulap de lenjerie sau într-un sertar, astfel încât să nu aglomereze spațiul. Separatoarele personalizate pentru sertare sunt o altă alegere inteligentă, în special în băile cu adolescenți care pot folosi produse de coafură și cosmetică suplimentare. 

Alege o toaletă de înălțime standard

O toaletă de dimensiuni standard, cu o înălțime a scaunului de 15 inci, este ideală pentru o baie potrivită pentru copii. Vasele WC pentru copii sunt incomode pentru adulți. Instalați un scaun special pentru copii astfel încât să ajungă la aceasta. Evitați totuși o toaletă înaltă și confortabilă. Scaunele de pe acestea se ridică de la 17 la 19 centimetri de podea și pot fi prea mici pentru copii.

Controlează temperatura apei

Dacă nu poți reduce temperatura încălzitorului de apă, îți recomandăm să instalezi dispozitive antiopărire în baie. Acestea constrâng cantitatea de apă fierbinte care poate curge prin baterii, minimizând riscul arsurilor.

via emarketon.ro

Ai grijă cu aparatele electrice

Dacă folosești aparate electrice în baie, în special uscătoare de păr și aparate de ras, asigură-te că le scoți din priză și că le depozitezi într-un dulap cu încuietoare de siguranță atunci când nu sunt utilizate.Este mai sigur să le utilizezi într-o altă cameră în care nu există apă. Un electrician poate instala prize speciale de perete pentru baie (întrerupătoare de circuit la pământ) care pot reduce probabilitatea de rănire electrică atunci când un aparat cade în chiuvetă sau în cadă.

Idei finale

În cele din urmă, copiii tăi nu vor fi mici pentru totdeauna. Este ușor să te prinzi în temele adorabile pentru bebeluși și în decorul pentru copii, dar nu uita că viitorul bate la ușă. Copiii cresc repede și vei dori ca baia ta să le fie utilă atât în stadiul copilăriei cât și pe tot parcursul adolescenței. 

Și nu uita, Jolly  te aşteaptă cu o varietate de produse potrivite băii tale! Dacă vrei să reamenajezi sau să îți îmbunătățești baia, pe site-ul nostru vei găsi ceea ce cauţi, iar pe blog – o sursă de inspiraţie!