Băile sunt unele din cele mai aglomerate încăperi într-o casă aşa că e importat ca fiecare membru al familiei să se simtă confortabil înăuntru. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi transformi baia într-un spaţiu în care să se regăsească fiecare.

1. STOCHEAZĂ JUCĂRIILE

Mulţi copii au un întreg ritual atunci când fac baie şi jucăriile fac parte din el. Dacă te deranjează vizual poţi să alegi să le depozitezi într-un coş impermeabil sau o cutie de plastic pe un raft. Dacă esti adeptul petelor de culoare, înşiră-le pe marginea pervazului sau a căzii de baie.

2. CUIERE PE ÎNĂLŢIMI

Dacă vrei să scapi de toate hainele aruncate pe jos trebuie să te asiguri că fiecare membru al familiei reuşeşte să le agaţe în cuier. Aşadar, optează pentru cuiere în funcţie de înălţimea fiecăruia, inclusiv unele poziţionate mai jos pentru cei mici. Acum, nu mai au nici o scuză.

3. FIECARE CU PROSOPUL SAU

Vi se întâmplă de multe ori să va încurcaţi prosoapele între voi? O posibilă soluţie ar fi ca fiecare să-şi aleagă o culoare şi să aveţi mai multe bucăţi din fiecare. Astfel, nu va mai fi nici o confuzie. Pentru a păstra ordinea, alege nişte portprosoape.

4. ALEGE O BATERIE MONOCOMANDA

Mai uşor de folosit decât bateriile cu două mânere, bateriile monocomanda reduc riscul de a ne arde şi sunt mai uşor de folosit. Temperatura se reglează uşor, mai ales de către copii. Pentru cei care sunt foarte atenţi la acest tip de detalii le recomandăm bateriile cu termostat, cărora le puteţi regla manual temperatura.

5. OPTEAZĂ PENTRU SĂPUN LICHID

Săpunurile de tip baton pot fi foarte alunecoase, mai ales în mâinile mici ale copilului tău. Investeste într-un dozator practic de săpun pe care să îl umpli de fiecare dată când e nevoie. Dacă alegi un săpun dulce şi colorat sunt sanse sa transformi spălatul pe mâini într-o activitate mai frecventa.

6. PUNE ETICHETE

Dacă dispui de un mobilier de baie cu rafturi pe care depozitezi produse poţi să le etichezi astfel încât toată lumea să ştie la ce se întrebuinţează fiecare. În acest fel vor face fiecare diferenţa între masca de păr şi balsam, soluţii de curăţat şi produse de igienă, iar baia va arăta mult mai ordonată.

7. ALEGE RAFTURI DESCHISE

Dacă vrei ca lucrurile să fie cât mai la îndemână pentru toată lumea îţi recomandăm rafturi deschise la care fiecare poate să ajungă cu uşurinţă. Faptul că sunt la vedere va uşura situaţia de fiecare dată când ai uitat ce anume se găseşte în fiecare dintre dulapuri. Lasă doar cele mai folosite obiecte pe rafturi pentru a nu încărca atmosfera.

8. AJUTOR PENTRU CEI MICI

Copiii care nu ajung la lavoar au nevoie de ceva practic şi uşor de depozitat precum un scăunel. Astfel vor învăţa să fie mai independenţi.

9. COVOARE PENTRU PARDOSELI

Pardoseala unei băi este destul de periculoasă atunci când este alunecoasă, mai ales pentru cei mici. Asigură-te că eviţi accidentele cumpărând un covor mare care să aibă priză bună şi să se potrivească cu decorul. Aceasta este în acelaşi timp, o modalitate bună de a adăuga o pată de culoare băii tale fără a recurge la ceva permanent.