Când vine vorba de amenajarea băii, majoritatea suntem tentaţi să alegem culori neutre. Pentru unii dintre noi – într-o încăpere mică, culorile puternice pot părea o alegere riscantă,  însă specialiştii în amenajări interioare ne arată exact contrariul. Este mai uşor să testezi culori noi pe suprafeţe mici fără a încărca atmosfera.

Îţi prezentăm 9 modalităţi prin care poţi adăuga mai multă culoare decorului băii tale, păstrând în acelaşi timp curăţenia şi ordinea:

1. PRIMUL PAS: ZUGRĂVIREA

Zugrăvirea pereţilor este cel mai simplu şi rentabil mod de a adăuga un strop de culoare într-o încăpere. Recomandarea noastră este să alegi întâi nuanţa pe care o vrei iar apoi să construieşti întreagă atmosferă a băii plecând de la aceasta.

2. ZUGRĂVEŞTE DOAR UN PERETE

În cazul în care ideea de a colora toţi pereţii băii nu este pe gustul tău, incearcă să zugrăveşti doar un perete. Pentru un efect vizual puternic optează pentru peretele care iese cel mai mult în evidenţă.

3. ALEGE CULORILE PENTRU GRESIE ŞI FAIANŢĂ

Atunci când vine vorba de materialele pe care urmează să le folosim, e important să păstrăm un echilibru pentru ca încăperea să nu pară încărcată. Zicala “less is more” (puţin este mai mult) se potriveşte foarte bine când ne referim la gresie şi faianţă. Încearcă să nu acoperi toată baia într-o gresie albă care te duce cu gândul la atmosfera monotona din spitale. Băile moderne actuale au în comun faianţă şi gresie colorată care înveselesc încăperea. Spre exemplu, poţi folosi gresie mozaic în cabina de duş sau în zona lavoarului.

4. OPTEAZĂ PENTRU O CADĂ DE BAIE PERFECTĂ

Căzile de baie pot adaugă un plus de efect unei băi mici sau simple. Ai la dispoziţie materiale precum aramă sau porţelan de diverse modele: de la cazi de colţ, la cele de tip free-standing, cu forme speciale sau de hidromasaj.

5. UN MOBILIER DE BAIE DE EFECT

Poţi crea o atmosfera jovială dacă alegi obiecte şi accesorii de mobiler în diverse culori, cu condiţia că acestea să se îmbine natural şi să creeze un echilibru. Nu uita de blatul pentru lavoar – mizează pe materiale ca marmură sau granit.

6. NU NEGLIJA PARDOSEALA

Indiferent ce tip de materiale ai ales pentru pardoseală, un covor poziţionat într-un loc strategic poate schimba total aspectul băii. Alege o culoare care să se potrivească cu restul încăperii şi baia ta va avea un look final remarcabil.

7. PUNE ACCENT PE ELEMENTELE DE DECOR

O concepţie greşită des întâlnită, legată de băile de dimensiuni mici, este că acestea nu ar avea nevoie de elemente de decor. In realitate, dacă baia ta nu este una foarte spaţioasă, secretul amenajării ei stă în ce accesorii alegi şi ce efecte creezi. Sfatul nostru este să foloseşti lumânări, coşuri şi rafturi deschise.

8. ALEGE ELEMENTE DIN NATURĂ

Nu vei da niciodată greş dacă optezi pentru flori în baie – din contra, vei încorpora puţin din frumuseţea naturii. Îţi recomandăm cele reale în defavoarea celor de plastic, simple sau colorate – asta depinde doar de tine. Ce ştim sigur este că efectul va fi unul deosebit.


Ţi-am trezit interesul?