Ştim cu toţii că unele trenduri dispar uşor iar altele se păstrează în timp, la fel cum unele nuanţe se potrivesc doar într-o încăpere pe când altele sunt mult mai puţin pretenţioase. Accesoriile pentru băi de culori metalice au câştigat teren anul acesta – unele din cele mai pretenţioase băi mizează pe culori aramii, bronz şi aurii. Dacă îţi faci griji în privinţa a cum să încorporezi aceste materiale fără ca decorul băii să devină prea retro, speacialiştii noştri îţi vor dezvălui secretele folosirii culorilor metalice în amenajarea unei băi cu adevărat chic.

1. SPUNE “DA” AURIULUI

Unii ar spune că folosirea auriului în decorarea băii a ieşit din tendinţe, însă în prezent această culoare este printre cele mai populare. Este important ca atunci când alegem această culoare să o folosim în cantităţi adecvate, fără a exagera. Nu vrem să atragem atenţia prin a crea o atmosfera încărcată – vrem să adăugăm în mod subtil un plus de rafinament şi modernism băii. Când vine vorba de auriu, expresia “less is more” (puţin este mai mult) se potriveşte perfect. Concentrează-te pe accente aurii mai degrabă decât să alegi un obiect sanitar principal auriu. Sfatul experţilor în amenajări exterioare este să optezi pentru baterii sau capuri de duş aurii.

2. MIZEAZĂ PE ARĂMIU

Trebuie să recunoaştem că prin modul strălucitor în care se reflectă pe diverse suprafeţe, arămiul a avut mereu un avantaj în faţa altor culori. De aceea este elementul ideal atunci când ai nevoie de o pată de autenticitate în baia ta. Dacă urmăreşti un efect spectaculos, o cadă de baie arămie îşi va face treaba cu siguranţă. Dacă ai nevoie doar de nişte accente noi şi originale, alege accesorii arămii, precum candelabrele (vezi foto).
Unul din punctele forte ale suprafeţelor arămii este uşurinţa cu care se curăţă, folosind doar apă pentru a-i readuce strălucirea. Dacă totuşi eşti la capitolul curăţenie generală ai grijă să nu utilizezi produse de curăţare dure, ci mai degrabă alege un săpun lichid delicat.

3. COMBINĂ DOUĂ NUANŢE METALICE DIFERITE

Pentru că sunt în topul tendinţelor de amenajare a băilor, cererea pentru aceste nuanţe metalizate este în creştere. Dacă nu te poţi decide doar asupra uneia, poţi să combini două nuanţe întrucât ideea conform căreia nu poţi amesteca auriul cu bronzul este doar un mit. Asocierea culorilor metalice poate oferi un efect vizual intens şi un contrast îndrăzneţ. Tot ceea ce trebuie să ţii minte este să nu exagerezi – păstrează echilibrul între culori.

4. BRONZUL, UN METAL MEREU ÎN VOGĂ

Despre bronz putem spune că este ca vinul – calitatea lui creşte odată cu trecerea anilor. Asta se datorează faptului că unele accesorii din bronz sunt finisate diferit şi în timp capătă anumite umbre şi texturi aparte, care oferă un efect estetic special. Din acest motiv, specialiştii recomandă bronzul persoanelor atrase de stilul vintage. Având în vedere că bronzul era foarte popular în era revoluţionistă, se potriveşte foarte bine cu un decor retro.  Optează pentru baterii bronz clasic sau bronz antic.

Crezi că baia ta ar străluci mai mult cu nişte nuanţe metalice?