Pentru o cabină de duș de calitate este nevoie de o baterie de duș pe măsură. Acestea două trebuie alese în așa fel încât să se creeze un echilibru între utilitate și estetic pentru o mai bună funcționalitate. Ce criterii trebuiesc urmate și ce modele sunt recomandate în ceea ce privește bateriile de duș ? Mai jos veți găsi informațiile de care aveți nevoie.

Criterii

Durabilitate – rezistență în timp

Alegerea unei baterii de înaltă calitate vă scutește de eventualele neplăceri care se pot ivi de-a lungul timpului. O baterie bună rezistă mai mult și înlătură orice risc, păstrându-și toate funcțiile: menținerea presiunii apei, reglarea temperaturii, etc. Ele pot avea o durabilitate de viață destul de lungă, chiar și peste 10 ani. Calitatea contează.

Economie – bani și apă

Banii sunt o problemă majoră și fără ei nu am putea sa facem tot ceea ce ne-am propus. O baterie bună este una ce face față testului timpului, și nu se strică cu una cu două. Pe lângă economia de bani, intră în discuție și cea de apă.

Utilitate – calitate

Aici, primul criteriu important este simplitatea utilizării și confortul ce vine odată cu aceasta. Descrierea unei baterii potrivite sună cam așa: are jet puternic și constant, nu are scurgeri, reglează temperatura ușor și o menține la același nivel și totodată contribuie la economia de apă. Se știe cât de important este ca aceasta să își îndeplinească funcțiile la un nivel optim.

În continuare, ne vom referi la câteva din modelele disponibile pe piață. Bateriile de duș trebuie alese în fucție de nevoile și preferințele dumneavoastră, cât și în concordanță cu esteticul băii.

Modele de baterii

Baterii de duș cu robineți

Acest model are doi robineți, unul pentru apă rece și unul pentru apă caldă. Este ceva clasic și la îndemână pentru iubitorii de ”old school”, însă când vine vorba de reglarea temperaturii apei, lucrurile se complică puțin. Este mai greu, dar nu și imposibil.

Baterii monocomandă

Omenirea a făcut un pas înainte când au apărut acest tip de baterii. Bateriile monocomandă sunt acelea care au un singur ”robinet”. Sunt mult mai ușor de utilizat deoarece reglajul temperaturii apei este mai simplu.

Bateriile de duș simple

Acestea au în componență bateria de duș propriu-zisă, la care se conectează furtunul și capul de duș. Un avantaj al acestora este că poate fi utilizată atât pe post de baterie de duș, cât și pe post de baterie de cadă, nu ocupă mult loc și nici nu dă bătăi de cap la instalare.

Set de duș cu baterie

Setul de duș este un produs ce se află la un nivel mai înalt de complexitate. Acesta are în componență bateria de duș propriu-zisă, duș fix, duș mobil și după caz un duș fix intermediar. Totodată și setul poate fi montat pe post de baterie de cadă, însă apare problema de spațiu: este mult mai voluminos decât o baterie simplă. Totul ține de modelul pe care îl veți alege.

Pentru mai multe detalii și modele, accesați site-ul jollycluj.ro

Mai jos, gasiti cateva din recomandarile noastre de branduri de baterii de dus:

  • Baterii de baie Daniel
  • Baterii de baie Ferro
  • Baterii de baie FIMA Carlo Frattini
  • Baterii de baie Florida