Cu toții ne dorim o casă a noastră la un anumit punct la vieții; fie că ne-am săturat de împărțit camere de cămin și vrem intimitate, fie situația familială s-a schimbat și avem nevoie de mai mult spațiu, sau pur și simplu vrem un loc de răsfăț unde să scăpăm de tumultul vieții cotidiene. Iar odată ce ne-am găsit spațiul potrivit, ne rămâne doar să-l personalizăm în funcţie de preferinţele personale astfel încât el să devină un adevărat cămin.

Am adunat în continuare câteva idei de design interior care să-ți servească drept inspirație în drumul tău spre casa ideală. În plus, ca să economisești timp, am adăugat și câteva dintre locurile unde vei găși ușor finisajele si produsele de care ai nevoie, după zicala punct ochit – punct lovit.

1. Adaugă un plus de voioșie casei cu pete de culoare.

Indiferent de stilul de design pe care îl alegi, clasic, vintage, contemporan sau boem, un lucru rămâne constant: casa trebuie să emane energie pozitivă. Dacă ești o fire jucăușă și îți place diversitatea, poți introduce câteva accente colorate în decorul casei tale, fie că este vorba de perne vioaie, o perdea cu model deosebit, un covor colorat sau un tablou de perete care să îți inspire o stare de bine.

Casa colorata

Unde găseşți decoraţiuni în Cluj? Nobila Casa are multe opţiuni interesante în materie de elemente de decor.

2. Nu te feri de elemente surprinzătoare!

O casă chic nu înseamnă că trebuie să conţină neapărat doar piese de mobilier scumpe sau decor proiectat de designeri de renume. Îţi poţi crea tu propria artă prin înrămarea unor fotografii cu oameni și locuri dragi și să le așezi la loc de cinste pe un perete din living.

Iar dacă ești și creativ și îndemânatic, cu atât mai mult ar trebui să te pui pe treabă și să-ți construieșți o măsuță sau un dulăpior chiar tu. Paleţii de lemn sau chiar cutiile s-au dovedit a fi un mare aliat pentru mințile creative; ai materia primă, o șlefuieșți și reconditionezi și o transformi în ce piese de mobilier vrei, de la măsuțe de cafea, la colțare, paturi și biblioteci.

mobilier paleti

Unde găseșți mobilier din paleți sau alte piese inedite dacă totuși nu ai timp să-ți pui chiar tu în practică ideile? Aici e o echipă de oameni întreprinzători care te poate ajuta cu executarea mobilierului dorit.

3. Tratează-ți baia cu respect!

Baia e un loc foarte important al casei care nu ar trebui neglijat. O cameră de baie armonioasă poate să îți înfrumusețeze diminețile și să-ți însenineze serile dacă e aranjată cu bun gust.

La fel ca și în restul casei, alege piese care să fie în ton cu personalitatea ta. Multe obiecte sanitare pentru baie sunt albe sau în culori neutre dar poți încerca ceva diferit dacă cauți să aduci un strop de voioșie în baia ta. Un dulăpior mov sau albastru îți va atrage privirea și îți va trezi simțurile în fiecare dimineață; iar dacă mergi totuși pe culori neutre în materie de mobilier, adaugă niște prosoape într-o culoare puternică, completate de seturi de pahare și suporturi de săpun asortate. Astfel vei avea caracter și unitate în schema de design.

Dulapior suspendat de baie

Unde găseșți accesorii de baie? Magazinul nostru Jolly din Cluj are în oferta peste 5000 produse pentru baie. În plus, te ajutăm și cu consultanță profesională și îți livrăm piesele dorite oriunde te găsești în țară.

4. Alege piese mici cu impact mare!

Pentru a evita cheltuirea unei averi pe decorarea locuinței, poți recurge la niște șiretlicuri. Chiar dacă mobila în sine nu e foarte interesantă, o poți trezi la viață prin decorarea ei cu diverse accesorii. Coșurile sunt foarte utile și ajută atât cu partea estetică cât și cu cea practică. Arată bine oriunde le-ai pune și poți să ascunzi o grămadă de lucruri prin ele, de la haine și papuci pe hol, la jucării ale copiilor, bijuterii sau orice altceva de prin casă.

La fel e și cu textilele. Patul de dormitor nu trebuie să fie cel mai scump dacă hainele de pat sunt interesante și au o valoare vizuală crescută.

cosuri depozitare

Unde gasești coșuri și alte decorațiuni accesibile ca preț? La Jysk ai șanse mari sa gasești astfel de accesorii de design, multe din ele la reducere daca urmarești ofertele lor.

5. Nu uita de verdeață: invit-o în casa ta!

Poate fi frumoasă casa, dar e și sănătoasă? Locuința ta este sanctuarul tău. Dacă nu poți controla calitatea vieții în locurile în care mergi, poți avea grijă ca măcar mediul în care locuieșți să fie sănătos. Cel mai ușor și la îndemână lucru pe care îl poţi face pentru a purifica aerul din casă și a te proteja de efectele negative ale poluanţilor şi toxinelor din jur este să te folosești de plante.

Un studiu efectuat de NASA arată că anumite plante de interior ajută la îmbunătăţirea calității aerului prin diminuarea concentraţiei de toxine din jurul nostru, cum ar fi benzenul, formaldehidele şi amoniacul – toate legate de dureri de cap și iritații ale ochilor. Așa că nu ezita să-ți îmbogățești casa cu plante precum iedera, orhideele, azaleea, anthuriumul, filodendronul, dendrobiumul, crinul păcii (vezi foto), sau chiar limba soacrei.

plante verzi in casa

Unde găsești plante de interior în Cluj? Încearcă Flower Time – au o mare diversitate de plante verzi și specialiști care te pot ajuta cu câteva sfaturi de întreținere pentru început.

 

Dacă ești în căutarea unei firme specializate în amenajări, construcţii, sau furnizori cu produse și servicii pentru proiectul tău, te invităm să consulți şi CLUJ CONSTRUCT – ghid de firme specializate.