Lavoarul și – implicit – blatul sunt două piese centrale în baie dumneavoastră, astfel încât fie că vă amenajați casa de la 0, fie că vă aflați într-un proces de renovare, aceste două elemente necesită timp și planificare pentru a fi siguri că ați făcut alegerea cea mai bună.

Nu e ca și cum vă cumpărați câteva spații de depozitare, etajere sau separatoare. Lavoarul reprezintă o investiție destul de costisitoare și n-ați vrea să dați greș pentru a interveni ulterior cu modificări, sau chiar noi achiziții. Așadar, în alegerea unui lavoar este absolut necesar să luați în considerare spațiul de care dispuneți, designul pe care vreți să îl conturați, materialul din care acesta e fabricat, montajul – încastrat pe blat sau pe o masă specială -, de câte tipuri poate fi și cine se va folosi de el.

Gândiți-vă că fără lavoar, procesul de igienă și îngrijire personală nu ar fi complet, așadar alegerea acestuia cântărește mult dacă vă doriți o baie estetică și funcțională. Acest articol a fost creat pentru a vă ghida înainte de a face o achiziție deoarece piața vă pune la dispoziție o gamă largă de lavoare. Noi vă putem ajuta să faceți alegerea perfectă pentru baia dumneavoastră, în doar 5 pași!

Cât spațiu ai la dispoziție?

În acest prim pas trebuie să vă gândiți la două aspecte: în primul rând, la dimensiunile întregii încăperi, iar în al doilea rând, la spațiul dedicat lavoarului și obiectelor pe care le veți depozita pe blat.

Este esențial ca alegerea pe care o faceți să aibă în vedere dimensiunile băii dumneavoastră. Nu ar fi indicat să optați pentru un blat mare și două lavoare, în cazul în care dispuneți de o încăpere mică. Astfel, efectul creat va fi unul aglomerat și automat, inestetic. Rețineți că cel mai important este să optimizați cât mai mult spațiul din baia dumneavoastră, întrucât puteți opta pentru etajere, rafturi și cutii de depozitare pentru a depozita produsele și pentru a nu simți lipsa unui blat generos. 

Desigur, dacă aveți la dispoziție o încăpere spațioasă, atunci puteți alege un lavoar mai mare și un blat pe măsură. În acest caz, veți avea mult mai mult spațiu de depozitare pentru toate produsele de igienă personală și cosmetice – atât pentru el, cât și pentru ea.  

lavoar alb incastrat

Ce design vrei să conturezi?

Vintage, rustic, minimalist sau modern – acestea sunt doar câteva dintre stilurile pe care le poți aborda în amenajarea băii tale, în funcție de spațiul de care dispui, de bugetul în care trebuie să te încadrezi, dar și de personalitatea ta.  Alegerea pieselor de mobilier de baie și ale obiectelor sanitare trebuie să fie în concordanță cu designul pe care vrei să-l conturezi, în special când vine vorba de lavoar și blat. 

lavoar incastrat

În acest sens, trebuie să luați în calcul dimensiunile, modelul și materialul celor două piese. Jolly vă pune la dispoziție o varietate de produse dintre care puteți alege, însă este esențial să alegeți combinația potrivită pentru baia dumneavoastră.

De exemplu, dacă vă doriți crearea unui design minimalist, cu puține elemente la vedere, sfatul nostru este să optați pentru un material care se curăță ușor și e la fel de ușor de întreținut. În schimb, dacă  vă bucurați de o baie spațioasă și optați pentru un stil impunător și un design elegant, puteți alege un blat generos din marmură. Designul vintage și cel rustic scot în evidență lavoare și blaturi din lemn, ceramică, precum și accente metalice din bronz sau cupru. 

Cine va folosi baia?

Cel de-al treilea pas în alegerea lavoarului și a blatului perfect se referă la persoanele care vor utiliza acea baie deoarece clar achiziția va fi una diferită dacă e vorba de o singură persoană decât dacă aducem în discuție o familie cu doi copii. Astfel, trebuie să vă gândiți nu numai la spațiul pe care îl aveți la dispoziție, la designul pe care vrei să îl conturați și la materialele pe care vrei să le folosiți, ci și la montajul celor două piese. Toate persoanele care folosesc lavoarul și au diverse produse depozitate pe blat, trebuie să aibă acces facil la acestea. Așadar comunicați expertului dacă aveți copii sau alte doleanțe, înainte ca acesta să se apuce de montarea pieselor de mobiler. 

Mai mult decât atât, dacă bugetul și spațiul vă permit, recomandarea noastră este să optați pentru lavoare duble – unul pentru el și unul pentru ea. Veți observa că economisiți timp esențial dimineața, când ambii vă pregătiți de o nouă zi.

Câte tipuri de lavoar există?

lavoare ovale pe blat

Trebuie să știți că există trei tipuri de lavoare – oval, pătrat, dreptunghiular – și două metode de montare – suspendat sau încastrat în blat sau mască. Lavoarele sunt produse care pot să difere ca mărime, formă, pot avea orificiu de preaplin sau nu, deci aveți la dispoziție o gamă variată.

Recomandarea noastră este să luați în considerare lavoarele care merg montate direct pe blat sau lavoarele încastrabile în blat. Lavoarul montat direct pe blat creează un efect vizual aparte, mai ales dacă și blatul este unul de dimensiuni generoase. Nici cel încastrat nu se lasă mai prejos, dând un aer elegant de subtilitate. Bineînțeles, rămâne la latitudinea dumneavoastră să vă decideți asupra unui model care se pliază pe necesitățile și gustul dumneavoastră.

lavoar incastrabil

Sugestii de achiziție

jollycluj.ro dispune de o gamă foarte variată de lavoare și își întregește colecția prin furnizarea acestor produse de la cele mai faimoase branduri. În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva dintre modelele cele mai apreciate și preferate de către cumpărători. Pentru mai multe detalii și produse de acest gen, puteți vizita site-ul nostru sau showroom-ul din Cluj.

Lavoarul rotund pe blat, 45 x 45 cm, Caliope

Jolly vă sugerează acest produs al brandului Fluminia din ceramică sanitară, potrivit pentru orice tip de baie. Designul acestui lavoar va surprinde în mod garantat pe oricine, merge foarte bine montat pe blat și este foarte avantajos din punct de vedere financiar.

Lavoar pe blat, rotund, asimetric, 45 cm, My Nature

Acest model aparține cunoscutului brand Villeroy & Boch, fiind un lavoar de dimensiuni reduse, potrivit oricărui tip de spațiu. Totodată, merge montat pe blat sau pe o mască. Materialul din care este confecționat este porțelan sanitar și este foarte ușor de curățat. Acesta vine cu un set de fixare inclus și nu are gaură pentru baterie (pe aceasta o puteți achiziționa ulterior). Ca design, este foarte simplu și în același timp denotă un aer de eleganță.

Lavoarul dreptunghiular, 60 cm, Architectura

Pentru cei care preferă un lavoar clasic, lavoarul din colecția Architectura de la Villeroy & Boch este soluția perfectă. Fabricat din Ceramică și prezentând un finisaj lucios, acest produs este mai mult decât potrivit pentru orice tip de baie. Spre deosebire de celelalte modele, acesta are orificiu pentru baterie și preaplin, iar montajul este suspendat.

Lavoarul incastrabil, 62 cm, Daytime

Acest tip de lavoar merge foarte bine încastrat într-un blat sau într-o mască și va da cu siguranță o notă specială băii dumneavoastră. Blatul sau masca pot servi drept spațiu de depozitare pentru diversele obiecte necesare igienei. Lavoarul fabricat de Hatria se utilizează cu o baterie montată în perete sau pe blat și este fabricat din porțelan sanitar.

Lavoarul suspendat, 75 cm, Dolcevita

Lavoarul suspendat Dolcevita de la Hatria aduce în casa dumneavoastră stilul antic. Fiind un brand italian, Hatria a conceput acest produs pentru iubitorii vremurilor de mult apuse, mai specific al unei Rome antice. Lavoarul Dolcevita poate fi montat pe un picior pentru lavoar, element care întregește designul conturat de acesta. 

Concluzii

lavoar alb incastrabil pe mobilier

Alegerea lavoarului și a blatului perfect pentru baia dumneavoastră presupune 5 pași: analizați spațiul pe care îl aveți la dispoziție, designul pe care vreți să îl abordați (implicit, materialele pe care vreți să le folosiți), gândiți-vă la persoanele care vor folosi baia (montarea mobilierului), informați-vă în legătură cu tipurile de lavoare dintre care puteți alege și studiați piața! 

Cu multitudinea de opțiuni existente în acest moment, nu ezitați să apelați la sfatul experților din showroom-ul Jolly pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere. De asemenea blogul nostru vă stă la dispoziție dacă aveți nevoie de informații sau inspirație în procesul de amenajare al băii dumneavoastră!