De departe cel mai complicat lucru este menținerea curățeniei în baie, iar fără ea, nu se poate. Baia este foarte predispusă la atacul bacteriilor și depunerilor de calcar, glicerină, etc. Nimănui nu îi place să curețe de fiecare dată întreaga încăpere, însă acest lucru poate fi evitat prin mici tipsuri de întreținere a curățeniei. Less effort, less stress.

Puteți menține curățenia în camera de baie urmărind trei pași:

Pregătirea de curățenie

Poate suna ciudat, însă e indicat ca înainte să vă apucați de curățenia propriu-zisă, trebuie să urmați anumiți pași pentru ca aceasta să se desfășoare cum trebuie. În primul și primul rând, trebuie să aruncați/scoateți din încăpere tot ceea ce nu vă mai este de folos, să mutați obiectele de depozitare împreună cu cosmeticele pentru a putea curăța în locurile unde acestea au stat.

Apoi, turnați clor sau orice alt detergent special în vasul de toaletă, în cada de baie, în cădița de duș, pe lavoar, dar lăsați ușa deschisă sau porniți ventilatorul. Ștergeți praful de pe obiectele rămase, măturați pe jos și aplicați soluții dezinfectate unde murdăria persistă.

Ștergerea suprafețelor

Ei, aici deja procesul ia amploare. Întâi pulverizați pe pereți o soluție dezinfectantă și lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi curățați. Faceți același lucru și cu ferestrele. Puteți utiliza un burete, apoi o cârpă uscată pentru a nu rămâne urme. Următorul pas este curățarea căzii de baie, respectiv a cădiței de duș și a dușului. Aici trebuie să aveți în vedere materialul din care acestea sunt fabricate pentru a folosi detergenții potriviți (evitați soluțiile abrazive) și pentru a nu se deteriora suprafețele.

Dacă aveți o perdea la duș din plastic, aceasta este predispusă la depunerea bacteriilor și a mucegaiului. Creați o mixtură din două treimi de apă și o treime de clor și pulverizați pe ea, ori spălați-o în apă caldă cu clor. Când vine vorba de curățarea lavoarului, folosiți un burete pentru a curăța petele de pastă de dinți. Pentru locurile mai greu accesibile, o periuță de dinți se dovedește folositoare.

Desigur, să nu uităm de oglindă. Fără ea, este imposibil să ne facem o idee asupra imaginii de sine. Pulverizați soluție de geamuri, apoi ștergeți uniform cu un prosop pentru a scăpa de eventualele urme. În continuare, rămâne vasul de toaletă. Acesta trebuie curățat atât în interior cât și în exterior cu o perie de toaletă și o cârpă din material textil. Bineînțeles, și bateriile de la lavoar/cadă trebuie curățate, cu ajutorul unei periuțe de dinți. Ultimul lucru care rămâne de făcut este să ștergeți podeaua cu un mop.

Menținerea curățeniei

După ce v-ați spetit atât să curățați încăperea, sigur nu v-ați dori să o luați de la capăt prea curând. De aceea, este recomandat să curățați camera după ce ați utilizat-o. Țineți ventilatorul deschis, dați drumul la geam sau lăsați ușa deschisă pentru ca baia să fie în permanență ventilată. Acest lucru previne depunerea mucegaiului. Un alt pas important este curățarea dușului sau a căzii de baie imediat după utilizare. La fel este și cu vasul de toaletă. Chiar dacă nu pare murdar, perierea lui regulată împiedică depunerile de calcar. Un alt lucru de luat în calcul este curățarea petelor de pastă de dinți de pe chiuvetă/lavoar. Dacă acestea rămân așa, în final se vor întări și vor fi greu de curățat.

Din câte ați observat, pentru a menține curățenia, ideal este ca înainte să faceți o curățenie generală. Cu ajutorul micilor tipsuri, baia dumneavoastră va fi mereu strălucitoare.