De multe ori, ne punem problema: Oare ce culori s-ar potrivi pentru baia mea? și în majoritatea cazurilor nu reușim să ne hotărâm asupra unei singure culori sau a unor palete/nuanțe. Desigur, alegerea culorilor în care va fi decorată baia este una foarte importantă, de aceea, gresia și faianța trebuie aleasă cu grijă și trebuie să țineți cont de combinațiile de culori pentru a nu încărca prea mult atmosfera băii. Pentru un efect cât mai aerisit, relaxant și calm, puteți lua în calcul următoarele variante:

Negru, gri, alb

Dacă vă atrage confortul pe care îl oferă simplitatea, atunci puteți opta pentru cea mai frecventă combinație de culori: negrul, griul și albul. Acestea, folosite împreună, creează un contrast subtil, plăcut și nu deranjează deloc ochii privitorului, tocmai datorită prezenței culorii gri. Griul este practic, puntea de trecere între celelalte două, un amestec între confortul conferit de negru și puritatea insuflată de alb. Totodată, albul și negru se echilibrează reciproc, ca ying și yang-ul, și vă ajută să scăpați de ”tonurile de gri” ale vieții de zi cu zi. Elimină monotonia și diminuează din efectul apăsător pe care îl poate avea griul câteodată. Puse împreună, toate la un loc, aduc în încăperea dumneavoastră un plus de armonie și liniște, completându-se una pe alta. În acest sens, puteți opta pentru plăci de mozaic sau puteți achiziționa plăcile de gresie sau faianță separat. Cât despre mobilier (dulapuri, măști) și celelalte (căzi, lavoare, vase de toaletă), și acestea se găsesc în culorile menționate sau în cazul căzilor de baie, pot fi placate cu faianță.

Nuanțe de pământ – maroul

Dacă nu sunteți adepții culorilor simpliste precum negrul, albul și griul, și doriți ca baia dumneavoastră să aibă o singură culoare, dar totuși să nu cadă sub semnul monotoniei, puteți apela la o paletă de nuanțe. Printre cele mai potrivite nuanțe, care adaugă și un aer de modernitate la baia dumneavoastră, se numără maroul. De la cele mai deschise nuanțe până la cele mai închise, maroul reușește să păstreze aceeași stare, și totuși, aduce o inovație în casa dumneavoastră prin stilul și atmosfera rustică pe care le inspiră. Se știe că rusticitatea creează o legătură între om si natură, îl apropie din ce în ce mai mult de trecut, dar îl ancorează și de prezent. Maroul poate fi folosit atât la faianță și gresie, cât și la obiectele de mobilier.

Verdele

Un trend nou al anului 2017 în materie de amenajări interioare este verdele, în toate nuanțele sale. Transmite și impune un aer de prospețime și calmitate prin naturalețea pe care o evocă. Întoarcerea la natură este întotdeauna o alegere bună în ceea ce privește decorarea băii, deoarece induce o stare de zen fiecărei persoane care pășește în încăpere. Pentru a crea un efect spectaculos, folosiți-l după propriile dumneavoastră preferințe. Verdele poate fi utilizat la placaje(faianță/gresie) și la obiectele de mobilier. Puteți să apelați la mai multe nuanțe (verde smarald, verde fistic, verde olive, etc.) sau să optați doar pentru una singură. În ambele cazuri, impactul va fi la fel de mare.