Atunci când un copil intră în viaţa noastră, totul trebuie schimbat pentru a-l acomoda și pe el. Mai ales că sunt în continuă creştere și schimbare, este important să creăm un spaţiu flexibil și uşor adaptabil pentru toate vârstele. Citiţi în continuare sfaturile practice din acest articol, pentru a vedea cum vă puteţi îmbunătăţi și dumneavoastră baia, pentru a fi pregătită pentru cei mici.

ACCESIBILITATEA

Poate cel mai important aspect al unei băi ce urmează să fie folosită de cei mici. Tot ceea cea ce este important pentru ei trebuie să fie uşor accesibil, ca să se poată descurce singuri fără a avea la îndemână obiectele de toaletă ne-dedicate lor. Din acest punct de vedere trebuie să vă gândiți la înălţimea mobilierelor, la instalarea unor rafturi accesibile pentru ei și în acelaș timp crearea unui spaţiu de depozitare închis pentru obiectele de toaletă ale adulţilor. O altă variantă este să cumpărați un mic scaun pe care copii să se poate ridica la nivelul lavoarului în siguranţă.

ORGANIZAREA

Este inevitabil, odată cu copii, vin o gamă largă de jucării și obiecte speciale pentru copii. Dar la fel ca în camera de copii, este important ca acestea să fie toate organizate la locul lor. Mai ales că baia poate fi, datorită umezelii și suprafețelor alunecoase, mult mai periculoasă dacă obiectele sunt împrăştiate. Este important pentru copii să aibă o zonă a lor, unde își găsesc toate obiectele de toaletă. În zona dușului sau a căzii de baie, puteţi crea un raft doar pentru cei mici, adăugând în plus și un suport de duș la o înălţime mai mică.

OBIECTELE SANITARE

Alegeţi cele mai potrivite obiecte sanitare pentru a putea fi folosite de cei mici cu uşurinţă. Gândiți-vă la bateriile de lavoar și duș să fie cât mai ușor de folosit pentru ei. Puteţi instala chiar și o clapetă de acționare pentru WC mai amuzantă, asingurându-vă că nu vor uita niciodată să tragă apa. În ceea ce privește lavoarul, se recomandă unul mai mare pentru a minimaliza petele de apa de pe mobilier.

CULORILE

Chiar dacă pentru dumneavoastră, o baie colorată nu era ce aveaţi în gând pentru design-ul camerei de baie, puteţi adăuga o pată de culoare fără a o încărca. Fie prin gresie sau faianță, sau prin mobilier, puteţi transforma încăperea într-un spațiu în care copii să se simtă bine.

SIGURANȚA PRIMA

Bineînțeles, acesta este cel mai important aspect de luat în considerare înainte de toate. Odată cu copii, totul trebuie regândit în termeni de risc. Trebuie eliminate sau ascunse obiectele ce pot fi periculoase sau ce se pot sparge uşor. Ca și măsuri în plus, puteţi instala o tavă de duș antiderapantă sau mânere de siguranță, pentru a evita orice accident. Puteți alege în acest mod și o gresie care să fie cât mai sigură și atunci când este udă, iar în plus puteți adăuga câteva covorașe de baie.

Sperăm că aceste sfaturi să vă fie de folos, iar dacă sunteţi în căutare de idei noi pentru baia dumneavoastră, nu ezitaţi să vizitați showroom-ul pentru mai multă inspirație.