Odată achiziționat lavoarul, următorul pas normal este montarea lui. Este necesar să specificăm faptul că este indicat să apelați la serviciile unui instalator pentru această operațiune. Totuși fie că vă doriți să îl montați dumneavoastră personal sau vă doriți să supravegheați lucrarea cu un ochi de cunoscător, aveți nevoie de un ghid de instalare a lavoarului, în câțiva pași simpli, ușor de urmat. Chiar dacă la prima vedere, montarea chiuvetei nu pare să ridice mari dificultăți, este imperios necesar să fiți atenți la anumite elemente cruciale în procesul de montare a lavoarului.

Tipurile de lavoar

Chiuvetele sunt de mai multe tipuri, în funcție de acesta, modul de instalare diferă. Avem chiuvete cu montaj pe perete, pe picior, pe consolă, pe blat sau sub blat, pe mobilier, pe suport etc. Odată ales tipul de lavoar baie, vă veți putea concentra atenția asupra modalității de montare, care așa cum am spus și anterior are anumite particularități. Vă vom prezența în acest ghid, pașii montării chiuvetei pe perete.

Pasul 1

Montare baterie pe lavoar

Înainte de fixarea lavoarului de perete trebuie să montați bateria lavoarului  pe vasul lavoarului. Bateria constă în cele două furtunuri de alimentare și sifonul. Poziționați chiuvetă pe suport și pe peretele unde se află țevile de alimentare. Este necesar să menționăm faptul că lavoarul nu trebuie să fie la o distanță mai mică de 85 cm față de podea.

Pasul 2

pozitia lavoarului pe perete

Odată finalizat pasul anterior veți putea determina poziția exactă a chiuvetei și a suportului. Astfel marcați cu un creion sau cu un marker pe perete locația găurilor pe care urmează să le faceți. Puteți folosi un burghiu sau bormașina pentru a face găurile în care veți pune diblurile pe care va fi fixat lavoarul.

Pasul 3

Montare lavoar pe perete

Dacă ați parcurs cu success Pasul 2, puteți începe operațiunea propriu-zisă de montare a chiuvetei. Veți monta lavoarul cu ajutorul șuruburilor și diblurilor iar mai apoi trebuie să racordați furtunul flexibil al sifonului la țeava de scurgere din perete. Aici aveți un aspect la care trebuie să fiți foarte atenți. Este foarte important ca sifonul să rămână în formă de U.

Pasul 4

Verificare montare

Pentru această etapă aveți nevoie de o cheie fixă. Cu ajutorul acesteia veți conecta fiecare furtun la robinetul corespunzător. Este absolut vital să vă asigurați că nu există scurgeri. Odată terminate verificarea puteți etanșa marginea chiuvetei lipită de perete cu silicon, prevenind astfel scurgerile de apă ce pot să apară în timp.

Aceștia au fost 4 pași simpli pentru montarea unui lavoar suspendat. Așa cum am menționat la început există mai multe tipuri de lavoar ale căror modalități de montare diferă și prezintă grade mai ridicate de dificultate. Astfel pentru a evita eventuale defecțiuni, ar fi indicat să apelați la serviciile unui instalator.

Cateva branduri producatoare de lavoare:

Lavoare Cersanit

Lavoare Kolo Geberit

Lavoare Villeroy & Boch

Lavoare Hatria

 

Sursa imagini: https://www.signaturehardware.com/