Visezi de ani de zile la cada perfectă? În sfârșit ai reușit să strângi suficient de mulți bani pentru a te apuca de renovarea băii, însă ar fi bine să ții cont că aceasta va aduce rezultatele dorite numai dacă înainte de a te apuca, îți faci puțin temele. Astfel, în loc să începi cu demolatul, pentru ca apoi să te trezești că modelul de cadă visat nu îți încape în baie, sunt câteva lucruri de care ar fi bine să ții cont când vine vorba de a alege cea mai buna cadă de baie pentru tine. Acestea urmează să fie prezentate în continuare:

  1. Dimensiune – acesta este practic primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de toate – să măsori cada și spațiul disponibil, pentru a te asigura că modelul preferat se pretează pentru această renovare sau dă bine doar pe hârtie, nu și în baie.
  2. Formă – cel mai bine în alegerea formei pentru noua cadă ar fi să te gândești ce îți lipsește la cea veche. Nu stai confortabil în ea? De ce? Poate panta descendentă este la un unghi prea ascuțit sau te deranjează vreun colț al căzii vechi. Ține cont de toate aceste aspecte înainte de a achiziționa o cadă nouă. De cele mai multe ori poți chiar merge și verifica modelul ales în magazine de prezentare, urcând și așezându-te în el, pentru a fi sigur că nu vei mai avea probleme. Totodată, dacă alegi să schimbi forma căzii, trebuie să te asiguri că ai cum să montezi scurgerea și robineții pe noile poziții.
  3. Greutate – în funcție de materialul din care este fabricată, o cadă nouă se poate să fie mult mai grea față de cea existentă în baia veche. Drept urmare, ar fi indicat să calculezi diferența de masă dintre cele două, pentru a te asigura că podeaua poate suporta acele kilograme în plus.
  4. Înălțime și adâncime – ar fi bine să ții cont de faptul că, cu cât vrei o cadă cu o adâncime mai mare, cu atât și înălțimea acesteia va crește, iar pășirea în ea va deveni mai greoaie. Dacă mergi pe mâna unui model încastrabil în pardoseală, atunci înălțimea nu va fi neapărat o problemă. Însă la variantele clasice ar fi bine ca adâncimea să nu fie mai mare de 60 cm, în special dacă în casă locuiesc bătrâni sau copii mici, ce vor întâmpina dificultăți atunci când doresc să între în cadă. 
  5. Materialul din care este fabricată cada – cel mai adesea, modelele noi de căzi, în special cele ce se găsesc la un preț ceva mai redus, sunt fabricat din acrilic sau fibră de sticlă, pentru a păstra o greutate totală destul de mică. Pe de altă parte, căzile mai rezistente sunt produse din email sau metal, în vreme ce variantele high-end pot fi confecționate din beton sau chiar piatră naturală, cu toate că acestea se pot dovedi a fi extrem de scumpe și grele.
  6. Rezistență – cu toate că o cadă fabricată din acrilic va fi cu siguranță mai ieftină decât una din email, ar fi bine să ții cont de faptul ea va fi totodată și mai fragilă. Astfel se poate ca de-a lungul timpului să cheltuiești mai mult cu refacerea eventualelor stricăciuni, decât te-ar fi ajuns achiziționarea unui model dintr-un material mai rezistent.

Aceste șase sfaturi cu siguranță te vor ajuta în alegerea noului model de cadă, care să fie compromisul perfect dintre visul tău și spațiul oferit de baia pe care o ai la dispoziție. Iar acum este momentul să ne uităm la diferite modele de căzi, și să vedem care este cea mai bună cadă de baie care se va potrivi cu gusturile tale.

 

Cum să alegi cea mai buna cadă de baie în funcție de stil?

cada de baie cu spuma si petale de trandafir

Cei care au găsit cada perfectă pentru stilul lor de relaxare pot confirma faptul că sunt în adevăratul sens al cuvântului fericiți. La urma urmei, cum te poți destinde mai bine după o zi extrem de obositoare la muncă, în care a trebuit să tragi câteva ore suplimentare pentru a preda proiectul la care lucrai deja de câteva săptămâni? Ascultând muzică ori ieșind la o cină în oraș? Cele mai multe persoane ar spune că nu aceasta este modalitatea ideală, ci mai degrabă o baie fierbinte, cu multă spumă, săruri de baie și uleiuri aromatice, plus un pahar de vin alături. Acest “ritual” cu siguranță te va ajuta să uiți pentru câteva zeci de minute de toate grijile acumulate în timpul zilei.

Dar cum să ai parte de baia perfectă, dacă ești nemulțumit de cada pe care ai ales-o când ai renovat locuința, mai ales dacă nici nu se potrivește ca stil cu restul băii.

Mai jos vei regăsi toate informațiile necesare când vine vorba de alegerea căzii perfecte. De la stilurile diferite de căzi și la dimensiune, până la materialul din care sunt fabricate și multe alte informații vor fi prezentate, în speranța că îți vor folosi în viitoarele remodelări interioar. Așa că să începem și hai să vedem care sunt cele mai bune căzi de baie pentru tine.

Ce trebuie să iei în considerare ca să alegi cea mai bună cadă de baie?

Două aspecte majore de care trebuie să ții cont în optarea pentru un anumit tip de cadă, stilul și dimensiunea ei, sunt determinate de design-ul și de spațiul pe care îl ai la dispoziție în baie. Cu excepția situației în care ești dispusă să dărâmi toți pereții în totalitate, modul de aranjare a camerei și a întregii instalații de apă vor limita variantele între care vei putea opta.

Din fericire, în prezent, spre deosebire de ce se întâmpla acum 15 sau 20 de ani, vei avea foarte multe modele dintre care să alegi. Dacă, să zicem că pereții te obligă să optezi pentru o cadă stil alcov cu lungime standard de 1.7 m, numărul design-urilor diferite și al caracteristicilor specifice îți vor permite să jonglezi între destule modele și să nu trebuiască să alegi doar din două sau trei variante disponibile.

În continuare vor fi prezentate principalele tipuri de căzi, clasificate în funcție de stil.

  • Căzile stil alcov – acestea reprezintă standardul de ceva timp încoace. Cada se găsește așezată între trei pereți, care o susțin, cu un spațiu liber acolo unde ar fi fost al patrulea perete. Datorită faptului o singură față este la vedere, doar aceasta va fi finisată. Căzile în nișe, cum mai sunt ele numite, vor fi cele mai ieftine și cel mai ușor de montat, dacă dorești să schimbi o cadă veche, fără să fie nevoie să dărâmi zidurile care o susțin.

cada stil alcov

  • Căzile pe colț – reprezintă o varietate a căzilor stil alcov, care utilizează la maximum spațiul disponibil. Două dintre cele trei fețe cu care acestea vin în general, sunt prinse de pereți, în vreme ce a treia vine cu finisaje și este la vedere. Această latură poate avea diverse forme printre care dreaptă, curbată, ori la unghiuri care mai de care mai diferite și mai adaptate design-ului diferitelor băi. Căzile pe colț sunt tipice pentru utilizatorii cu băi ceva mai mici, dar care vor să se bucure de plăcerea oferită de o cadă, în detrimentul unei cabine de duș.

cada pe colt

Notă: multe unități stil alcove sunt o combinație cabină de duș/cadă (un factor destul de important de ținut cont, din moment ce pentru alte varietăți de căzi este destul de dificil să adaugi caracteristicile unui duș), făcându-le cele mai eficiente opțiuni, în special pentru locuințele cu o singură baie.

  • Căzile înzidite (Cadă încastrată) – Aceste tipuri de căzi sunt unele care vin fără nicio față finisată, deoarece montarea lor se face într-un cadru cu patru pereți zidiți. Aceștia pot fi aranjați după gustul fiecăruia în parte, dar ideal ar fi să se folosească materiale și culori complementare cu podeaua sau cu pereții, pentru ca aspectul general să fie unul îngrijit. Ai grijă la faptul că montarea căzii înzidite va fi ceva mai dificilă din cauză că accesul la scurgere și la furtunurile de alimentare va fi unul anevoios.

cada incastrata

  • Căzile în podea – aceste variante de căzi sunt asemănătoare cu cele prezentate anterior, doar că vin fixate într-o structură suport, care cel mai adesea este formată dintr-un podium din diverse materiale – lemn, beton, piatră naturală etc. – ce se află ridicat de la nivelul podelei. Pentru fixare, cada se coboară în interiorul acestei structuri. Ai grijă ca la aceste căzi în podea să iei în calcul și costul structurii în interiorul căreia aceasta va fi montată.

cada in podea

Sfatul profesionistului: atât pentru căzile înzidite, cât și pentru cele în podea trebuie să ai grijă să creezi un spațiu de vizitare, prin intermediul căruia instalatorul să poată face eventualele reparații în viitor. În caz contrar, dacă se va întâmpla să se spargă vreun furtun ori să cedeze o garnitură, te vei vedea nevoit să strici întreaga construcție pentru a putea repara defecțiunea.

  • Cadă freestanding – nu are nici o parte prinsă de vreun perete. Aceste căzi stau fie pe niște picioare montate dedesubt, fie pe baza căzii, care este suficient de dură și de lată încât să-i poată susține întreaga greutate. Ele vor ocupa ceva mai mult spațiu față de variantele anterioare, pentru că se vor pierde câțiva centimetri între pereți și cada în sine.

cada freestanding

cada freestanding

Aceste căzi sunt din ce în ce mai populare în ultima vreme. Dintre ele, căzile cu patru picioare sub formă de gheară au devenit un design clasic peren, reprezentând articolele care vor fi în centrul atenției, indiferent de camera în care sunt montate. În consecință, aspectul exterior al acestora, precum și picioarele (în caz că vin montate pe fundul căzii) trebuie să se asorteze cu restul băii.

  • Căzile adânci – numite și căzi de scăldat, acestea pot reprezenta practic orice variantă de cadă enumerată până acum, cu mențiunea că trebuie să fie suficient de adânci și nu foarte lungi. Din cauza volumului mai mare de apă necesar pentru umplerea lor, căzile de scăldat trebuie să aibă o bază solidă (multe dintre ele vor avea capacități ce pot varia între 200 și 350 litri). Totodată, se poate să fie necesară montarea unei surse suplimentare de încălzit apă, dacă centrala de apartament nu are un randament suficient de bun pentru a putea umple o astfel de cadă. Căzile adânci pot fi căzi ovale sau dreptunghiulare.

cada adanca

  • Căzile în care poți păși – acestea sunt de regulă dedicate persoanelor mai în vârstă sau celor ce suferă de dizabilități locomotorii, cărora în general le este mai greu să intre într-o cadă normală. Astfel că aceste modele beneficiază de prezența unei ușițe pe unde să se poată intra, dar și de o formă a interiorului căzii asemănătoare cu cea a unui scaun. Persoanele pășesc în cadă, închid ușița și se bucură de o experiență relaxantă, pe care altfel nu ar fi putut-o trăi deoarece nu ar fi reușit să intre într-o cadă obișnuită.

cada walk-in

Alte căzi mai populare sunt cele romane, care sunt adânci și cu robinetele montate pe platforma care susține cada și cele japoneze, care sunt mai adânci, dar înguste, multe dintre ele dispunând și de un scăunel pe care să poți sta, dar în care poți să te bucuri de un volum mare de apă, care să îți ajungă până sub bărbie.

Sfat ajutător: este bine să știi exact poziționarea întregului sistem de țevi și scurgere și dacă aranjarea lor se poate modifica, înainte de a face o decizie în ceea ce privește alegerea unei căzi.

Ce trebuie să știu despre dimensiuni și capacitate?

Dimensiunile standard ale unei căzi sunt cuprinse între 160 și 190 cm lungime și 65 și 90 cm lățime, astfel încât majoritatea modelelor să încapă în nișele dintre pereții de fixare. Cu toate că aceste mărimi au pornit de la căzile în stil alcov, în prezent ele sunt întâlnite la toate tipurile de căzi. Ținând cont de mărimea medie a unei persoane, nici nu este de mirare.

Cum am menționat șli la începutul articolului, alegerea dimensiunii ideale pentru viitoarea cadă se bazează pe analizarea în prealabil a băii. În mod cert căzile alcov sunt dependente de pereții care se poate să fie deja existenți în majoritatea băilor, dar și alegerea celorlalte tipuri poate fi destul de limitată din cauza poziționării scurgerii sau a furtunurilor de alimentare cu apă, din cauza cărora se poate ca anumite căzi să nu încapă în unele băi.

În ceea ce privește capacitatea, aici nu se va mai pune atât de mult accent pe spațiu (deși se poate ca estetica unei camere să aibă de suferit din cauza unei eventuale înălțimi prea mari a căzii), ci mai degrabă pe preferințele fiecăruia. Volumul de apă ce poate încăpea într-o cadă poate diferi mult de la un model la altul, chiar și în cazul unora cu dimensiuni asemănătoare, diferența fiind dată de forma internă a pereților, a designului și așa mai departe.

Aspecte legate de volumul de apă caldă

Căzile de vis pot fi foarte ușor de găsit, însă cel mai adesea dorințele îți pot fi spulberate de realitate și de lucrurile ce țin de logistică. Nu ne referim neapărat la urcarea unei căzi masive și foarte voluminoase pe scări, până la etajul 8 (pentru că ține cont, în mod cert nu va încăpea într-un lift) sau cum vei reuși să o introduci în cameră, pe o ușă standard, cu toate că în mod clar și de aceste aspecte va trebui să ții cont. Mai degrabă sugerăm să ai grijă la volumul de apă caldă.

Ca o regulă generală, un boiler standard sau o centrală termică cu boiler inclus pot umple o cadă normală până la 65 – 75 % din volumul total, până să fie cazul ca acestea să pornească din nou, pentru a încălzi mai multă apă. Ținând cont de volumul de apă dislocat de tine în momentul în care intri în cadă, dar și de faptul că va trebui să adaugi apă rece peste cea caldă, pentru că cele peste 50 grade Celsius vor fi mult prea multe pentru a te relaxa, poți spune că încălzitoarele pe care le ai momentan fac față bine nevoilor tale.

Dar dacă te-ai săturat de cada mică, în care te vezi nevoită să stai cu genunchii strânși pentru a încăpea și decizi să îți montezi o variantă adâncă, ce are o capacitate de 300 litri, însă boilerul tău produce doar un volum de 100 litri apă caldă, ce faci? Poți lua în considerare instalarea unui al doilea încălzitor de apă sau a unuia cu un volum mai mare, dar este bine să iei toate aceste lucruri în considerare înainte de alegerea unui anumit model de cadă.

Care sunt materialele din care sunt fabricate căzile de baie?

Costul, durabilitatea, design-ul, felul în care se simte, toți acești factori ar trebui să fie importanți în alegerea compoziției din care va fi fabricată viitoarea cadă. Aceasta poate fi fabricată dintr-o mulțime de materiale (printre care chiar și aur sau piatră naturală), dar cele mai des întâlnite vor fi prezentate în continuare.

  • Fibra de sticlă – ce nu se poate face din fibră de sticlă? În mod cert ai mai auzit despre acest material, care se folosește la o mulțime de lucruri, de la izolarea caselor, la fabricarea caiacelor. Ei bine și căzile pot fi produse din fibră de sticlă, ele fiind ieftine, ușoare, care cu o îngrijire corespunzătoare pot rezista câteva decenii. Din păcate, lucrul acesta în general nu se întâmplă, ele degradându-se relativ repede fie din cauza uzurii stratului protectiv de la suprafață, fie datorat loviturilor, fibra de sticlă fiind destul de casantă.

fibra de sticla

Ideal ar fi ca la montare, astfel de căzi să se așeze pe un pat de mortar, care să nu permită flexiunea acesteia, ce poate cauza fisuri. Fibra de sticlă nu este ideală la menținerea căldurii, motiv pentru care dacă îți plac băile lungi, acest material nu este unul ideal.

Sfat util: gelul protectiv din căzile fabricate din fibră de sticlă este ușor poros și fără o întreținere corespunzătoare și ocazionalele mici reparații se va degrada repede, permițând apariția petelor și a decolorărilor. Pe de altă parte, zgârieturile ce apar pe suprafața căzii sunt foarte ușor de reparat, în comparație cu alte materiale.

  • Acrilic căzile fabricate din acrilic sunt mai bune decât cele prezentate anterior și pot veni cu cel mai bun raport calitate/preț. Au pereții mai groși, adesea ranforsați cu fibră de sticlă, iar datorită stratului protector de calitate superioară, rezultă o cadă mai rezistentă la pete și la crăpături. Acrilicul păstrează mai bine temperatura decât fibra de sticla sau oțelul, însemnând că băile lungi vor fi mai plăcute. Cu toate că prețul de achiziție pentru o cada acril va fi mai mare comparativ cu cel din exemplul anterior, multe persoane consideră că merită să plătești puțin mai mult pentru calitatea superioară.

acrilic

Sfatul profesionistului: acrilicul poate fi reparat, dar este un proces mai dificil decat în cazul fibrei de sticlă și este ideal ca operațiunea să fie efectuată de către un profesionist.

  • Oțel emailat – acest material poate fi privit ca fratele mai mic al fontei. Așa cum le spune și numele, căzile sunt fabricate din oțel, care este acoperit cu un strat de email porțelanat (care câteodată vine întărit cu alte materiale, pentru o rezistență mai bună). Mai durabilă și grea decât cele prezentate până acum, va rezista și cel mai mult, cu toate că nici acest material nu este indestructibil. Trebuie avută grijă să nu se crape emailul, pentru că altfel oțelul de dedesubt va rugini, ceea ce va duce la compromiterea căzii. Ele vor răci apa, din cauza pereților subțiri, mai repede decât acrilicul sau fonta.

otel emailat

  • Fontă – căzile din fontă sunt și ele emailate și reprezintă una dintre cele mai bune pe care le poți achiziționa. Cu toate că sunt cele mai scumpe decât toate prezentate până acum, sunt foarte groase și extrem de durabile. Au o retenție a căldurii excelentă, astfel că băile vor fi foarte plăcute și relaxante. Cu toate acestea, din cauza naturii materialului, el nu poate căpăta decât forme standard, fie ele căzi alcov sau freestanding și vin cu greutăți foarte mari, așa că podeaua în camera în care sunt montate ar fi bine să fie ranforsată.

fonta

Sfat practic: atât în cazul oțelului emailat cât și a fontei, stratul protector trebuie reaplicat din când în când, din cauză că, cu timpul, acesta se va uza. Din păcate, operațiunea aceasta este una greoaie, care face destul de multă mizerie și praf.

  • Cupru – deși mult mai scumpe decât tot ce a fost prezentat până acum, căzile fabricate din cupru au reprezentat încă de când au apărut un obiect de design și de decor extrem de apreciat de toată lumea. Din această cauză, nu sunt rare cazurile în care ele se găsesc montate în zone atipice, precum living-uri sau dormitoare, unde se potrivesc de minune și unde pot fi admirate ca obiecte de artă.

cupru

  • Din materiale naturale – căzile din materiale naturale precum granit, marmură, lemn etc. se pot dovedi a fi extrem de costisitoare, dar incredibil de frumoase. Mare parte a lor nu vor fi fabricate în serie de nicio firmă producătoare în domeniu, ci numai la comandă, adesea formele diferind de la un model la altul, în funcție de textura inițială a materialului. Ca și în cazul căzilor din cupru, și acestea vor fi adesea plasate astfel încât să fie văzute, mai degrabă asemănător unor piese de artă.

piatra

lemn

Caracteristici extra pentru căzi de baie

Desigur că este extraordinar de important să iei în considerare camera și toate instalațiile, pentru a vedea ce se potrivește cu baia ta, pentru ca apoi să te decizi asupra materialului și stilului de cadă pe care să te axezi. Cu toate acestea, cu toții știm că un mare interes al nostru se reflectă asupra extra-urilor. Exceptând situațiile în care spațiul îți va permite montarea unei căzi freestanding din cupru, care nu mai are nevoie de nici un accesoriu adițional, arătând excepțional de la sine, în rest cu siguranță te vor interesa bonusurile, ca jeturi care îți fac masaj, luminițele frumoase și altele. Ei bine, acestea vor fi prezentate în continuare.

Jeturile de apă

Căzile care vin cu aceste dotări vor folosi jeturi de apă pentru a-ți face un puternic masaj corporal. Ele vor avea în echipare un set de pompe, care trag apa din cadă și pe care o elimină la o presiune ridicată prin anumite orificii. Acestea sunt poziționate strategic, astfel încât să îți lovească principalele grupe musculare, oferind în felul acesta o experiență relaxantă, asemănătoare unui masaj clasic. Jeturile de apă ajută la înlăturarea stresului, ori a durerilor musculare sau articulare de care se poate să sufere unii utilizatori. Intensitatea jeturilor este reglabilă și vei putea alege în același timp și între anumite programe prestabilite. Cu toate acestea, o cadă dotată cu hidromasaj este în general destul de scumpă.

jeturi de apa

Jeturile de aer

Există tipuri de căzi care vin tot cu un sistem de masaj, dar care nu se mai bazează pe apă, ca în cazul precedent, ci pe aer. Astfel, vei putea observa la fel ca mai devreme, prezența unor duze, dar care tot cu ajutorul unor pompe montate sub cadă vor genera jeturi de aer. Acestea, spre deosebire de hidromasaj, nu sunt la fel de concentrate pe anumite zone, ci distribuie presiunea pe o arie mai mare. Din această cauză, aeromasajul oferă experiențe mai gentile, iar utilizatorul va avea o senzație mai puternică de relaxare. Prețul de achiziție, cu toate că va fi unul mare, este asemănător cu cel pe care l-ai plăti pe căzi cu hidromasaj.

jeturi de aer

Minipiscina wellness

O minipiscina wellness, cu toate că este foarte scumpă, va veni cu ambele tipuri de jeturi de care te vei putea bucura concomitent sau individual, în funcție de necesitățile și dorințele tale. Minipiscina wellness reprezintă apogeul căzilor cu masaj și pot fi montate nu doar în baie, dar și în camera de zi sau chiar pe terasa ce dă în curtea interioară a casei.

jacuzzi

Sfat util: dacă vrei să alegi varianta unei căzi cu jeturi, indiferent care ar fi acestea este bine să iei în considerare localizarea pompei relativ aproape de priza electrică și să izolezi bine conexiunea la curent, pentru a nu te trezi cu un scurt-circuit.

Pe lângă jeturi, ce mai poți monta pe o cadă pentru a o face extrem de atractivă și pentru a avea parte de experiențe cât mai plăcute când te decizi să faci o baie? Citește în continuare:

  1. Materialele precum fonta sau acrilul, cu toate că fac o treabă excelentă în menținerea temperaturii apei care se strânge în cadă, mai devreme sau mai târziu tot vor pierde din căldură, iar apa se va răci. Metoda folosită de părinții noștri, în această situație, era să scoată bușonul și să reumple cada cu apă fierbinte. În ziua de astăzi, te poți bucura de temperatura perfectă pentru mai mult timp cu încălzitoare care se montează în interiorul căzii.
  2. Indiferent cât de confortabilă ar fi senzația de a sta întins în apa fierbinte, la un moment dat tot te vor durea punctele de contact pe care corpul tău le are cu pereții căzii. Cu toate că unele variante vin cu tetiere, deci ceafa va sta pe ceva moale, nu se poate spune același lucru și despre spate. Dar stai fără grijă, pentru că vei putea cumpăra niște perne rezistente la apă, care îți vor face scăldările mult mai relaxante.
  3. Se pare că a te curăța este un efect secundar benefic al băilor lungi, dar principalul lor scop este acela de a te relaxa și de a te face să scapi de anumite dureri sau griji. De aceea sa iei cu tine lumânări, esențe parfumate, un pahar de vin și telefonul, pentru a-ți pune muzică, înainte de a intra în cadă – pentru a te relaxa mai bine. Este un lucru știut că terapia cu ajutorul culorilor are un efect benefic asupra psihicului tău și că anumite nuanțe te ajută să scapi de stres mai repede. Din această cauză, vei putea achiziționa lumini LED, cu ajutorul cărora să sporești starea de relaxare și care te vor ajuta să înlături grijile și nervii acumulați în timpul serviciului.

Sfatul profesionistului: asigură-te că știi dinainte de a monta cada dacă vei avea nevoie să modifici anumite instalații electrice, astfel încât acestea să poată alimenta eventualele pompe, încălzitoare, lumini etc. Va trebui să iei în calcul și aceste costuri, pentru a fi convins că ai un buget suficient de mare încât să îți permiți întreaga lucrare.

În încheiere, ne pare rău dacă informațiile oferite aici au fost multe, dar trebuie să fii conștient că sunt o mulțime de lucruri pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a achiziționa o nouă cadă. Toate deciziile pe care le faci vor influența nu doar modul în care va arăta noua cameră, dar și gradul de liniște și relaxare de care vei avea parte atunci când te decizi să faci o baie fierbinte. Ține cont că înlocuirea unei căzi este o treabă destul de anevoioasă, greoaie și deloc ușoară și că mai bine iei totul în calcul dinainte, în loc să îți dai seama că ai ales un model care nu îți place sau că trebuie să modifici ceva pe parcurs.