Idei amenajare băi moderne

Amenajare baie modernă

Baia nu este doar un spațiu necesar și funcțional. În prezent baia a devenit o încăpere care îmbină aspectul cu funcționalitatea. Stilul modern în baie este ușor de obținut, prin îmbinarea eleganței cu minimalismul, cu accentul pus pe funcționalitate. Amenajarea băii moderne trebuie să atragă prin simplitate, având la bază materiale inspirate din natura (faianță cu efect de marmură, piatră, lemn, mobilier finisaj stejar, nuc etc)

Amenajare baie modernă la casă

Dă frâu liber imaginației și amenajează-ți baia în funcție de stilul tău de viață. De regulă, băile la casă sunt gândite să ofere mai mult spațiu decât cele de apartament. Înainte să începi amenajarea propriu-zisă, trebuie să știi că o baie are până la trei zone: zona de toaletă, zona lavoarului și zona de cada și/sau duș. Zonele acestea pot fi delimitate prin intermediul unor pereți despărțitori din sticlă sau alte materiale. Păstrează design-ul linear și uniform în armonie cu restul casei.

Amenajare baie modernă de apartament

Băile de apartament sunt concepute pentru a avea o utilitate cât mai mare, din punct de vedere al spațiului mai limitat. Recomandarea noastră este să pui accentul pe obiectele sanitare de dimensiuni mai mici si pe mobilierul care optimizează foarte bine spațiul.
Pentru ca baia să pară cât mai spațioasă îți oferim câteva sfaturi simple. Cantitatea de lumină naturală care pătrunde în baia de apartament este mai puțină. Vei avea nevoie de surse de surse de iluminare puternice. Cu cât încăperea este mai luminată cu atât pare mai încăpătoare. Adaugă designului iluzia spațiului cu oglinzi cu iluminare LED. Nu doar reflectă spațiul băii ci oferă si o ambianță plăcută. Dacă spațiul nu permite instalarea unei căzi și a unei cabine de duș, atunci combină-le și montează o cadă cu paravan de duș.

Elemente de decor bai moderne

Elementele de decor în baie fac să ne simțim mereu bine, fiindcă pentru mulți baia reprezintă o oază de liniște. Poți obține un decor deosebit pentru baia ta alegând obiectele potrivite Lumânările parfumate sunt o alegere minunată. Se potrivesc în orice design și în plus le poți folosi pentru o baie cu adevărat relaxantă. Dar știai că poți folosi obiectele sanitare propriu-zise ca și elemente de decor? Baterii lavoar, cadă duș, sistem duș, accesoriile sanitare (port prosop, port pahar, port perie, etc.) pot face ca baia să strălucească și să aducă acel plus de eleganță și rafinament. Adaugă o plantă pentru un aspect natural și gata! Ai obținut o baie modernă, minimalistă cu note de eleganță.

Cum amenajezi o baie modernă?

Începe cu proiectarea și planificarea etapelor specifice unei amenajări baie.
1. Decide dacă instalațiile sanitare vor fi încastrate sau aparente (baterie lavoar, baterie cadă-duș, sistem duș, rezervor wc)
2. Odată ce te-ai hotărât poți adăuga un concept clar băii tale, așa cum ți-ai dori să arate.
3. Verifică împreună cu meseriașul dacă sursele de apa, scurgerile și instalația electrică se află și corespund cu principalele zone ale băii menționate în acest articol: zona toaletei, zona lavoarului zona dacă-duș.
4. Ține cont de înălțimi-le recomandate pentru montarea sanitarelor.
5. Verifică planeitatea pereților.
6. Asigură-te că zonele băi, în special zona cadă-duș, sunt foarte bine hidroizolate.
7. Alege plăcile ceramice care se potrivesc conceptului tău
8. Ținând cont de punctul 1., alege sanitarele pe stilul și designul planificat.
9. Nu uita de oglindă, piesa de rezistență a designului băii.

10 Idei de amenajare băi moderne

Există băi în care doar de speli ți băi în care adori să stai. Îți prezentăm, mai jos, 10 idei de amenajări baie pe care vei dori neapărat să le pui în practică.

 

https://www.saimeceramiche.com/
https://www.keope.com/en/plus-atelier
https://www.fapceramiche.com/fr/decor-box/ https://www.saimeceramiche.com/
https://www.keope.com/en/plus-atelier https://www.fapceramiche.com/fr/decor-box/

 

 

 

 

 

 

https://www.keope.com/en/plus-atelier

 

 

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomandăm să răsfoești:

Obiecte sanitare si accesorii pentru o baie contemporană

Câteva idei de băi frumos amenajate