Fie că aveți o problemă, sau pur și simplu considerați că actualul rezervor WC este învechit, montarea unui rezervor nou necesită respectarea unor pași, pentru a evita probleme ulterioare. Astfel dacă sunteți deciși să nu apelați la un “meșter”, atunci acest articol o să vă fie de mare ajutor.

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a va apuca de treabă este să opriți alimentarea cu apă a bazinului. Nu ați vrea să va transformați baia într-o piscină interioară. Astfel, închideți robinetul colțar de pe rezervor și demontați racordul flexibil. În continuare trebuie să desfaceți piulița de fixare de pe țeavă de scurgere. O gășiți sub rezervor. Acum se poate scoate rezervorul WC, însă nu uitați să demontați și țeava de scurgere si garnitura. În ceea ce privește găurile rămase după îndepărtarea suporturilor de pe perete, în cazul în care aceste vor fi înafara ariei de acoperire a noului rezervor, veți găsi materialele necesare pentru rezolvarea acestei probleme.

 

2. Odată îndepărtat vechiul rezervor putem spune că abia acum începe montarea rezervorului WC. Întâi de toate este necesar să demontați robinetul colțar, deoarece noul rezervor vine împreună cu propriul robinet. Aici va trebui să aveți mare grijă să nu deteriorati racordul din perete. Dacă noul robinet are garnitură îl veți putea monta direct, în caz contrar însă procedura este puțîn mai complicată și ar fi indicat să apelați la ajutor de specialitate. În ceea ce privește montarea rezervorului WC pe perete, va trebui să marcați fixarile, orientându-va din mijlocul WC-ului spre exterior. Dacă nu aveți un șablon de găurire, pur și simplu puneți suporturile de perete pe partea posterioară a rezervorului și măsurați distanța exactă. Aveți grijă ca găurile să fie mai jos decât muchia superiara a rezervorului. Pentru găurire ar fi recomandat să folosiți bandă adezivă pe care puteți desena găurile și care previne alunecarea burghiului, putând astfel să vă protejați faianța. Tot ca măsură de protecție pentru faianță, trebuie să țineți minte că găurirea se face fără percuție. După introducerea diblurilor puteți fixa suporturile de perete, asta bineînțeles după ce le-ați aliniat cu bula de aer și in final puteți monta noul rezervor WC.

 

ghid montare rezervor wc

3. Dacă credeați că aici se încheie totul vă înșelați. Urmează montarea conductelor! Mai mult ca sigur produsului dumneavoastră va veni cu instrucțiuni pentru montarea conductelor. În ceea ce privește țeava de scurgere puteți folosi vechea țeavă pe post de șablon. În cazul în care este prea lungă o puteți scurta cu ajutorul unui bomfaier iar mai apoi este absolut necesar să debavurați cantul cu o pilă sau cu hârtie abrazivă. Dacă acest lucru nu este posibil și țeava nu se potrivește, va trebui să achiziționați o țeavă de scurgere specială. Următorul pas este introducerea racordului țevii de scurgere în WC, pe care este necesar să-l împingeți până la limită. Insurubarea țevii pe rezervor se face manual însă pentru racordul flexibil veți avea nevoie de o cheie. Porniți alimentarea cu apă, deschideți robinetul colțar și fixați capacul. Dacă funcționează cum trebuie, înseamnă că totul a mers conform planului.

montare rezervor wc

Înainte de a începe operațiunea de montare a bazinului wc, ar fi recomandat să citiți acest ghid în întregime în așa fel încât să nu omiteți anumite aspecte în timpul demontării vechiului rezervor și montării celui nou.

Rezervoare WC pe JollyCluj.ro:

Rezervoare WC Geberit
Rezervoare WC Alcaplast
Rezervoare WC Hatria
Rezervoare WC Villeroy & Boch