Anul trecut gresia sau faianța în formă hexagonală a fost vedeta, fiind cea mai căutata când a venit vorba de amenajarea băii. Hexagonul are o formă unică, dar totodată simplă, el potrivindu-se aproape în orice ambient. Modalitățile de îmbinare sunt și ele extrem de ofertante, creând acest aspect de fagure de miere. Forma hexagonal permite alăturarea de texturi și nuanțe diferite fără a încărca vizual. O gresie hexagonala cu aspect de lemn va arata extrem de natural și va aduce un sentiment de căldura și confort spațiului. Ea e potrivește perfect și în bucătărie sau în living. Pentru un aspect contemporan, se pot folosi diferite placi colorate, în nuanțe pastelate, bine coordinate. Plăcile ceramice hexagonale se potrivesc perfect atât pe pereți, cât și pe pardoseala, îmbinate cu modele de placi simple, sau cu parchet ceramic. Aceasta din urma este ideala pentru zona de zi sau bucătărie. Plăcile hexagonale se vând pe bucata și se pot monta în diferite stiluri, punând în evidenta diferitele zone: lavoar, vasul de toaletă sau obiectele sanitare. Cu siguranță aceste placi nu se vor demoda prea curând, fiind acea inserție binevenita într-un ambient contemporan.


“Cravings” și ”Classico”, paletele de culori ale anului 2020

După ce anul trecut Pantone a ales Ultra Violet ca și culoarea anului, în 2020 cei de la Pantone s-au inspirat din farfurie. “Cravings” va atrage prin culori puternice inspirate din deliciile culinare: rosul puternic al unui ardei iute, portocaliul aprins sau mov bogat. Fie ca alegi o canapea o măsuța de cafea sau un perete într-una dintre aceste culori aprinse, una dintre aceste nuanțe ar trebui să se regăsească în casa ta anul acesta. Fii singur că va fi punctul de atracție al încăperii sau chiar al întregii locuințe.

”Grassy green” este verdele închis, propus de Institutul Pantone. El se inspira din natura si creează o atmosfera de relaxare și liniște. Este dovedit științific ca verdele iți oferă o mai buna concertare și ajuta la creșterea nivelului de atenție. În plus, iți permite să creezi o atmosfera mai apropiata ca cea a naturii, iar puterea vindecătoare a naturii ești mai importanta ca oricând în ritmul alert în care trăim în ziua de astăzi. Nuanța eleganta de verde închis reprezinta tendințe legate și de factorul ecologic, de creșterea conștientizării protejării mediului înconjurător, în timp de în baie verdele induce un factor legat de sănătate.

Din categoria ‘Classico” fac parte culorile mai calde, mai clasice, dar in același timp elegant și care nu se demodează niciodată. Ele au “rolul” de a tempera culorile stridente din stilul “Cravings”. Albul elegant va fi scos din anonimat de nuanțele puternice de albastru verzui, în combinație cu roșu burgund, gri și negru caviar. Negrul, care își are originea în mobilier, a ajuns să fie folosit tot mai mult și în amenajarea băii. Negrul ele nobil, elegant și modern. Combină-l cu marmură—albă sau neagră—sau într-o combinație mai rustică alături de un mobilier din metal lăcuit, lemn sau beton, și iți vei asigura o baie într-un stil extravagant. Negrul a devenit tot mai utilizat, încât pana și producătorii de robineți au adoptat aceasta tendință și fac posibilă fabricarea de gradient de culoare, până la negru.

Într-o oarecare concordanță cu trendurile în materie de culori vin și “must have-urile” anului, printre care se numără și oglinzile. Rolul lor nu va ține doar de utilitate, ci vor avea un rol important în aspectul, eleganța și dimensiunea locuinței. Dacă iți dorești să introduci o culoare puternică în baia ta, dar nu ești suficient de îndrăzneață să faci un întreg perete verde aprins, poți introduce acea culoare în rama unei oglinzi sau în alt obiect de decorațiune. O investiție într-o oglindă mare cu o ramă într-o culoare electrizantă, va face ca baia ta să iasă din anonimat și să fie punctul de atracție al casei. Dacă totuși nu-ți dorești ca oglinda să aibă o ramă puternic colorată, încearcă o oglinda într-o formă asimetrică—un alt trend anul acesta. Formele asimetrice devin un trend destul de în vogă nu doar în obiectele de decor, ci și când vine vorba de dulapuri, sertare sau rafturi. Însă dacă ești tipul de persoană căreia ii este frică să iasă din zona de confort, sau crezi ca te vei plictisi, iți sugerăm să introduci aceste tendințe în obiecte care se pot înlocui ușor.


Tendințe și idei pentru plăcile ceramice

În ziua de astăzi se pune mult mai mult accent pe amenajarea băii și în special pe alegerea gresiei și a faianței. Acum câțiva ani, ideea de bază era ca toată baia să fie protejată cu gresie și faianța împotrivita stropilor de apă și a aburilor acumulați. Astăzi, să-ți amenajezi baia a devenit o artă. Toate marile nume în designul interior își crează colecții de artă ceramică, astfel că ai nevoie doar de o imaginație bogată să le asamblezi pe gustul tău. Anul acesta, modelele grafice și expresiile 3D ale plăcilor devin simple, cu contururi delicate. Există un joc vizibil de forme, printuri și forme geometrice între suprafețele mată și glazurată. 

Cada separată sau free standing a fost printre cele mai căutate modele anul trecut și va rămâne la modă și anul acesta. Formele sale creative variază de la tradiționalul inspirat la imaginativul modern, texturile, materialele și expresiile acesteia fiind bogate și diverse. Un lucru este evident—fiecare material din care este construită cada free standing, invită la relaxare, plăcerea simțurilor și încântare estetică. Vă recomandăm modelele de cazi free standing oferite de următoarele branduri:

  • Cazi free standing Florida
  • Cazi free standing KolpaSan

Orice nuanță ai alege pentru renovarea locuinței, ține cont de tendințe, dar mai ales de gusturile tale și de culorile care te ajută să te simți confortabil, indiferent de trendurile și culorile anului 2020 în designul interior.

Sursă poze: Pinterest