Negrul a devenit tot mai prezent pe scena designului interior, în ultimii ani. Notele elegante și versatile pe care le emană, o transformă într-o nonculoare ușor de adaptat aproape oricărui stil v-ați dori să conturați în locuința dumneavoastră. Și totuși, băile negre au un efect aparte. Obiectele sanitare, piesele de mobilier sau diferitele accesorii din baia dumneavoastră pot deveni extrem de speciale, numai prin alegerea unor modele negre. De asemenea, puteți opta și ca negrul să fie numai nuanța de fundal, care încadrează și evidențiază piesa principală – cada freestanding sau oglinda impunătoare. Rămâne la latitudinea dumneavoastră să alegeți varianta care v-ar contura mai bine personalitatea. 

Lavoarul de baie negru: un element irezistibil

Baia lui Serena Williams – Sursa: Elle.ro

Dacă vă doriți ca lavoarul să fie vedeta băii dumneavoastră, brandul Fluminia vă surprinde cu o varietate de astfel de modele – diferite forme și materiale încadrate de un negru mat sau lucios. Puteți opta pentru:

Lavoar pe blat Fluminia, Capri 55, negru mat
Lavoar pe blat Fluminia, My night, oval, alb-negru, 60.5 x 36 cm
Lavoar pe blat Fluminia, Sexy Black, rotund, negru mat
Lavoar pe blat, Fluminia, My Black Box, patrat, cu ventil, negru mat
Lavoar pe blat Fluminia, Crius, dreptunghiular, alb-negru, 45.5 x 32 cm
Lavoar pe blat Fluminia, Black Diamond, negru, 49 x 49 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasele WC și bideurile negre, în tendințele anului 2021

Fluminia surprinde printr-un design compact și estetic ultimele tehnologii și în materie de vase WC și bideuri. Modelele negre pe care le propune se încadrează perfect în stilul minimalist sau modern.

Finisajele negru mate ale vasurilor WC și bideurilor furnizate de Hatria emană bun gust și calitate. Obiectele sanitare sunt suspendate și oferă tehnologii precum Rimless (vas WC fără ramă), Back to Wall (lipite de perete) și Open Bidet (bideul stativ are montaj ascuns prin intermediul unei deschideri largi la perete). Iată cele mai populare modele:

Vas WC suspendat Hatria, Next, negru mat, antibacterian, rimless
Vas WC suspendat Hatria, Fusion, rimless, negru mat
Set vas WC suspendat, Fluminia, Minerva, cu capac quick release si soft close, negru
Set vas WC suspendat, Fluminia, Paris, rimless, cu capac quick release si soft close, negru mat
Bideu suspendat, Fluminia, Paris, negru mat
Bideu suspendat, Fluminia, Minerva, negru mat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sparge monotonia cu o cabină de duș neagră

Designul interior ajunge la un alt nivel atunci când optați pentru o cabină de duș neagră, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă opriți aici. Pentru un aspect desăvârșit, trebuie să acordați atenție și altor accesorii, precum: panelurile de duș, rigolele, bateriile cu termostat, sau para de duș.  

Brandul Mediterraneo vine cu o gamă largă de cabine de duș și accesorii pentru acestea. Calitatea materialelor, finisajele atent realizate, însoțite de tehnologii și sisteme de ultimă generație fac ca Mediterraneo să fie o alegere ireproșabilă pentru orice baie amenajată în 2021. Iată opțiunile furnizate de Jolly:

Cabina de dus Mediterraneo, Meda Black, semirotunda 90 x 90 cm, negru
Paravan de dus Mediterraneo, Black 4, 100 x 200 cm, cu 4 ochiuri, negru
Panel dus Mediterraneo, Ebro White, cu hidromasaj, 165 x 15 cm, aluminiu alb

 

 

 

 

 

 

Cabinele și paravanele de duș SanSwiss negre sunt disponibile în colecția Easy și Easy Black. Cu un profil compensator de fixare în perete, paravanul Easy include bară stabilizatoare de 125cm, cu prindere în perete, permite un reglaj de 2 cm, și prezintă o sticlă cu tratament Aqua Perle, care presupune un strat de protecție împotriva petelor de apă.

Cada freestanding neagră – Vedeta băii tale

Cada de baie freestanding Kolpasan, Comodo, 185x90x63 cm, alb si negru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă optați pentru modelul de cadă freestanding Comodo Back and White, de la Kolpasan, puteți fi sigur că vă veți transforma baia într-o oază de relaxare, iar toți cei care vă vor trece pragul casei vor fi impresionați de ea. Sigur că o puteți amplasa oriunde atât timp cât baia dumneavoastră e de dimensiuni generoase, însă pentru efect oau, vă recomandăm să o poziționați chiar în centru. Fiind construită din acryl sanitar, cu finisaje alb-negru lucioase, obiectul sanitar va fi livrat de JollyCluj.ro alături de instalația de cadă, preaplin și sifon.

Accesoriile negre fac diferența

Acestea se referă la bateriile pentru lavoar, duș și cadă, care completează tabloul unei băi negre de revistă. 

Gama Kludi Bozz propune un stil pur, negru-mat, care promovează aspectul clar și lipsit de orice element de decor inutil, rezultatul fiind clar unul de o eleganță deosebită. 

În aceeași notă, surprinde și brandul Ferro prin colecția Stratos Black. Bateriile pentru cadă, duș și lavoar sunt realizate din cartuș ceramic și prezintă finisaje inedite.

Baterie lavoar, Kludi, Bozz 240, inalta, negru mat
Baterie cada – dus, Kludi, Bozz, negru mat
Baterie cada – dus, Kludi, Bozz, partea vizibila, negru mat
Baterie stativa de lavoar, Ferro, Stratos, Negru mat
Baterie cada – dus, Ferro, Stratos, cu montaj pe perete, negru
Baterie de dus, Ferro, Stratos, montaj pe perete, negru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ce unele băi negre pot fi mai scumpe decât altele?

Costurile unei băi sunt un cumul între aspect, confort, funcţionalitate, fiabilitate şi ușurință de întreținere. Pe lângă decorul neobişnuit, soluţiile originale de design şi tehnologiile inovative, materialele din care sunt realizate piesele de mobilier, obiectele sanitare, gresia ori faianţa, sunt cele care într-adevăr fac diferenţa.

Fibra de sticlă e un material extrem de accesibil, tocmai datorită procesului de fabricare rapid. Obiectele sanitare realizate din acest material sunt ușor de instalat, iar în cazul zgârieturilor, finisajul poate fi retușat. Totuși, produsele finale sunt fragile, iar fisurile accentuate pot oferi o notă inestetică în întreaga baie. 

Oțelul emailat e un alt material frecvent întâlnit. Acesta e mai fiabil decât fibra de sticlă și se întreține și curăță mult mai ușor. Finisajul rezistent la produse chimice își păstrează luciul pentru o perioadă mai lungă de timp. Dezavantajul ar fi riscul ca obiectele sanitare obținute din oțel emailat să se ciobească, dată fiind greutatea semnificativă. De asemenea, modelele, formele și dimensiunile sunt relativ limitate. 

Acrilul are atuul de a avea un preţ extrem de accesibil, produsele realizate din acest material având un finisaj ce poate fi foarte uşor reparat. Căzile din acril sunt ușor de instalat, permit forme, dimensiuni şi culori variate, şi sunt perfecte pentru a fi un contrapunct în băile negre.

Sursa: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fonta este unul dintre cele mai scumpe materiale de pe piață, tocmai pentru că finisajul rezistă la zgârieturi și la majoritatea produselor chimice. Disponibil în mai multe nuanțe, acesta prezintă și avantajul de a menţine temperatura apei pe timp îndelungat. Dezavantajul ar fi greutatea sa, ce impune dificultăți la momentul instalării obiectelor sanitare din fontă.

Sursa: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relativ recent intrat pe piață, compozitul supranumit și „solid surface” este unul dintre cele mai scumpe materiale. Datorită mixului dintre rășină sintetică și piatră măcinată fină, căzile de baie din acest material au o formă spectaculoasă, rețin căldura perioade lungi de timp, și sunt disponibile într-o varietate de culori.

Sursa: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piatra naturală e un alt material costisitor. De regulă, obiectele sanitare sau pardoseala de acest tip vor oferi o notă spectaculoasă întregii încăperi. Suprafaţa poate fi lucioasă – atât în interior, cât şi în exterior – dar în funcţie de preferinţe, ea poate fi şi şlefuită, pentru a se încadra în stilul estetic dorit.

Sursa: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

Creat de Villeroy & Boch, quarylul este materialul care îmbină cele mai bune proprietăți ale cuarțului natural cu rășina acrilică de înaltă calitate. Nu prezintă pori, deci murdăria nu aderă, e foarte rezistent la alunecare, iar posibile zgârieturi pot fi corectate prin șlefuire. Mai mult decât atât, e izolat fonic, termic și rezistent la radiațiile UV. Căzile de baie fabricate din acest material se curăță foarte ușor, sunt sigure, fiabile, nu își schimbă culoarea în timp, însă și prețul e unul pe măsură.

Care sunt avantajele și dezavantajele unei băi negre?

Orice strategii decorative ați aborda, scopul final constă în confortul funcțional și amprenta personală. O baie monocromă poate avea un impact puternic asupra psihicului, cu atât mai mult dacă nuanța aleasă este negru. Fiind o culoare neutră, poate avea un efect relaxant, ameliorând tensiunea acumulată de-a lungul zilei. Și totuși, dacă designul nu este bine gândit, baia neagră poate oferi extrem de ușor senzația de disconfort sau chiar iritare. Piesele din baie, precum și iluminatul sau culorile secundare, trebuie să fie atent alese în funcție de dimensiunile băii.

Avantajele băilor negre

Baia lui Kylie Jenner – Sursa: Elle.ro

 

 

 

 

 

 

 

 • Probabil principalul atu al acestei nuanțe e eleganța sa. Fie că alegeți ca piesele de mobilier, obiectele sanitare sau accesoriile să fie negre, fiți sigur că efectul creat va fi clar unul spectaculos și exclusivist.
 • Contrar aparenţelor, există o varietate de nuanţe de negru pentru care puteţi opta. Pe lângă subtonurile provenite din tonuri roşii sau albastre, ardezia, carbonul, grafitul, abanosul, antracitul şi lemnul dulce sunt numai câteva dintre nuanţele de negru pe care le puteţi adapta diferitor stiluri de decorare.
 • Un alt avantaj constă în faptul că plăcile de gresie sau faianță negre evidențiază orice element din baia dumneavoastră. Deci dacă doriți să optați pentru un contrast auriu-negru, alb-negru sau roșu-negru, cadrul închis la culoare va scoate în evidență corpurile dumneavoastră sanitare sau decorative.
 • Negrul este o culoare ce poate fi cu uşurinţă adaptată oricărui stil de design interior. Deşi e mai frecventă în cadrele minimaliste, scandinave sau contemporane, flexibilitatea sa permite integrarea şi în designul retro, vintage, chiar şi rustic. Câteva detalii închise la culoare – baterii de baie sau accesorii negre – pot oferi un plus de eleganţă băii dumneavoastră.   

Dezavantaje

 • Principalul dezavantaj se referă la murdăria care e extrem de vizibilă pe suprafeţele închise la culoare. Fie că vorbim de praf, fie că ne referim la urmele de săpun sau la stropii de apă de de pe obiectele sanitare, o baie neagră necesită o curăţare şi o întreţinere mai frecventă decât una deschisă la culoare.

Soluții:

  1. Alegeţi plăci de gresie sau faianţă ridicate, cu nervuri sau cu diferite modele, întocmai pentru a  face cât mai puţin vizibilă eventuala murdărie şi pentru a reduce frecvenţa curăţeniei din baia dumneavoastră. 
  2. Optaţi pentru ţiglă neagră mată sau satinată, în detrimentul finisajelor lucioase. Aceasta va face ca depunerile inestetice să fie mai puţin vizibile. 
 • De asemenea, din cauza calităţii negrului de a absorbi lumina, băile de mici dimensiuni, care au această culoare, pot oferi impresia unui spaţiu mult mai mic decât e în realitate.

Soluții:

  1. Contrabalansaţi tonul închis cu accente contrastante, deschise la culoare. 
  2. Alegeţi suprafeţe oglindă, de cristal, sau sticlă, care să reflecte lumina şi să ofere impresia unei încăperi mai spaţioase.
  3. Acordaţi o atenţie sporită iluminatului. În cazul în care dispuneţi de o fereastră şi lumină naturală, plasaţi o oglindă în faţa acesteia pentru a distribui lumina în întreaga încăpere. Dacă nu, optaţi pentru diferite surse de lumină, în diferite locuri din baie. Benzile LED,  plafoniera aplicată, spoturile, lămpile încastrate sau oglinda iluminată sunt doar câteva dintre opţiunile dumneavoastră.
Baia lui Marilyn Monroe – Sursa: Elle.ro