Amenajarea băii implică luarea multor decizii – materiale, culori, dimensiuni, piese de mobilier – iar de cele mai multe ori, alegerea oglinzii vine pe ultimul loc pentru cei mai mulți dintre noi, mai ales când există atâtea tipuri de oglinzi din care să alegem. Cu toate acestea, de ea ne folosim pentru a ne pregăti pentru o nouă zi de muncă, și tot cu ajutorul ei ne facem rutina înainte de culcare. Pe lângă caracterul funcțional, oglinda are un rol esențial și în designul băii tale. Aceasta reflectă lumina în întreaga cameră, oferind impresia unui spațiu mai mare, și se îmbină cu restul elementelor, oferind o notă personală.
Din fericire, piața actuală ne pune la dispoziție o varietate de tipuri de oglinzi, în funcție de formă, dimensiune, culoare, funcționalitate, ramă sau sistem de prindere. Te invităm să citești în continuare articolul pentru a afla cum să îți alegi oglinda perfectă pentru baia și personalitatea ta.
Așadar, să începem prin a explica cei 3 pași pe care trebuie să îi parcurgi înainte de a-ți comanda oglinda dorită, iar pe urmă îți prezentăm și 10 tipuri de oglinzi pe care să le iei în considerare:
1. De cât spațiu dispui?
Cu toții avem poze salvate pe Instagram sau Pinterest cu designuri interioare superbe, din care ne inspirăm atunci când vine rândul nostru să ne amenajăm locuința. Cu toate acestea, trebuie să fim realiști și să luăm în calcul spațiul de care dispunem atunci când alegem piesele de mobilier, pentru a evita supraaglomerarea și dezordinea. Cu atât mai mult se aplică acest lucru în baie, loc în care femeile au nevoie de dulapuri, dulăpașe, dulăpioare, etajere pentru a-și depozita produsele, iar bărbații… ei bine, după posibilități.
=> Sfaturi utile:
- În cazul în care spațiul îți permite, optează pentru o oglindă pe măsură – mare sau chiar supradimensionată, în funcție de preferințe.
- În schimb, dacă baia e de dimensiuni ceva mai reduse, alege modelul de oglindă cu led sau neon. Aceasta va conferi un efect de mărire a camerei și, mai mult decât atât, o reflexie mai clară datorită luminii artificiale. O altă variantă ar fi dulapul cu oglindă încorporată; astfel, vei economisi spațiu, având un loc generos de depozitare, mascat subtil de oglindă.
2. Stabilește un buget
Un alt factor esențial în alegerea oglinzii pentru baia ta este bugetul de care dispui. Fie că acesta e mai redus sau dimpotrivă, mai generos, există oglinzi deosebite, de diferite mărimi și culori, care se încadrează în disponibilitatea financiară a fiecărei persoane și se pliază pe necesitățile și preferințele tuturor.
Jolly dispune de o gamă variată în ceea ce privește acest produs, considerat indispensabil în orice baie.
Îți recomandăm să arunci un ochi și peste oglinzile de baie oferite de următoarele branduri:
- Oglinzi de baie KOLO by Geberit Group
- Oglinzi de baie Novaservis
- Oglinzi de baie Opoczno
- Oglinzi de baie Villeroy & Boch
3. Oferă o notă personală
Atunci când vine vorba de amenajare interioară, îți poți da frâu liber ideilor, atât timp cât ții cont de spațiul și bugetul de care dispui. Așadar, sfatul nostru este să nu eziți să îți pui tușa personală nici atunci când îți decorezi baia.
=> Sfaturi utile:
- Dacă ești adeptul ordinii și îți dorești să te axați pe tiparul clasic, optează pentru o abordare minimalistă. În acest caz, albul este cheia, creând impresia de calm și liniște interioară prin efectul sporit de luminozitate. Alege o oglindă albă, simplă pentru a păstra simetria și pentru a contura o atmosferă zen.
- În caz contrar, dacă îți dorești ca baia ta să iasă din tipare și să aibă un plus de culoare, sfatul nostru este să alegi o oglindă cu ramă colorată. Impactul vizual creat va fi unul surprinzător, atât pentru tine, cât și pentru prietenii care vă vor trece pragul.
10 tipuri de oglinzi de baie din care să te inspiri
Acum că am stabilit acești 3 pași esențiali, iată 10 tipuri de oglinzi pe care le poți integra în decorul băii tale!
1. Oglinda de baie rotundă
Dintre toate tipurile de oglinzi, oglinda rotundă este unul dintre modelele care a câștigat mult teren în domeniul amenajărilor interioare din ultimii ani. Acest fapt se datorează versatilității formei, care face ca oglinda să se integreze perfect atât într-un cadru clasic, cât și într-unul modern. Poți alege să o poziționezi deasupra lavoarului sau pe peretele opus, sau – dacă ești un fericit al sorții care dispune de o baie imensă – poți opta pentru mai multe oglinzi rotunde, jucându-te astfel cu geometria spațiului.
2. Oglinda de baie pătrată
Pentru cei care vor să rămână în zona de confort și nu vor să experimenteze prea mult când vine vorba de alegerea oglinzilor, clasica oglindă dreptunghiulară sau pătrată reprezintă alegerea potrivită. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie neapărat și un element plictisitor. Te poți juca adăugând diverse rame – fie într-o culoare mai îndrăzneață, fie dintr-un lemn asemănător celorlalte piese de mobilier din încăpere. Acel model de oglindă se montează cu ușurință, întocmai pe peretele dulapului din baie, astfel încât poți face economie de spatiu.
3. Tipuri de oglinzi în stil unic
Îți dorești o oglindă deosebită? În acest caz, sugestia noastră este să alegi un model neconvențional. Este un mod simplu și eficient de a marca originalitatea încăperii, indiferent de dimensiunea băii, fără să riști o aglomerare inutilă. În sprijinul tău, vin multe magazine vintage care oferă forme interesante și desene unicat. Consultă-le și sigur vei găsi ceva pe gustul tău!
4. Oglinda de baie cu sistem de iluminare
Acest tip de oglindă este ideal pentru spațiile care nu se bucură de lumina naturală. În aceste tipuri de încăperi se recomandă lumină artificială, iar acest mic truc vine în salvarea noastră. Poți cumpăra oglinzi cu lumini încorporate sau le puteți adaugă ulterior.
Și totuși, există un factor de care trebuie să ții cont atunci când achiziționați un astfel de model: culoarea băii. Albul este opțiunea cea mai simplă și frecventă deoarece reflectă întotdeauna lumina în mod plăcut. Cu toate acestea, ai grijă să optezi pentru o lumină caldă, blândă, și nu una fluorescentă, care ar putea afecta vederea.
5. Oglinda de baie colorată
Ai o personalitate puternică și îndrăzneață și nu îți e frică să experimentezi? O oglindă colorată este o alegere nemaipomenită pentru tine dacă vrei să ieși din tipare și să îi oferi băii tale un stil fresh și creativ. Cu toate acestea, fii atent să nu exagerezi! O aglomerare nepotrivită de culori poate da o notă kitschoasă întregului ansamblu.
6. Oglinda de baie cu dulapior de depozitare
Pentru o utilizare cat mai eficientă a suprafeței din baie, oglinzile cu spațiu de depozitare sunt o idee salvatoare. În acest caz, poți opta pentru cel puțin două variante: cabinet cu oglindă sau anexarea oglinzii de ușa dulapului. Pentru a nu deteriora aspectul oglinzii cu un mâner pentru ușa dulapului, dimensionați lungimea ușii și a oglinzii astfel încât să nu fie nevoie decât de prinderea colțului ușii pentru a o mișca.
7. Oglinda de baie supradimensionată
Dacă te bucuri de un spațiu vast în baie și îți dorești altceva decât clasica oglindă deasupra chiuvetei, optează pentru o idee inedită: oglinda care umple un întreg perete. Această abordare poate să ofere impresia unei băi mult mai compacte, care să se simtă de două ori mai mare. Poți alege o oglindă de jos până la tavan sau una care să ocupe doar jumătate din dimensiunea peretelui. Pe lângă faptul că acest model arată impresionant; el va pune accent pe obiectul plasat în fața sa, după cum se poate observa și în imaginea de mai jos.
8. Oglinda de baie suspendată
Acest tip de oglindă îți oferă posibilitatea mutării ei dintr-o parte în alta cu o mai mare ușurință. Totuși trebuie să iei în considerare un sistem sigur de prindere pentru a evita punerea în pericol a membrilor familiei. Aceasta se poate monta chiar și de tavan, cu ajutorul unor șine speciale.
9. Una sau mai multe oglinzi
Dacă spațiul îți permite și dacă ai o chiuvetă – sau chiar două – poți opta pentru mai mult de o oglindă. Folosirea mai multor oglinzi înalte și subțiri poate contura o încăpere cu un aspect vertical, subliniind înălțimea spațiului, în timp ce folosirea unei singure oglinzi mari deschide camera prin reflectarea mai multor pereți opuși. Alegerea rămâne la latitudinea ta!
10. Oglinda de baie mobilă
Dacă îți petreci mult timp în oglindă făcându-ți părul sau machiajul, sfatul nostru este să adaugi – pe lângă oglinda clasică de perete – una mobilă. Astfel, retușurile vor fi mult mai rapide decât înainte. Și indiferent de ce model de oglindă vei alege, asigură-te că va face față în spațiile cu grad mare de umiditate.
Concluzie
Sperăm că sfaturile noastre te-au ajutat dacă te afli în căutarea unei oglinzi deosebite pentru baia ta. Ia în calcul spațiul și bugetul pe care le ai la dispoziție, dar nu uita să oferi o notă personală întregii încăperi.
Intra acum pe www.jollycluj.ro și creează-ți baia mult visată!
Sursă poze: Pinterest
Comments are closed for this post.