Așa cum probabil deja te-ai obișnuit cu blogul nostru, nu este o noutate când îți spunem că aici poți găsi o mulțime de sfaturi ce se dovedesc incredibil de utile pentru reamenajările interioare ale băilor. De la ce podea să folosești, la ce tip de cadă ți se potrivește, ori dacă este mai bine să îți achiziționezi o cabină de duș în detrimentul unei căzi pe colț cu hidromasaj, aici vei putea găsi foarte multe informații foarte utile.

Pentru acest articol ne-am gândit să schimbăm puțin registrul și în loc de sfaturi, să îți prezentăm câteva exemple reale ale unor persoane care și-au redecorat toaleta foarte frumos, utilizând la maximum spațiul pe care îl aveau și integrând niște elemente ce se combină excelent între ele.

Așa că Enjoy, cum spun americanii!

1. O baie cool, fresh, dar care totuși merge pe un aspect clasic

Acest proprietar îi păstrează băii aerul clasic, tradițional, utilizând o cadă acrilică cu picioare în formă de gheare. Observă montarea bateriei pe marginea căzii, care îi permite utilizatorului să folosească la maximum spațiul disponibil.

De ce să alegi deja banalele geamuri semiopace, când poți opta pentru două seturi de geamuri mari, care vor scoate mai tare în evidență aerul clasic. Pe lângă lumina naturală, care pune în valoare toate corpurile de mobilă, te vei putea bucura și de aerul curat, plus că vei scăpa de bâzâitul enervant și constant al ventilatorului. Unde mai pui că poți utiliza pervazul pentru a depozita reviste sau cosmetice.

Pentru un plus de intimitate, alege să acoperi geamurile cu câte un set de jaluzele retractabile.

2. Duș cu geam deasupra capului, într-o baie cu un aer modern

Un geam deasupra cabinei de duș? De ce nu? Dacă nu ai blocuri în jurul casei care să îți poată privi goliciunea și nu îți este teamă că pasagerii unui Boeing 747 ce zboară la 10.000 m altitudine ar putea să îți vadă fundulețul, un geam deasupra cabinei de duș este o idee excelentă pentru un plus de lumină naturală. Ca să nu mai vorbim de reducerea considerabilă a umidității, deci și a riscului de a dezvolta mucegai.

Această baie incorporează un duș ce vine cu o ușă culisantă din sticlă la capătul camerei, ce permite luminii să pătrundă din două direcții – atât de sus, cât și din lateral. Cabinetele montate pe perete, dau impresia că plutesc la câțiva centimetri de sol, iar blatul care imită marmura albă maximizează disiparea luminii.

3. Locul special, secret al căzii

Dacă dispui de suficient de mult spațiu, de ce să nu creezi o cameră specială doar pentru cadă?

Arhitectul care s-a ocupat de proiectul prezentat aici a gândit ca geamul din lateralul acestei căzi freestanding să se regăsească la aceeași înălțime la care s-ar afla ochii utilizatorului în momentul în care se îmbăiază. Astfel că el se va putea bucura de un plus de lumină pentru a citi reviste, ori va avea plăcerea de a sta și de a urmări cum se unduiesc copacii de afară, în timp ce se spală.

Modelul de cadă freestanding prezentat aici este unul fără picioare, cu o bază suficient de lată și de întărită, pentru a putea susține întreaga structură.

Ca un fapt interesant, cu toate că în prezent, tipul acesta de cadă este considerat unul mai modern în comparație cu cele ce vin cu picioare de susținere montate la bază (vezi modelul anterior), cele de față au o vechime mult mai mare. Primele variante au apărut încă de pe vremea Cretei antice, acum mai bine de 3000 ani.

4. Baie elegantă înghesuită sub acoperiș

Nu lăsa prezența unui tavan mai jos să îți strice ideea de decorare a unei băi ideale.

După cum poți observa în cazul de față, acolo unde are loc căderea acoperișului, iar statul în picioare s-ar fi dovedit a fi ceva cam dificil, proprietarul a gândit să poziționeze cada (cine are nevoie să stea în picioare în cadă, nu?).

Lavoare cu picior ”al lui” și ”al ei” se găsesc la doi metri distanță unul de celălalt, iar o podea de pin, cu un baiț care îi accentuează trăsăturile naturale oferă acestei camere aspectul unui spa sau al unei saune.

5. Combinație de faianță albastră, cu gresie neagră

Refuzăm să explicăm elementul surpriză și destul de ciudat din această poză… Bine, fie. Ne-ai convins să o facem. Trebuie să vorbim despre el: observi dușul care nu face parte dintr-o cabină de duș?

Ei bine, ai putea crede că, din cauza lipsei de spațiu, proprietarul camerei s-a decis să utilizeze la maximum spațiul și să nu mai înghesuie și o cabină de duș, corect?

Din păcate, te-ai înșela. Dacă te uiți mai atent, vei observa că nu există nicio scurgere unde să se ducă apa. Poza este de fapt făcută într-un centru expozițional, pentru a-ți face o idee în legătură că modul plăcut în care se pot îmbina nuanțele de bleu deschis, cu albastru mai închis și cu culorile închise ale podelei. Efectul este unul încântător, oferind camerei un aer clasic și elegant.

6. Baie modernă, bazată pe stilul cubism

Cubismul este o mișcare artistică de avangardă ce a apărut în Europa undeva pe la începutul secolului XX, la crearea acestuia luând parte celebrul Leonardo Da Vinci. Însă în timpul lui Picasso, acest stil își va cunoaște adevărata perioadă de glorie, iar de atunci tot este folosit, inclusiv la reamenajarea unei băi.

Sever sau modern? Steril sau contemporan? Modul în care privești această cameră ține foarte mult de gusturile proprii.

Noi cu siguranță putem spune că baia de față este supermodernă, super-cubică, neputând găsi nicio singură linie curbă în întreaga încăpere.

Chiuveta, cu mobilierul care o susține, oglinda, corpurile de iluminat, coșul de gunoi, bateria de la duș și cea a chiuvetei, mânerele bateriilor, suporturile de prosop, gresia și faianța, toate sunt cubice. Chiar și cada se poate observa că vine cu o formă ce nu se curbează deloc, nici măcar în interior.

7. Baie clasică, cu aspect de început de secol 20

Nici nu știm sigur dacă putem numi această baie drept o idee, ci mai degrabă o încercare foarte reușită de a duplica aspectul unei băi de la începutul secolului 20, dar cu materiale noi.

Poți observa plăcile mici de faianță crem de la partea superioară, care se îmbină perfect cu cele de aceeași culoare, dar mai mari, din zona inferioară. Bagheta despărțitoare lată ajută mult la trecerea de la un tipar la celălalt.

Lavoarul cu picior și baterie nichelată se potrivește perfect cu corpurile de iluminat, vasul wc din porțelan și suportul de prosop.

Aspectul rezultat este unul excelent, care funcționează perfect pentru băile de mici dimensiuni.

8. Adaugă un plus de efect pereților tăi

De ce să ne limităm la piesele de ceramică drepte, pătrate sau dreptunghiulare? Plăcile de faianță de pe peretele din imaginea aceasta au dimensiunea de 10 x 20 cm și vin în formă de diamant.

Nu știm exact cum să numim acest stil, în special completat de culoarea dominantă a băii, însă cabinetul și rama oglinzii din lemn, împreună cu capacul negru al vasului WC, aduc un plus de efect camerei, definind mai bine culoarea și textura peretelui.

Din nou, o alegere ideală pentru persoane care nu dispun de foarte mult spațiu în baie.

9. O gresie deosebită, pentru un look unic

Sigur, oglinda cu ale sale rame negre ne place, cum la fel agreăm și corpurile de iluminat montate pe ambele laterale ale sale. Chiuveta, cu bateria și sifonul cilindric din crom lucios la vedere arată foarte bine, iar consola este cu adevărat superbă.

Dar ceea ce ne place foarte mult este faianța. Imaginează-ți niște plăci ceramice pe care nimeni altcineva nu le va avea, dar care dau un aer atât de plăcut și elegant micii încăperi, împreună cu gresia de pe jos.

10. Modern, simplu, minimalist

Îți place ideea de baie curată, simplă, cu dotări minime, dar care să te ajute ca atunci când stai în apă fierbinte cu multă spumă, să scapi de grijile cotidiene? Iată exemplul perfect.

Ai aici o toaletă dotată cu minimul de elemente: o cadă, un lavoar montat pe un dulap foarte frumos, o oglindă + un corp de iluminat, iar asta este tot. Faianța este o combinație de forme pătratice cu unele dreptunghiulare, care se potrivesc de minune.

11. Faianță arămie și corp de iluminat lung, pentru un efect asiatic

Această baie reprezintă modernismul utilizat la perfecțiune. Poți observa chiuvetele lui, fabricată din onix negru și a ei, din sticlă, ambele cu forme ce nu permit apei să facă zgomot sau stropi atunci când cade în lavoar, fiecare cu câte o oglindă în față.

Faianța stil mozaic are ca ton predominant arămiul, ce se îmbină cu un bleu și care, cu autorul corpului de iluminat monolitic dau un aer modern – asiatic întregii încăperi.

Toate elementele sunt completate de raftul pe care stau chiuvetele, ce vine cu un blat crem și uși maro, de lemn, ce se asortează foarte bine cu restul componentelor.

12. Baie în stil holywoodian, cu măsuță de machiat

O baie care emană excentricitate. Nici nu știm exact de unde să începem. Ce zici de podeaua hipnotizantă din dreptul măsuței de machiaj? Sau despre perdelele roz, care împrăștie nuanțe drăguțe în întreaga cameră?

Cine spune că ai nevoie de o cameră separată pentru a te face frumoasă înainte de a ieși în oraș? Sau că trebuie să stai cu toate fardurile strânse într-o trusă micuță, aruncată cine-știe-unde?

Această baie este visul oricărei femei care dorește să se poată pregăti în tihnă și căreia îi place design-ul tipic pentru începutul secolului XX, cu cadă retro freestanding cu picioare, baterie și baterie din bronz.

13. Faianță cu un aspect unic și baterie din bronz

Din nou venim cu o variantă de ceramică foarte rar întâlnită. Aceasta seamănă cu bucăți de cupru care au fost modelate cu ciocanul, și nicidecum fabricate din argilă, într-o matriță.

Este drept că tonurile cu care vine faianța pot părea ceva cam dure și cam greu de asortat, însă observă cât de bine pun în evidență bateria și cadrul pe care stă lavoarul, ambele fabricate din bronz.

Un design minimalist, cu doar o oglindă montată deasupra chiuvetei și o măsuță din fier forjat în partea dreaptă completează o baie unicat, foarte expresivă și interesantă.

14. Cabină de duș fără cadru și plăci ceramice stil puzzle

Iată-ne ajunși și la ultimul exemplu din acest articol. Cu toate că proprietarul nu dispunea de prea mult spațiu, s-a gândit să îl utilizeze la maximum și să nu piardă centimetri valoroși. Astfel, a ales să meargă pe o cabină de duș care nu este dotată cu margini clasice, ci ai cărei pereți vin fixați direct de faianță.

Alegerea plăcilor ceramice oferă și ea mai multă adâncime, dând impresia că spațiul încăperii este mai mare. Faianța arată ca un puzzle și se potrivește foarte bine cu rama oglinzii și cu dulapul pe care stă lavoarul.

Ca un mic sfat, pentru această variantă nu va fi deloc ușor să reușești să etanșezi complet cabina de duș.

Așadar, sperăm că am reușit prin exemplele pe care ți le-am prezentat aici să îți oferim câteva idei de care să te poți folosi în proiectele viitoare. Nu ezita să vizitezi și alte articole de pe blogul nostru, pentru mai multe sfaturi sau ponturi despre cum să renovezi o baie.