Care crezi că este principala piesă la care se gândesc cei care sunt gata să demareze renovarea unei băi dintr-un apartament vechi și nu numai? Dacă răspunsul tău este „cada”, atunci ai dreptate. Cada reprezintă componenta centrală a oricărei băi, motiv pentru care alegerea unei variante optime durează, în general, o mulțime de timp.

Din această cauză, în articolul de față ne-am gândit să îți prezentăm 7 idei de căzi pe care le vei putea achiziționa de pe site-ul nostru, precum și avantajele fiecărui model în parte. Sperăm că în felul acesta să îți ușurăm puțin căutarea și, într-un final, să te ajutăm să economisești timp pe care altfel l-ai pierde analizând pentru fiecare model în parte caracteristicile specifice.

Așa că, fără alte cuvinte de introducere, iată 7 modele de căzi de care pur și simplu te vei îndrăgosti deîndată ce le vei monta în propria locuință.

1. Căzi de colț

cazi de colt

Aceste variante sunt ideale pentru persoane ale căror băi nu dispun de foarte mult spațiu, dar care totuși apreciază o baie fierbinte, seara, după ce ajung obosiți de la muncă. Avantajul modelelor de căzi de colț este acela că vin cu două dintre părți drepte, la un unghi de 90 de grade între ele, astfel că pot fi montate atât pe stânga, cât și pe partea dreaptă a încăperii, în funcție de dorințele proprietarului.

2. Căzi asimetrice

cazi asimetrice

Cu toate că mulți ar cataloga aceste căzi asimetrice drept unele de colț, în general există o mare diferență între cele două modelele. Astfel, dacă la varianta prezentată anterior, părțile drepte sunt egale între ele, aici aceste fețe sunt de dimensiuni diferite, rezultând o formă ușor diferită, mai alungită față de cea a căzilor de colț clasice. Asta înseamnă că te vei putea bucura de mai mult spațiu atunci când faci o baie.

Modelele de pe site-ul nostru de căzi asimetrice vin și cu duze pentru hidromasaj, ce te vor ajuta să îți relaxezi mai bine mușchii.

3. Căzi freestanding moderne

cazi freestanding

Persoanele care se bucură de băi ceva mai spațioase, vor putea monta în aceste camere o cadă freestanding. Acest tip de căzi oferă un aer aparte încăperii, motiv pentru care noi te încurajăm să le utilizezi drept piesa centrală din baia în care te decizi să o montezi. Așeaz-o cât mai la vedere, cu cât mai multă lumină naturală în jurul ei, care să îi pună în evidență forma aparte.

4. Căzi retro

cazi retro

Cu toate că în esență, și acestea sunt tot niște căzi freestanding, ne-am decis să facem o categorie separată pentru căzile retro. Aproape toată lumea este îndrăgostită de aspectul cu care ele vin. Picioarele de metal, forma puțin alungită și bateriile din bronz ce adesea se găsesc montate pe ele ne fac să le îndrăgim din clipa în care le zărim.

Cu toate că este de departe cea mai visată variantă de cadă, ne simțim nevoiți să îți amintim că, din păcate, aceasta nu se potrivește oricui și oricum. Îți trebuie o baie cu un design specific pentru a putea monta o cadă retro în interiorul ei, în caz contrar riscând să îi dai încăperii un aspect ceva cam kitsch-os.

5. Căzi ovale

cazi ovale

Căzile ovale, în engleză numite și deepsoaking, cu toate că sunt tot de tip freestanding, sunt tratate separat datorită formei speciale pe care o au. Grație ovalității ei, unul sau chiar ambii pereți din capăt pot fi ușor ridicați, permițându-ți în felul acesta să te afunzi cu totul în apă, atunci când dorești să îți faci o baie relaxantă, pentru a uita de toate grijile de la muncă.

6. Căzi cu forme speciale

cazi cu forme speciale

În segmentul căzi cu forme speciale vei găsi, așa cum îți dai seama și din denumire, căzi cu design total deosebit. Cum unele dintre ele sunt și greu de descris în cuvinte, te rugăm să intri să vezi cu ochii tăi aceste modele, pentru să se poate să se potrivească la fix cu idea ta de baie.

7. Căzi înzidite, clasice

cazi inzidite

Chiar dacă nu dorești să modifici prea tare aspectul băii pe care îl ai deja, dar tot trebuie să înlocuiești cada veche și zgâriată cu care a venit locuința, tot ai de unde alege. Căzile înzidite clasice de pe site-ul nostru sunt unele de înaltă calitate, cu o durata mare de viață.

Sperăm că acest articol te-a ajutat puțin să îți dai cât de cât seama de produsele pe care le comercializăm pe site și, de ce nu, poate chiar ți-a dat câteva idei despre cum să îți alegi viitoarea cadă.