Mulţi dintre noi ne începem dimineaţa într-o baie întunecată, în care simţim că lipseşte ceva. Luminozitatea joacă un rol foarte important in amenajarea băii. Maximizarea nivelului de luminoztate poate fi cu adevărat o provocare, însă ţi-am pregătit o lista cu elementele care te vor ajuta să creezi efectul de baie luminoasă.

PUNE ACCENT PE OBIECTELE SANITARE

Putem oferi luminozitate ridicată băii dacă alegem să utilizăm obiecte sanitare simple, albe. De asemenea, un vas de toaleta al cărui rezervor este încorporat în perete va crea idea de spaţiu mărit.De asemenea, o cabina de duş cu perete de sticlă este o investie profitabilă – cu cât cadrul cabinei este mai minimalist cu atât mai bine.

IA IN CONSIDERARE PARDOSEALA

Este de la sine înţeles că o pardeseala din gresie de culoare albă reflecta cel mai bine lumina, însă ştim că este mai dificilă de întreţinut şi va scoate în evidenţă şi cea mai mică urmă de praf sau orice pată. Aşadar, o varianta favorabilă ar fi alegerea unei pardoseli din gresie albă cu diverse modele sau mozaic. Ca şi nuanţe poţi să optezi pentru alb clasic sau te îndrepţi către pastel.

PUTEREA OGLINZILOR

Când vorbim de luminozitate şi cum putea crea iluzia acesteia, oglinzile sunt obiecte indispensabile. O baie decorată cu un număr mare de oglinzi va fi o baie luminoasă şi spaţioasă. Asigura-te că amplasezi oglinzile în diverse unghiuri însă nu cădea în capcana efectului “infinity” – nu amplasa oglinzile faţă în faţă.

POZITIONAREA OBIECTELOR = ELEMENTUL – CHEIE

Indiferent dacă spaţiul băii tale este mic sau mare, modul în care aranjezi cada, cabina de duş, mobilierul şi accesoriile va influenţa nivelul de luminozitate al acesteia şi aspectul ei general. Pentru un impact vizual pozitiv se recomandă poziţionarea cabinei de duş sau a obiectelor înalte în partea cea mai din spate a camerei. Dacă dispuneţi de o cadă, specialiştii în amenajări interioare recomandă poziţionarea ei în apropierea unui geam pentru a mări luminozitate camerei. În orice caz, poziţionarea obiectelor sanitare depinde şi instalaţiile aferente necesare.

ALEGE UN MOBILIER SUSPENDAT

Dacă vrei să patrezi o anumită ordine în baie e important să te asiguri că ai suficiente spaţii de depozitare. Indiferent că vorbim despre rafuri, dulapuri, etajere – alege-le pe cele suspendate pentru a crea idea unui spatiu aerisit. Renunţă la obiecte al căror uz îţi este de prisos – nu vrei să încarci baia. În legătură cu alegerea dulapurilor – mizează pe cele care au uşi oglindă.

JOACĂ-TE CU LUMINILE

Se recomanda folosirea unei lumini principale calde pentru a sublinia ideea de confort şi relaxare, însă este bine că în baie să găsim şi lumini adiţionale. Spre exemplu, un dulap cu lumini încorporate adaugă mai multă lumina spaţiului, la fel şi nişte becuri încorporate în oglinda pe care o folosim când ne bărbierim/aplicăm make-up etc.

ÎMPRUMUTĂ LUMINA

În băile în care nu există lumină naturală, o uşa transparentă de sticlă sau o uşa de sticlă de culoare opal va împrumuta din lumina de afară şi în acelaşi timp va oferi mai multa intimitate.


Dacă ai nevoie de inspiraţie, intră în secţiunea AMENAJĂRI şi vei descoperi diverse modele de băi luminoase: https://www.jollycluj.ro/arhitect.php.