Având în vedere faptul că, de ceva vreme încoace, cada de baie se confecționează din material acrilic, montarea acesteia devine practic o formalitate…sau poate că nu. Totuși, provocarea majoră apare în momentul în care sunteți nevoit să demontați vechea cadă. Astfel, înainte de a monta sau demonta o cadă, fie ea din material acrilic sau din fontă, este absolut necesar fie să apelați la un instalator, fie, în cazul în care sunteți autodidacți, să vă informați bine cu privire la pașii ce trebuie urmați pentru a monta o cadă de baie cu success.

6 Pași esențiali de care să ții cont la montarea căzii de baie

1. Înainte de a începe munca de poziționare a căzii de baie, este absolut necesar să montați scurgerea. Astfel, având mare grijă să o protejați de zgârieturi, trebuie să întoarceți cada și să realizați îmbinarea dintre scurgere și sita de scurgere, care va fi susținută cu o garnitură din chit.

instalare sifon de de cada baie

2. A venit momentul în care cada trebuie pusă pe picioare. Aici trebuie să aveți mare atenție la poziția căzii și să vă asigurați că aceasta este perfect dreaptă folosind bula de aer. Pentru o fixare bună a picioarelor se recomandă folosirea unei benzi adezive sau, mai mult, fixarea acestora în ciment. În cazul în care nu sunteți fani ai picioarelor, cada se poate fixa pe un suport de cadă făcut dintr-o spumă foarte dură , care se poate amplasa direct pe pardoseală.

verificare pozitie cada baie

3. După montarea scurgerii și a picioarelor urmează montarea preaplinului căzii de baie. Acesta își are locul la nivelul deschiderii superioare din cadă. Astfel, capacul scurgerii poate fi închis sau deschis prin intermediul rotiței de la preaplin.

instalare scurgere montare cada baie

4. Este indicat să verificați îmbinările cu mare atenție. În cazul în care sesizați scurgeri, va trebui să strângeți mai bine îmbinările respective. Aici ne referim la: alimentarea căzii, țeava colectoare, scurgerea și preaplinul. De asemenea, este necesar să verificați atent etanșeitatea, mai ales în cazul în care optați pentru zidirea căzii.

verificare etanseitate

5. Conectarea țevilor și a conductelor reprezintă ultimul pas al operațiunii “montare cadă baie”. Pentru scurgere este indicat să folosiți o țeavă tip HT cu diametru DN 50. În ceea ce privește panta, va puteți rezuma la 2-3 cm per metru. Nu este indicat să faceți o pantă mare, deoarece apa se va scurge mult prea repede și astfel crește riscul depunerii de sedimente.

conectare tevi

6. În cazul în care doriți să montați o cadă de metal, este imperios necesar să apelați la un electrician pentru a efectua o lucrare de împământare. În acest fel, veți avea siguranța că sunteți protejat de pericole.

Operațiunea “montare cadă baie” se poate dovedi a fi una extrem de provocatoare, de aceea ar fi indicat să apelați la un specialist. Totuși, dacă sunteți descurcăreți și pricepuți și, mai ales, dacă urmați pașii potriviți, puteți duce la capăt această operațiune cu success.

Imagini via WikiHow – How to Install a Bathtub