Blogurile de design interior sunt sursă de inspiraţie atât pentru designeri, dar mai ales pentru persoanele care caută idei pentru amenajarea sau reamenajarea locuinţei.

Zilnic suntem în căutare de “frumos”. Unii suntem pasionaţi mai mult de modă, alţii căutăm esteticul într-o carte scrisă bine, iar alţii nu ne putem dezlipi ochii de pe maşinile luxoase.

Indiferent de lucrurile în care suntem tentaţi să investim mai multă atenţie sau bani, mai toţi ne dorim în primul rând o locuinţă frumoasă. Spaţiul în care culorile şi obiectele se îmbină într-un fel care ne face să ne simţim “acasă”. Acel loc gândit perfect pe gusturile şi nevoile noastre, unde nimic nu e prea aglomerat sau prea gol; prea şters sau prea colorat.

Blogurile de design interior vin în ajutorul nostru cu idei legate atât de estetic, cât şi de funcţionalitate. Poate vrei să umpli un loc foarte spaţios sau să optimizezi unul mai mic. Poate cauți să îți transformi baia într-o oază de relaxare. Oricare ar fi situaţia, soluţiile sunt nenumărate. Trebuie doar să o găseşti pe cea potrivită pentru tine.

Mai jos, îţi prezentăm 10 bloguri de design interior care îţi vor hrăni creativitatea şi te vor ajuta să iei cele mai bune decizii pentru amenajarea căminul tău.

Adela Pârvu 

Pe Adela Pârvu s-ar putea să o cunoaşteţi din cadrul emisiunii “Visuri la cheie” de la ProTV.

Adela şi-a început cariera ca şi jurnalist, iar acum răspunde provocărilor de a decora locuințe, magazine sau localuri, ţinând cont în primul rând de bugetul şi dorinţele oamenilor care apelează la serviciile ei.

Pe blogul Adelei o să găseşti numeroase idei de design atât din portofoliul său personal, cât şi din portofoliul altor specialişti din domeniu.

Image credits: Adela Pârvu

iDecorate

Studioul de design interioriDecorate oferă o nouă viziune asupra spaţiului, o nouă înfăţişare, prin modelarea şi completarea dorinţelor beneficiarilor.

Blogul celor de la iDecorate prezintă în principal idei şi lucrări din portofoliul personal, începând de la detaliile pentru amenajarea spaţiilor rezidenţiale şi continuând cu designuri unice şi exclusiviste pentru spaţiile comerciale. Aruncă şi tu o privire şi convinge-te singur.

Image credits:iDecorate

Designist

Lansat în 2011, designist.ro este primul proiect de publishing online din România pe zona de design .De la designuri clasice, la modern şi până la cele mai îndrăzneţe idei – Designist ţi le prezintă pe toate.

Creatorii blogului sunt foarte selectivi cu ideile prezentate, privind lumea designului şi cu un ochi critic. Astfel cititorii se pot bucura de cea mai bună selecție de proiecte de design interior, design de produs, arhitectură, evenimente de profil şi spații publice din România.

Image credits:Designist

Creativ Interior

Creativ Interior este un studio de design interior din România care promovează un stil de viață bazat pe confort și eleganţă.

Proiectele lor includ amenajări personalizate pentru spaţii rezidenţiale, comerciale, horeca și birouri. Site-ul de prezentare al echipei conţine şi un blog care te va învăţa cum elementele aparent incompatibile pot duce la crearea unui design unic.

Image credits:Creativ Interior

SpotOnDesign

SpotOnDesign este o firmă de amenajări interioare, care preia cu entuziasm fiecare proiect nou.

Aceştia au şi un blog unde poţi găsi numeroase articole pe stiluri de amenajare: de la stilul contemporan, la cel mediteranean sau industrial; dar şi tot felul de trucuri şi ponturi care îţi vor da un boost de inspiraţie atunci când vrei să faci mici schimbări în spaţiul tău locativ. 

Image credits:SpotOnDesign

Jurnal de Design Interior

Jurnal de Design Interior este un blog dedicat în întregime casei tale. Aici poţi găsi idei de amenajare și sfaturi practice pentru fiecare cameră.

Fie că te gândeşti să amenajezi o casă spaţioasă sau o garsonieră de numai câţiva metri pătraţi, Jurnal de Design Interior îţi oferă cele mai ingenioase idei şi soluţii de depozitare. 

Aruncă o privire şi descoperă produse şi interioare pline de inspiraţie potrivite pentru fiecare buzunar.

Image credits:Jurnal de Design Interior

Design Therapy

Pe Design Therapy o să găseşti multe poveşti despre ambiente, designuri spectaculoase, dar şi despre oamenii din spatele fiecărui proiect.

Aşa cum îi spune şi numele, acest blog împleteşte ideile de design cu cele de relaxare. Indiferent că ne raportăm la spaţiul locativ, office sau pur şi simplu la stilul de viaţă adoptat, este necesar să găsim acele elemente care ne oferă un anumit grad de confort psihic. Design Therapy te va ajuta să le descoperi.

Image credits: Design Therapy

Diana Mihăilă

Diana Mihăilă este primul blogger specialist în soluţii de organizare din România. În momentul de faţă este professional organizer autorizat şi membru al Internaţional Association of Professional Organizers. 

Pe blogul Dianei o să găseşti articole despre organizare în numeroasele ei forme. O să fii uimit de câte soluţii ingenioase DIY nu ai avut idee până acum şi cât de simplu este să le pui în aplicare.

Image credits:Diana Mihăilă

Acasă cu Mami

Deşi numele blogului ne poate induce uşor în eroare, Acasă cu Mami nu este un blog care se axează strict pe relaţia mamă-copil, ci mai degrabă pe toate acele lucruri pe care le poate face o femeie în căminul său.

Elena Santos oferă idei, trucuri și sfaturi ajutătoare din experienţă proprie, pentru amenajarea şi organizarea casei. Pe acest blog vei găsi numeroase soluţii DIY, de la “bucătărit” până la recondiţionarea unor piese de mobilier pe care le considerai caz pierdut.

Image credits:Acasa cu Mami

Tettu

Pe Tettu o să găseşti inspiraţie şi toate resursele de care ai nevoie pentru ca locuinţa ta să îţi ofere confort şi să îţi bucure ochii. 

De la design, la arhitectură, la idei de organizare, grădinărit şi mindful living, celor de la Tettu pare că nu le-a scăpat nimic. 

Image credits:Tettu