Suntem convinși că toate doamnele și domnișoarele visează ca, mai devreme sau mai târziu, să meargă la un SPA. Stresul cotidian, grijile de zi cu zi, agitația de la muncă, toate acestea dispar în câteva minute, tratamentul lăsându-ne liniștite și relaxate. Dar cum un abonament la orice SPA este incredibil de scump, ne-am gândit să îți oferim câteva idei despre cum să îți amenajezi propriul colțișor de rai chiar la tine acasă. Așadar, iată cam de ce ai avea nevoie:

Cadă cu hidromasaj

În primul rând vei avea nevoie de o cadă cu hidromasaj. Cu toate că există și paneluri de duș care vin cu funcția de hidromasaj, nimic nu se compară cu relaxarea pe care o vei simți atunci când vei sta întinsă în cadă, iar jeturile de apă îți vor stimula mușchii.

Dujele prin care țâșnește apa sunt strategic poziționate astfel încât să lovească puncte specifice presopuncturii, aflate pe corpul nostru. De aceea beneficiile cu care vin aceste căzi sunt unele net superioare panelurilor de care am amintit puțin mai devreme.

Este drept că prețul de achiziție al unei astfel de căzi va fi unul ceva cam piperat, dar când te gândești că abonamentul la orice sală de fitness care vine dotată cu sistem de hidromasaj va depăși 100 Euro lunar, concluzionezi că merită să achiziționezi propria cadă și să te bucuri de efectele ei terapeutice oricând dorești cu banii pe care i-ai da pe un an de abonament.

Creează-ți o atmosferă zen

Pentru a avea un centru SPA la tine acasă este nevoie să creezi o atmosferă specifică în încăperea în care te hotărăști să montezi cada cu hidromasaj. Introdu cât mai multe elemente naturale, lemn, ghivece cu flori, bețișoare parfumate și toate lucrurile la care te gândești că te vor ajuta să scapi de grijile cotidiene.

Mai multe despre cum să creezi o baie zen găsești într-un alt articol, postat lunile trecute pe blog-ul nostru.

Cumpără-ți prosoape și halate moi

Acestea vor transforma o baie care altădată părea comună și banală într-o încăpere îmbietoare, în care abia vei aștepta să te relaxezi, să te scalzi și să te bucuri de pufoșenie.

Contrar opiniei populare, nu trebuie să dai o mulțime de bani pe prosoape și pe halate de calitate. Experții în shopping spun că chiar și cele din magazinele de top, care vin cu prețuri ce trec de 500 Euro se poate să se simtă rău la atingere, precum prosoapele vechi și uzate, în vreme ce multe magazine specializate în reduceri au halate extrem de pufoase și de ieftine. Tot ce trebuie să faci este să îți dedici puțin timp pentru a căuta pe net variantele cele mai bune.

Trezește-ți simțurile olfactive

Am mai amintit și la capitolul zen despre importanța bețișoarelor parfumate, dar ne vedem nevoiți să repetăm lucrul acesta și tocmai de aceea am creat un capitol separat dedicat lumânărilor parfumate. Ele nu doar că vor schimba cu totul modul în care te vei simți când te vei relaxa în cadă, datorită mirosurilor îmbietoare, dar va fi și o plăcere reală să le vezi flacăra arzând lângă tine, atunci când scoți capul din apă sau când deschizi ochii.

Vor crea o atmosferă de poveste, indiferent de modul în care arăta baia înainte. Mare grijă, totuși, unde le poziționezi. Încearcă să eviți locurile de unde ar putea să ia ceva foc, pentru că în felul acesta îți vei strica, cu siguranță, relaxarea.

Fă-ți un playlist relaxant

Un alt simț pe care va trebui să îl trezești este cel auditiv. Creierul este sătul să audă ordine, certuri, discuții aprinse, cum se întâmplă la muncă. Așa că dacă ai un televizor în baie renunță la el și înlocuiește-l cu un player care să redea numai melodii relaxante. Fie bazate pe instrumente chinezești vechi, ori sunetele naturii, opțiunile sunt multiple, dar vei observa ce diferență mare fac aceste sunete.

Schimbă-ți capul dușului

Ok, poate nu chiar toți dintre noi ne vom permite să cumpărăm la primul salariu o cadă cu hidromasaj sau poate nici măcar paneluri de duș. Ei bine, există și opțiunea schimbării setului de duș cu unul care să vină cu un cap dotat cu diverse funcții – masaj, ceață, ploaie etc.

Toate acestea sunt relaxante pentru că stârnesc în noi amintiri din vremuri când ne plimbam prin ploaie fără griji sau când ne aflam pe faleza din Constanța și un val mai mare lovea digul și ne stropea fețele. Astfel, te vor ajuta să scapi de grijile cotidiene.

Învață să faci masaj

Bineînțeles că toți știm că atunci când ne doare ceva, fie că este vorba de un mușchi ori o articulație, puțin masaj ne poate fi de ajutor. Dar nu sunt mulți cei care chiar știu cum să facă un masaj – majoritatea dintre noi doar ne frecăm puțin zona cu probleme cu un gel analgezic și spunem că am rezolvat problema.

La o simplă căutare pe internet vei găsi o mulțime de tehnici și sfaturi oferite de masori experimentați, care îți explică cum să aplici tensiune, cum să îți miști mâinile și unde să apeși pentru a scăpa de anumite dureri sau pentru a reduce anxietatea, nervozitatea și grijile din viața de zi cu zi.

Masându-te singur și aplicând și celelalte sfaturi pe care ți le-am oferit în acest articol, vei vedea cum în câteva zeci de minute vei fi un cu totul alt om, gata pentru o nouă zi de provocări și de potențiale griji.