Probabil că alegerea oglinzii din baie vine pe ultimul loc pentru majoritatea oamenilor, însă acest aspect nu trebuie deloc de neglijat. Oglinzile, pe lângă funcționalitatea lor, au un rol foarte important în decorarea băii dumneavoastră. Ele pot schimba cu totul design-ul unei încăperi, în plus, reflectă lumina, dând impresia de un spatiu mai mare. Pe piață există o multitudine de modele în funcție de dimensiune, formă și stilul dorit, la care se mai adaugă și elementele de decor suplimentare ale oglinzilor.

Dacă până acum am fost obișnuiți ca oglinda să aibă o formă dreptunghiulară sau pătrată, în ultimii ani preferințele oamenilor s-au îndreptat către oglinda rotundă. Dreptunghiulară, pătrată, rotundă sau hexagonală, cu ramă sau fară ramă, agățată de perete sau sprijinită de lavoar, alegerea oglinzii trebuie făcută în funcție de preferințele fiecăruia, dar trebuie totodată luați în calcul și alti factori precum dimensiunea oglinzii care trebuie să fie direct proporțională cu dimendiunea chiuvetei. Iată câteva tipuri de oglinzi pe care ai putea să le încerci pentru baia ta.

Oglinda rotundă

După cum am menționat mai sus, forma aceasta a luat amploare mai mult în ultimii ani deoarece ea se potrivește oricărui stil de amenajare, de la cel clasic la cel modern. Ea poate fi poziționată deasupa lavoarului, pe peretele opus, sau chiar pe doi pereți deoarece folosirea mai multor oglinzi, de diferite dimensiuni pot lăsa impresia unui spatiu mult mai echilibrat. Pentru că în designul interior geometria joacă un rol foarte important, nu e de mirare că aranjamentele de interior au un rol atât de important.

Oglinda pătrată

Pentru cei care vor să rămână în zona de confort și nu vor să experiementeze prea mult când vine vorba de alegerea oglinzilor, clasica oglindă pătrată este poate cea mai bună alegere. Însă ea nu trebuie să fie acea oglindă plictisitoare și simplă cum era acum mult prea mulți ani. Poți să-i adaugi o ramă dintr-un lemn care să se potrivească cu restul mobilei din încăpere sau într-o culoare mai îndrăzneață. Acel model de oglindă se montează cu ușurință, întocmai pe peretele duplapului din baie, astfel încât să poți face economie de spatiu și de design.

Un stil unic

O idee mult mai deosebită pentru oglinda de baie este alegerea unei forme neconvenționale. Este un mod simplu și eficient de a marca originalitatea încăperii, indiferent de stilul sau dimensiunea băii. Multe magazine vintage oferă forme interesante și desene unicat. Este modalitatea perfectă de a-ți transformă baia fără a adăuga accesorii inutile care să aglomereze încăperea.

Oglinda cu sistem de iluminare

Acest model de oglindă este ideal pentru spatiile în care nu este permisă intrarea luminii naturale. În aceste tipuri de încăperi, este indicată cât mai multă lumină artificială, iar acest mic truc vine în salvarea ta. Un alt factor important este culoarea băii. Albul este opțiunea cea mai simplă cu care poți lucra, deoarece reflectă întotdeauna lumina în mod plăcut. Poți achiziționă oglinzi cu lumini încorporate sau le poți adaugă ulterior. Însă ai grija și asigură-te că este o lumina caldă, blândă și nu una fluorescentă, care ar putea să iți afectează vederea.

Oglinda colorată

Ești o persoană mai îndrăzneață căreia nu îi e frica să experiementeze? O oglindă colorată este o alegere nemaipomenită dacă vrei să ieși din tipar și să îi dai băii tale un stil mai fresh și creativ. Se poate integra cu orice alt element din baie, însă ai grija să nu combini prea multe culori care nu sunt complementare intre ele.

Oglinda cu dulap de depozitare

Pentru o utilizare a spațiului din baie cât mai eficientă, oglinzile cu spațiu de depozitare sunt o idee salvatoare. În această situație poți găsi cel puțin doua variante: oglinda cabină de medicină sau anexarea oglinzii ușii dulapului. Pentru a nu strica aspectul oglinzii cu un mâner pentru ușa dulapului, dimensionează lungimea ușii și a oglinzii în așa fel încât să nu fie nevoie decât de prinderea colțului ușii, pentru a o mișca.

Oglinda supradimensionată

Pentru o abordare total diferită a băilor clasice cu oglindă deasupra chiuvetei, poți opta pentru o oglinda care umple un întreg peretele. Această abordare poate să dea impresia unei bai mult mai compacte care să se simță de două ori mai mare. Poți alege o oglindă de jos până la tavan sau cam jumătate din dimensiunea peretelui pe care o poți agata sau atârnă din tavan. Această modalitate nu doar că arată impresionant, dar te ajuta să aduci atenția asupra obiectul plasat în fata oglinzii, dacă alegi să faci asta (vezi imaginea de mai jos).

Oglinda suspendată

Aceast model de oglindă iți ofer posibilitatea mutării ei dintr-o parte în alta cu o mai mare ușurință. Însă trebuie luat în considerare un sistem sigur de prindere pentru a nu pune în pericol membri familiei. Aceasta se poate monta chiar și de tavan, cu ajutorul unor șine special montate.

Una sau mai multe oglinzi

Dacă spațiul iți permite și daca ai o chiuvetă sau chiar două mai mari, ai opțiunea de a folosi mai multe oglinzi sau o singură oglindă, dar suficient de mare încât să o poți folosi pentru ambele chiuvete. Folosirea mai multor oglinzi înalte și subțiri poate oferi o încăpere cu un aspect vertical și subliniază înălțimea spațiului. Folosirea unei singure oglinzi mari deschide camera prin reflectarea mai multor pereți opuși.

Oglinda mobilă

Adaugă pe lângă oglinda clasică de pe perete, una mobilă pentru a putea verifica șuvițele de par din spate sau pentru o mai ușoară coafare sau machiere.

Indiferent de ce model de oglindă veți alege, asigurați-vă că pot face fată în spațiile cu uminditate mare.

Sursă poze: Pinterest