O cadă de baie pe colț poate fi alegerea perfectă dacă doriți să câștigați spațiu în baia dumneavoastră. Dacă va doriți o cadă aparte și sunteți convinși că vreți să vă cumpărați o cadă pe colț, atunci va trebui să vă pregătiți pentru montarea ei. Indicat ar fi ca pentru partea de montare a căzii să apelați la personal calificat, adică la un instalator. Totuși, în cazul în care sunteți foarte priceput și considerați că vă descurcați, ar trebui să aveți în vedere câțiva pași esențiali în ceea ce privește montarea unei căzi pe colț.

Pasul 1

Înainte de a începe montarea, este recomandat să verificați integritatea căzii. De asemenea trebuie să fiți atenți și să protejați suprafața de lucru. După ce ați făcut aceste verificări, urmează primul pas, care constă în montarea picioarelor. Trebuie să vă asigurați că profilele pe care montați picioarele sunt poziționate la 90 de grade față de axa longitudinală a căzii. În cazul în care cada pe care o achizionati este echipată cu scaun, va fi necesar să instalați și un picior suplimentar.

Pasul 2

După instalarea căzii pe picioare, și după montarea clemelor de sub marginea căzii, treceți la următorul pas, și anume montarea sistemului de scurgere – mai exact la instalarea sifonului.

montare cada colt

Pasul 3

După poziționarea căzii în locul în care doriți să o instalați, urmează stabilirea înălțimii acesteia. Astfel, folosiți picioarele ajustabile pentru a stabili înălțimea dorită. Odată ce ați însemnat atât partea de sus a marginii căzii cât și cea de jos la înălțimea stabilită anterior, trasați pe perete conturul căzii. Stabiliți locul elementelor de prindere, pentru a putea fixa cada pe perete. Odată stabilit locul elementelor, le fixați cu șuruburi și așezați cada pe elementele deja fixate.

cada pe colt montare

Pasul 4

Ați fixat cada de perete, acum urmează fixarea panourilor de cadă. După introducerea panoului în bridele montate sub rama căzii, trasati conturul pe podea și marcați punctele de instalare a bridelor și a benzilor adezive. Aplicați benzile adezive în partea de sus a panourilor pentru a preveni deplasarea acestora. Nu uitați să montați bridele pe podea și să aplicați benzile adezive în partea de jos în punctele de montare. În final, introduceți panourile sub bridele de sub rama căzii, astfel încât să fie susținute de benzile adezive.

montare cada

 

Pasul 5

După instalarea căzii, a sifonului și a panourilor, umpleți cada cu apă până la scurgerea de prea plin. De reținut faptul că este indicat să aplicați silicon la îmbinarea dintre cadă și pereți. După 24 de ore verificați dacă instalarea și etansarea au fost făcute corect și evacuați apa din cadă.

cada pe colt

 

Așa cum am menționat și la început, este recomandat să apelați la un profesionist atunci când vine vorba de montarea unei căzi. Totuși, chiar dacă veți apela la un instalator, pașii de mai sus vă vor fi de folos.
Pentru mai multe articole de acest tip, accesati blogdeinstalatii.ro.