Până acum am vorbit despre stilurile clasice, cel retro și rustic, însă astăzi vă voi prezenta o altfel de abordare în ceea ce privește amenajările interioare. Sunteți iubitori ai mării? V-ați dori să aveți mereu marea mai aproape de dumneavoastră ? Ei bine, acest lucru este posibil prin decorarea băii în stil maritim. Sigur ați ghicit că principala culoare pentru a realiza acest lucru este fără doar și poate.. albastrul în toate nuanțele sale, însă nu se termină totul aici. Albastrul poate fi folosit în combinație cu lemnul, iar accesoriile joacă și ele un rol important. Iată mai jos câteva sugestii de abordare a acestui stil:

Nuanțele de albastru pe pereți

Se poate spune că pereții reprezintă elementul cheie al acestui stil, deoarece ei dau startul, cu ei începe totul și, desigur, creează backgroundul perfect pentru o decorare în stil maritim. Puteți opta pentru oricare din nuanțele acestei culori, fără teamă, căci și marea își are propriile nuanțe. Pentru a aduce albastrul în camera de baie, cele mai la îndemână variante sunt văruirea pereților sau tapetul, însă nici faianța și gresia nu sunt de lepădat. Dacă doriți o reprezentare mai ”conformă” cu realitatea, puteți vărui pereții în degrade. Puteți combina lejer albastrul cu albul, prin faianță tip mozaic, ori prin abordarea modelului clasic, în dungi, sau cu nuanțe de galben nisipiu care duce cu gândul la nisipul fierbinte.

Lemnul, elementul perfect

Acest tip de material poate fi folosit atât la mobilier, cât și la detalii micuțe care pot avea un impact major. Bineînțeles, trebuie utilizat lemn tratat foarte bine pentru a rezista la umezeala care se creează în baie. Puteți utiliza lemnul pe pereți, sub forma unor panouri, pe care puteți pune o oglindă tip hublou sau să le puneți în zona geamului pentru a da impresia de navă. O idee în plus ar fi să montați o ancoră pe unul din panouri sau un colac de salvare. Mai puteți monta rafturi și să alegeți mobilier din lemn masiv, cu tente de uzură.

Accesoriile în stil maritim și cada free-standing

Aici este vorba de ”micile” detalii ce pot fi adăugate camerei de baie pentru a întregi imaginea nautică, maritimă. Cum spuneam mai sus, puteți introduce în camera de baie o ancoră sau un colac de salvare, din lemn vopsit, plastic sau alte materiale. Pe lângă acestea, puteți decora rafturile cu steluțe de mare, scoici, pietricele, vederi cu plaje, mare, etc. Până și săpuniera și suportul de prosop pot fi ori albastre, ori din lemn, sau de ce nu, în culori nisipii. Un lucru extra ar fi să achiziționați o perdea de duș cu model maritim sau să folosiți prosoape cu diverse patternuri nautice. Un element surprinzător și total adecvat este cada free-standing, care poate fi asociată cu o mică ”mare” sau cu o navă în derivă.

Acest stil este atât pentru cei ce iubesc marinăria, cât și pentru iubitorii de mare, plajă, soare. Când auzim cuvântul ”mare”, ne gândim implicit la vacanță, concediu. Dacă doriți să vă simțiți în fiecare zi ca într-un concediu, atunci stilul maritim este abordarea perfectă pentru ca acest fapt să devină realizabil.

Vă invităm să vizitați site-ul JollyCluj.ro