Principalele stiluri de căzi

Pentru mulți dintre noi, o baie fierbinte seara, cu un pahar de vin alături și o carte în mână reprezintă una dintre cele mai bune metode de a scăpa de grijile cotidiene. Din această cauză, găsirea unei căzi pe care să o poți numi ”perfectă” se poate dovedi destul de greoaie, în special ținând cont de toate varietățile existente în prezent pe piață.

 

Indiferent dacă te mulțumești cu o cadă clasică sau vrei să te interesezi în legătură cu modelele noi, care cu siguranță îți vor oferi mai mult confort și relaxare, citește în continuare articolul pentru a descoperi stilurile diferite de căzi.

 

Cadă clasică

 

Acest model de cadă este cel mai des întâlnit, cel standard. Nu oferă nimic deosebit, dar își face treaba foarte bine. Ca dimensiuni, are o lungime de aproximativ 1.5 m, 75 cm lățime și 35 – 40 cm adâncime. Aceste variante vor avea prețurile de achiziție cele mai mici și sunt ideale ca înlocuitor pentru căzile vechi, degradate din cauza folosirii de-a lungul timpului, pentru cei ce nu doresc să se complice cu modele ceva mai moderne și mai costisitoare.

Cadă adâncă

 

Numite și căzi de scăldat, variantele prezentate aici, așa cum le spune și denumirea, sunt ceva mai adânci în comparație cu modelele standard, oferindu-ți posibilitatea de a avea mare parte a corpului sub apă, atunci când dorești să faci o baie. Există modele care sunt și ceva mai late și lungi, pentru a te putea întinde mai bine. Însă toate aceste beneficii vin cu un preț de achiziție ceva mai mare în comparație cu modelul prezentat anterior.

 

Cadă cu hidromasaj

 

Aceste variante vin cu duze care generează jeturi de apă cu intensitate reglabilă. Poziționarea lor este strategică, astfel încât apa care vine la presiune ridicată să lovească grupele principale de mușchi, oferind astfel o experiență relaxantă, asemănătoare masajului. Jeturile de apă ajută la înlăturarea stresului, ori a durerilor musculare sau articulare de care se poate să sufere unii utilizatori. Cu toate acestea, o cadă dotată cu astfel de sistem este mai scumpă decât precedentele prezentate aici.

Cadă cu aeromasaj

 

La fel ca în cazul precedent, aceste căzi au în dotare niște duze, dar ele generează jeturi de aer, care spre deosebire de hidromasaj, nu sunt la fel de concentrate pe anumite zone ci mai degrabă distribuie presiunea pe o arie ceva mai mare, oferind o senzație mai puternică de relaxare. Prețul de achiziție al unui astfel de model este asemănător cu cel cu hidromasaj.

 

Cadă cu mai multe variante

 

Acestea pot fi atât căzi înalte cu jeturi de apă, ori căzi ce vin atât cu sistem de aeromasaj, cât și cu hidromasaj; combinațiile ce pot fi făcute între diversele tipuri de căzi sunt foarte multe. Desigur, cu cât ai mai multe caracteristici, cu atât modelele vor costa mai mult.

Căzi în care poți păși

 

Sunt în general dedicate persoanelor mai în vârstă sau celor cu dizabilități locomotorii, cărora le este greu să intre într-o cadă normală. Astfel că aceste modele beneficiază de prezența unei ușițe și de o formă a interiorului căzii asemănătoare cu cea a unui scaun. Persoanele pășesc înăuntru, închid ușița și se bucură de o experiență relaxantă, pe care altfel nu ar fi putut-o trăi deoarece nu ar fi reușit să intre într-o cadă obișnuită.

Acum că știi după ce să te uiți înainte de a începe renovarea băii, trebuie doar să îți setezi un buget adecvat pentru modelul de cadă mult visat.

Tags: